Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Videokortsammanfattning – DVD-kvalitet, funktioner och prestanda – oktober 2000

Under de senaste två decennierna har PC:n varit vittne till en allvarlig förändring i hur allmänheten accepterade dess närvaro. Det som en gång var reserverat för en mycket liten andel av befolkningen har nu blivit allt vanligare. För bara två år sedan fanns det 43 miljoner vuxna med tillgång till internet i USA, och idag finns det långt över 100 miljoner. På den tiden hade bara 35 % av hushållen i USA minst en dator i sig, och som du kan gissa har den siffran ökat dramatiskt eftersom datorn blir mer av en hushållsapparat och mindre av en fruktad bit av teknik.

Med det här välkomnandet av datorn och i vårt fall PC:n har det kommit ett antal applikationer som PC:n inte hade sett före denna senaste boom i allmänhetens acceptans. Samtidigt som den fortsätter att vara ett verktyg för proffsen inom praktiskt taget alla tänkbara områden, har PC:n också fått ett alter ego, en hemunderhållningsapparat, ungefär som de TV-apparater, spelkonsoler och videobandspelare som tidigare hade hållit den marknaden för sig själva.

Genom att gå in på denna marknad var PC:n avsedd att ta på sig några av de funktioner som dess släktingar inom hemunderhållningsindustrin har skrötat med under ganska lång tid. Vi såg introduktionen av TV-tunerkort så att du kunde titta på TV på din PC, och låt oss inte glömma tillkomsten av kraftfulla 3D-grafikacceleratorer som skulle bana väg för en spelrevolution på PC.

Medan allt detta pågick pågick assimileringen av ännu en teknik i hemunderhållningsindustrin. När den en gång kallades Digital Video Disc eller Digital Versatile Disc började DVD:n bli det perfekta tillägget till alla hemmabiosamlingar. Avsedd att ersätta videobandspelaren som det idealiska uppspelningsmediet på grund av dess höga kapacitet och långvariga karaktär som medium, var DVD:n också satt på en snabbkurs med PC:n.