Viktiga möjligheter för e-learning för fjÀrrarbetare

0 Shares

FramvÀxten av distansarbetare har ökat de senaste Ären. Detta Àr ocksÄ med en bra anledning. De e-learning-lösningar som tillhandahÄlls Àr inte bara för anstÀllda. Organisationer genomför dem ocksÄ i sin dagliga verksamhet.

Att arbeta pÄ distans innebÀr att du har flexibla scheman. Du kan planera för din dag och stÀlla in nÄgra timmar pÄ jobbet. Det Àr Ànnu mer bekvÀmt för personer med barn, som kan ha Ànnu mer tid för sina barn. Det sparar ocksÄ dina kostnader eftersom du inte lÀngre mÄste pendla.

För organisationer Àr det fÀrre omkostnader. Organisationen har ocksÄ en stor rekryteringspool. De kan anvÀnda de bÀsta av de bÀsta över hela vÀrlden. Det ökade ocksÄ produktiviteten frÄn anstÀllda. Detta beror pÄ att de arbetar utifrÄn deras bekvÀmlighet.

Vad Àr Learning Management System

InlÀrningshanteringssystem kallas ofta LMS. Det Àr ett onlineverktyg som underlÀttar inlÀrningsprocessen. Det Àr baserat pÄ en programvara. Det underlÀttar inlÀrning genom att planera, implementera och fÄ tillgÄng till inlÀrningsprocessen.

LMS har ett anvÀndargrÀnssnitt som eleven interagerar med. Instruktörerna och administratörerna har ocksÄ sina grÀnssnitt. De anvÀnder dem för att spÄra deras framsteg. Hela systemet Àr anslutet till en server som utför backend -funktioner.

Instruktören övervakar skapandet av olika inlÀrningsmoduler. De skapar och levererar innehÄllet till eleven. De bedömer och övervakar ocksÄ de olika elevernas deltagande.

NÀr du interagerar med LMS Àr du inte begrÀnsad till en modul. InlÀrning kan ske i form av diskussionsforum, dokumenterade moduler eller till och med videokonferenser.

Att ha ett effektivt system Àr ett bra recept för ekonomisk framgÄng. Det kan vara en plattform för utbildning av dina anstÀllda. Du kan ocksÄ anvÀnda den för att identifiera deras styrkor och svagheter. Det finns ocksÄ framvÀxande statliga organ som hanterar standardiseringen av LMS.

Numera införlivar mÄnga organisationer LMS i sin verksamhet. FrÄn statliga myndigheter till privata företag, mÄnga företag erbjuder e-learning för sina anstÀllda.

Fördelar med inlÀrningssystem

Att vÀlja LMS har mÄnga fördelar. Detta Àr bÄde för arbetsgivare och anstÀllda. Nedan följer nÄgra av fördelarna:

Olika inlÀrningsstilar

NÀr du interagerar med LMS Àr du inte begrÀnsad till en inlÀrningsmodul. Du kan vÀxla till vilken stil du vill som tillhandahÄlls av instruktören.

MÄnga instruktörer inkluderar relevanta bilder, videor och ljud i sina kurser. Detta ger eleven en mÀngd att vÀlja mellan. Det förbÀttrar ocksÄ deras förstÄelse. Modulerna gör ocksÄ att kurserna blir mer engagerande.

Eleverna samtidigt kan ocksÄ involvera sina instruktörer. De kan ocksÄ kommunicera med sina kamrater som ocksÄ gÄr samma kurs. Detta sker genom diskussioner och forum online. Det gör inlÀrningsprocessen mer personlig.

Instruktörerna kan ocksÄ kontinuerligt lÀgga till nytt innehÄll till sina kurser. Uppdateringar kan ocksÄ göras pÄ befintligt innehÄll. Detta hÄller programmet relevant. LMS kan ocksÄ anvÀnda inlÀrningsscenarier. Klassrum kan simuleras för att smÀlta in i inlÀrningsprocessen.

Effektiv nÀr du lÀr dig

Learning Management Systems har centraliserat inlÀrningsprocessen. De fungerar som en bas dÀr du kan ÄterstÀlla information. Detta effektiviserar inlÀrningsprocessen eftersom du har tillgÄng till nÄgon inlÀrningsmodul.

