Viktiga möjligheter för e-learning för fjärrarbetare

0 Shares

Framväxten av distansarbetare har ökat de senaste åren. Detta är också med en bra anledning. De e-learning-lösningar som tillhandahålls är inte bara för anställda. Organisationer genomför dem också i sin dagliga verksamhet.

Att arbeta på distans innebär att du har flexibla scheman. Du kan planera för din dag och ställa in några timmar på jobbet. Det är ännu mer bekvämt för personer med barn, som kan ha ännu mer tid för sina barn. Det sparar också dina kostnader eftersom du inte längre måste pendla.

För organisationer är det färre omkostnader. Organisationen har också en stor rekryteringspool. De kan använda de bästa av de bästa över hela världen. Det ökade också produktiviteten från anställda. Detta beror på att de arbetar utifrån deras bekvämlighet.

Vad är Learning Management System

Inlärningshanteringssystem kallas ofta LMS. Det är ett onlineverktyg som underlättar inlärningsprocessen. Det är baserat på en programvara. Det underlättar inlärning genom att planera, implementera och få tillgång till inlärningsprocessen.

LMS har ett användargränssnitt som eleven interagerar med. Instruktörerna och administratörerna har också sina gränssnitt. De använder dem för att spåra deras framsteg. Hela systemet är anslutet till en server som utför backend -funktioner.

Instruktören övervakar skapandet av olika inlärningsmoduler. De skapar och levererar innehållet till eleven. De bedömer och övervakar också de olika elevernas deltagande.

När du interagerar med LMS är du inte begränsad till en modul. Inlärning kan ske i form av diskussionsforum, dokumenterade moduler eller till och med videokonferenser.

Att ha ett effektivt system är ett bra recept för ekonomisk framgång. Det kan vara en plattform för utbildning av dina anställda. Du kan också använda den för att identifiera deras styrkor och svagheter. Det finns också framväxande statliga organ som hanterar standardiseringen av LMS.

Numera införlivar många organisationer LMS i sin verksamhet. Från statliga myndigheter till privata företag, många företag erbjuder e-learning för sina anställda.

Fördelar med inlärningssystem

Att välja LMS har många fördelar. Detta är både för arbetsgivare och anställda. Nedan följer några av fördelarna:

Olika inlärningsstilar

När du interagerar med LMS är du inte begränsad till en inlärningsmodul. Du kan växla till vilken stil du vill som tillhandahålls av instruktören.

Många instruktörer inkluderar relevanta bilder, videor och ljud i sina kurser. Detta ger eleven en mängd att välja mellan. Det förbättrar också deras förståelse. Modulerna gör också att kurserna blir mer engagerande.

Eleverna samtidigt kan också involvera sina instruktörer. De kan också kommunicera med sina kamrater som också går samma kurs. Detta sker genom diskussioner och forum online. Det gör inlärningsprocessen mer personlig.

Instruktörerna kan också kontinuerligt lägga till nytt innehåll till sina kurser. Uppdateringar kan också göras på befintligt innehåll. Detta håller programmet relevant. LMS kan också använda inlärningsscenarier. Klassrum kan simuleras för att smälta in i inlärningsprocessen.

Effektiv när du lär dig

Learning Management Systems har centraliserat inlärningsprocessen. De fungerar som en bas där du kan återställa information. Detta effektiviserar inlärningsprocessen eftersom du har tillgång till någon inlärningsmodul.

Du kan också testa dina kunskaper på dessa plattformar. De flesta instruktörer innehåller frågesporter och tester i sina kurser. Eleverna kan bedöma sig själva. Anti-fusk algoritmer är på plats för att begränsa fusk. Organisationer kan använda detta för att bedöma sina anställda.

För kursen kan du välja att ladda ner eller strömma dem online. Det är en effektiv konsekvens i genomförandet av studier och utvärdering av inlärningsprocessen.

Det är kostnadseffektivt

En av de stora fördelarna med LMS: er att de är kostnadseffektiva. Eftersom allt nås på distans behövs det inga rörelser.

Förbättringar i modern teknik har varit avgörande. Viktiga möten och förtydliganden kan alla hanteras genom virtuella möten.

Pendlingskostnader är ett minne blott. E-inlärningsmaterial nås online och det finns inget behov av att skriva ut manualer eller dokument. LMSes ger ett budgetvänligt sätt att genomföra hela ditt lärande online.

Flexibilitet vid informationshämtning

Den främsta fördelen med ett inlärningssystem är dess flexibilitet. Tillgång till onlinematerial begränsas endast av tillgång till internet. Du kan fortsätta med ditt lärande när som helst, under dagen eller natten.

Lärande är inte längre begränsat till klassrum och salar. Online -filerna kan ha olika format, till exempel video, textfiler eller till och med podcaster. Detta minskar beroendet av ett inlärningssätt. Informationstillgång görs också mer tillgänglig än någonsin.

Tillgänglighet för innehållet

Tillgång till onlinematerialet är inte tidsbegränsat. Det är online begränsat till internetåtkomst. När läraren har laddat upp innehållet kommer eleverna att kunna komma åt det.

De flesta enheter har tillgång till internet. Från smartphones till bärbara datorer kan eleverna komma åt information från många av deras enheter. De behöver inte vänta till nästa session för att utveckla sina färdigheter. De kan kontinuerligt träna och skärpa sina färdigheter.

LMS har en global räckvidd. Detta gör det ännu mer effektivt eftersom det kan nås från alla hörn av världen. Detta tar hänsyn till de olika tidszonerna.

Med en centrerad informationsplattform är distributionen av läromedel lätt. Moduler, utvärderingar och utvärderingar kan enkelt utföras. Eleverna kan också meddelas via prenumerationer och mejl.

Kursmaterial kan delas genom dessa medier. Informationen delas med människor på olika geografiska platser. Detta påverkar inte materialets kvalitet.

Integrering av andra sociala plattformar

LMS gör det snabbt att integrera andra sociala medieplattformar. Eftersom allt är molnbaserat kan du enkelt länka till dina andra plattformar. Detta inkluderar Twitter eller Facebook. Detta gör det lättare för peer-peer-samarbete och att delta i onlineforum.

Du kan också länka andra konton och synkronisera dem med LMS. Detta gör det lättare att spåra dina framsteg och hålla dig uppdaterad. Detta är också fördelaktigt för utvecklarna. De kan använda dessa plattformar för att marknadsföra sina e-learning-kurser. De lockar till slut ännu fler människor.

Slutsats

Fler och fler organisationer antar lärandehanteringssystem. De är mer skalbara och har större räckvidd. Du kan prenumerera och dra nytta av de kostnadsfria testerna så länge de varar.

Det finns också feedback från personer som tidigare har använt dessa system. Var noga med att kontrollera deras recensioner och kommentarer hos e-learning-proffs.

Du kommer att hitta bra råd från dessa människor. Det garanterar också att du kommer att ha gott om tid när du interagerar med dessa system.

0 Shares