Vikten av ett varför-uttalande

0 Shares

betydelsen-av-varför-påståendet”Hur förklarar man när saker och ting inte går som vi antar? Eller bättre, hur förklarar du när andra kan uppnå saker som trotsar alla antaganden?”

Så här börjar Simon Sinek, bästsäljande författare och inspirerande talare, sitt världsberömda Ted Talk. Han fortsätter med att diskutera sina upptäckter om hur företag, som Apple, har kunnat nå extraordinära framgångar, medan andra med samma resurser har misslyckats.

Vi föreslår att du tar dig tid att titta på Sineks tal – du kommer inte att ångra dig.

Varför gör du som du gör?

Vi är alla på jakt efter framgång. Vi arbetar för att göra något av oss själva; att försörja oss själva och våra familjer, med det yttersta målet att hamna någonstans större än där vi började. Men hur tar vi oss dit? Vad gör ett företag tillräckligt speciellt för att nå toppen?

Svaret ligger inte i vad vi gör (produkterna vi erbjuder) eller hur vi gör det (leverera högkvalitativ kundservice), men det är vi som gör det. Att förstå varför bakom det du gör är hemligheten till framgång.

Det är därför det är viktigt för ditt företag att ta sig tid att ta reda på “varför”. Idag ska vi förklara vikten bakom ett varför-uttalande och hur du kan utveckla ett för ditt företag.

Börja med varför: Hur man inspirerar till handling

Först och främst, vad betyder det ens att börja med varför? Sinek förklarar för oss ett koncept som han utvecklade kallat “Golden Circle”. Den gyllene cirkeln har tre lager:

  1. – Det här är kärnan i verksamheten

  2. – Det är så verksamheten uppfyller den kärntron

  3. – Det är vad företaget gör för att uppfylla den kärntron.

Enligt Sinek, “Varje enskild ledare eller organisation vet vad de gör. Vissa vet hur de gör det, har det varit ditt differentierande värdeförslag eller vad har du. Men väldigt få vet varför de gör som de gör.”

För att avgöra varför, fråga dig själv:

  • Vad är verksamhetens syfte?

  • Vad är orsaken vi arbetar mot?

  • Vad är vår kärntro?

  • Varför går jag upp ur sängen på morgonen?

  • …och varför skulle någon bry sig?

Vikten av ett varför-uttalande

Ditt företag bör drivas av en sak eller en övertygelse – något större än själva verksamheten. För New Breed håller vi på att bli mycket mer nischade inom våra tjänster. Som sagt, många av företagen vi riktar oss till är mindre bekymrade över vad vi gör eller ens hur vi gör det, och vill snarare veta varför vi gör det och varför de ska välja våra tjänster. Varför ska de bry sig om vad vi gör?

Just där är anledningen till att du behöver skapa ett “varför uttalande” för ditt företag. Som Sinek säger, “folk köper inte det du gör, utan varför du gör det. Målet är att göra affärer med människor som tror på det du tror.”

Genom att förstå ditt “varför” kommer du inte bara att attrahera och sluta affärer med människor som drivs av samma sak eller övertygelse, hela ditt företags verksamhet kommer att bli mycket mer strömlinjeformad och effektiv.

3 sätt varför ett uttalande kan påverka ditt företag

1. Skapa stramare Buyer Personas

Tänk på din köparpersonlighet ett ögonblick. Baseras de enbart på demografi och antagna egenskaper? Vad är det som driver din köparpersonlighet att köpa dina produkter (och förbli lojala).

Du kanske inte har svar på dessa frågor, och det är okej, men när du väl börjar utveckla dina köparpersonligheter ytterligare är detta en bra utgångspunkt. Genom att använda ditt “varför” som en startpunkt kan du lägga till mer sammanhang till vilka dina idékunder är och hur de identifierar sig med ditt företag.

2. Bygg ett starkare team

Målet är inte bara att anställa människor som behöver ett jobb utan att anställa människor som tror på det du tror. Om du anställer folk bara för att de kan göra ett jobb, kommer de att arbeta för dina pengar. Om du anställer människor som tror på det du tror, ​​kommer de att arbeta tillsammans med dig och hjälpa till att växa ditt företag.

På New Breed har vi en kulturkod som vi använder för att informera våra anställningsbeslut. Vi vill vara säkra på att när vi tar in nya medlemmar till vårt team, så är de i linje med denna kulturkod eftersom den innehåller de grundläggande övertygelserna och värderingarna i vår verksamhet. Det utgör en del av vårt “varför”. Och i slutändan vill vi anställa personer som har liknande, om inte samma, affärsvärden.

3. Mer riktad kopia och innehåll

Idén att börja med “varför” är också en bästa praxis för att skriva kopia eller skapa innehåll på två olika sätt.

När du fysiskt skriver och skapar det där innehållet måste du fastställa ditt mål. Oavsett om det handlar om att generera fler potentiella kunder eller att flytta potentiella kunder från innehållet till webbplatsen – måste du fokusera på den sista åtgärden som en läsare tar och vad du vill att det ska vara.

När du strategiskt skriver och skapar det innehållet måste du fokusera på att kommunicera värdet (varför) direkt för att väcka intriger. Säg till exempel att du marknadsför ett nytt innehållserbjudande via e-post – i stället för att beskriva vad innehållet handlar om, tala om hur strategierna, verktygen eller idéerna i slutändan kommer att tillföra värde till deras verksamhet. Ta ett steg tillbaka och titta på helheten och tillför mervärde, snarare än marknadsföring.

0 Shares