Du kan ocksÄ testa dina kunskaper pÄ dessa plattformar. De flesta instruktörer innehÄller frÄgesporter och tester i sina kurser. Eleverna kan bedöma sig sjÀlva. Anti-fusk algoritmer Àr pÄ plats för att begrÀnsa fusk. Organisationer kan anvÀnda detta för att bedöma sina anstÀllda.

För kursen kan du vÀlja att ladda ner eller strömma dem online. Det Àr en effektiv konsekvens i genomförandet av studier och utvÀrdering av inlÀrningsprocessen.

Det Àr kostnadseffektivt

En av de stora fördelarna med LMS: er att de Àr kostnadseffektiva. Eftersom allt nÄs pÄ distans behövs det inga rörelser.

FörbÀttringar i modern teknik har varit avgörande. Viktiga möten och förtydliganden kan alla hanteras genom virtuella möten.

Pendlingskostnader Àr ett minne blott. E-inlÀrningsmaterial nÄs online och det finns inget behov av att skriva ut manualer eller dokument. LMSes ger ett budgetvÀnligt sÀtt att genomföra hela ditt lÀrande online.

Flexibilitet vid informationshÀmtning

Den frÀmsta fördelen med ett inlÀrningssystem Àr dess flexibilitet. TillgÄng till onlinematerial begrÀnsas endast av tillgÄng till internet. Du kan fortsÀtta med ditt lÀrande nÀr som helst, under dagen eller natten.

LÀrande Àr inte lÀngre begrÀnsat till klassrum och salar. Online -filerna kan ha olika format, till exempel video, textfiler eller till och med podcaster. Detta minskar beroendet av ett inlÀrningssÀtt. InformationstillgÄng görs ocksÄ mer tillgÀnglig Àn nÄgonsin.

TillgÀnglighet för innehÄllet

TillgÄng till onlinematerialet Àr inte tidsbegrÀnsat. Det Àr online begrÀnsat till internetÄtkomst. NÀr lÀraren har laddat upp innehÄllet kommer eleverna att kunna komma Ät det.

De flesta enheter har tillgÄng till internet. FrÄn smartphones till bÀrbara datorer kan eleverna komma Ät information frÄn mÄnga av deras enheter. De behöver inte vÀnta till nÀsta session för att utveckla sina fÀrdigheter. De kan kontinuerligt trÀna och skÀrpa sina fÀrdigheter.

LMS har en global rÀckvidd. Detta gör det Ànnu mer effektivt eftersom det kan nÄs frÄn alla hörn av vÀrlden. Detta tar hÀnsyn till de olika tidszonerna.

Med en centrerad informationsplattform Àr distributionen av lÀromedel lÀtt. Moduler, utvÀrderingar och utvÀrderingar kan enkelt utföras. Eleverna kan ocksÄ meddelas via prenumerationer och mejl.

Kursmaterial kan delas genom dessa medier. Informationen delas med mÀnniskor pÄ olika geografiska platser. Detta pÄverkar inte materialets kvalitet.

Integrering av andra sociala plattformar

LMS gör det snabbt att integrera andra sociala medieplattformar. Eftersom allt Àr molnbaserat kan du enkelt lÀnka till dina andra plattformar. Detta inkluderar Twitter eller Facebook. Detta gör det lÀttare för peer-peer-samarbete och att delta i onlineforum.

Du kan ocksÄ lÀnka andra konton och synkronisera dem med LMS. Detta gör det lÀttare att spÄra dina framsteg och hÄlla dig uppdaterad. Detta Àr ocksÄ fördelaktigt för utvecklarna. De kan anvÀnda dessa plattformar för att marknadsföra sina e-learning-kurser. De lockar till slut Ànnu fler mÀnniskor.

Slutsats

Fler och fler organisationer antar lÀrandehanteringssystem. De Àr mer skalbara och har större rÀckvidd. Du kan prenumerera och dra nytta av de kostnadsfria testerna sÄ lÀnge de varar.

Det finns ocksÄ feedback frÄn personer som tidigare har anvÀnt dessa system. Var noga med att kontrollera deras recensioner och kommentarer hos e-learning-proffs.

Du kommer att hitta bra rÄd frÄn dessa mÀnniskor. Det garanterar ocksÄ att du kommer att ha gott om tid nÀr du interagerar med dessa system.

0 Shares