Vilka appar finns det för att upptäcka autism hos barn? – Autismtest

Tekniska framsteg har gjort det möjligt för oss att göra det hitta rätt verktyg idag, upprepade gånger bidrar till vårt sätt att leva. Här kommer vi att prata om autism och hur dessa tekniska verktyg kan hjälpa oss att behandla den effektivt.

De senaste åren har andelen autism ökat mellan 1 och 2 av 1 000 människor världen över. Detta beror på brister i kontrollen av riskfaktorer för denna sjukdom och fel.

Denna störning kännetecknas av en permanent funktionsnedsättning i form av social interaktion, kommunikation och repetitiva beteendemönster.

Även om det vanligtvis uppträder i de tidiga stadierna av livet, är det viktigt att veta att det inte finns något botemedel mot tillståndet. Men tack vare ny teknik, tidig diagnos och korrekt behandling kan förbättra livskvaliteten.

Bland dessa tekniska framsteg hittar vi applikationer som erbjuder utbildningsstöd, gratis och lättillgängligt för alla. De ger oss också medicinsk information för tidig upptäckt och på så sätt erhåller korrekt behandling som hjälper till att lindra symptomen.

Vilka appar finns det för att upptäcka autism hos barn?

Dessa nya tekniker som tillåter förbättra den sociala miljön för personer med autismVi kan också känna dem som “hjälpmedel”. Här kan du hitta en massa olika gratis, enkelt och passande för din mobil, dator eller surfplatta.

Dictapit

Denna applikation tillåter översättning röstmeddelande till texter och därifrån till piktogram/bilder automatiskt. Detta kommer att hjälpa dig att få en snabb och ordnad representation av uttrycken ditt barn säger genom bilderna.

TE läkaren

Denna innovativa applikation gör det möjligt ett barn med ASD lär känna sjukhusutrymmet, procedurer och medicinsk personal. Genom att besöka denna roliga app kommer ditt barn att kunna hitta innehåll som är relevant för hans eller hennes besök på kliniken.

EmoPLAY

Genom att använda en webbkamera kan vi fokusera på olika känslor, som glädje, sorg eller ilska. Denna app låter oss välja känslor och förklara dem rätt, lätt uttryck för barnet och vid vilken tidpunkt det ska användas. Genom att arbeta med det kan vi automatiskt avgöra om barns ansiktsuttryck är lämpliga eller inte.

Följ mig

Det är en rolig applikation som låter oss fånga barnets uppmärksamhet med visuella och auditiva stimuli. Det förbättrar också assimileringen av orsak och verkan relationen genom att främja social interaktion och ökad barnmotivation.

Sojavisuell

Barn från svårigheter i kommunikation och språk, med ett brett utbud av grafiskt material och praktiska övningar. Detta gör att ditt barn eller vuxen kan stimulera sinnet.

Appyautism

Denna underbara applikation visar oss en mängd olika innehåll, inklusive Android eller iOS, Windows. Riktar sig till alla personer relaterade till barn med ASD, speciellt anpassade efter deras behov.

Vilka är fördelarna med att använda appar för upptäckt av autism hos barn?

Den ständiga utvecklingen av pedagogisk teknik gör att vi kan ha ett brett utbud av verktyg för att underlätta bättre förståelse. Detta gör det möjligt för pedagogisk personal, läkare och familjemedlemmar att göra det planera olika aktiviteter för barn med ASD.

Observera att dessa appar marknadsför utveckling av social kompetens och bättre kommunikation med andra. Det låter också ett barn med ASD markera en rutin och känna igen vardagliga situationer på ett enkelt och mycket bekvämare sätt.

De främjar lärande genom att vara mycket lätt att använda för både barn och vuxna, när det gäller dina representanter. De anpassar sig till barnets personlighet, har alternativ för innehållsredigering för att utveckla aktivitet. Den kan till och med kombineras med andra pedagogiska verktyg eller spel för barn.

Å andra sidan gjorde de det lättare service av medicinska specialiteter och undersökningar som kan vara mycket besökta av dessa barn. Till exempel sjukvård där man kan få blodprover, tandvårdscentraler med flera.

Dess ständiga användning tillåter barnet se vårdcentralerna detta kan vara svårt för dem att acceptera. Liksom alla vi som till och med använder appen för att arbeta på distans, behöver dessa människor verktyg för att hjälpa dem att bli mer produktiva.

Relaterade Artiklar

Back to top button