Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vi kan och vi borde använda en AirTag på planet

När semestern närmar sig kanske många av er planerar att resa med flyg. Det är viktigt att notera att det finns flera restriktioner på plats när det gäller att gå ombord på dessa transportsätt. Det är dock värt att nämna att AirTags inte är bland de förbjudna föremålen. De är helt lagliga och du kan ta med dem på din resa.

Låt oss idag utforska funktionerna i AirTags och diskutera varför du bör överväga att inkludera dem i din resväska. Dessa små enheter är otroligt användbara och praktiska och överträffar dina förväntningar. Dessutom är deras pris ganska rimligt med tanke på säkerhetsnivån de tillhandahåller.

airtag på bagage

Hur fungerar det?

Tillåt mig att förklara hur en AirTag fungerar på enklast möjliga sätt.

Huvudsyftet med en AirTag, skapad av Apple, är att hjälpa dig att hitta föremål när de försvinner. Om du till exempel placerar en AirTag i din resväska eller fäster den på din hunds halsband kan du enkelt spåra var de befinner sig.

flygmärke karta

Det anmärkningsvärda med AirTags är att de fungerar utan SIM-kort eller internetuppkoppling. De förlitar sig enbart på Bluetooth-teknik. Faktum är att de är så effektiva att de till och med kan fungera utan batteri. Istället använder de ett knappcellsbatteri, som vanligtvis räcker i flera år. Personligen har jag aldrig behövt byta ut mina, och de kan hålla i upp till cirka 24 månader.

Men hur vet vi då var det är?

Låt mig förklara hur en AirTag, en innovativ skapelse från Apple, fungerar för att ge dig platsen för dina tillhörigheter.

AirTag utnyttjar kraften i Apples omfattande enhetsnätverk för att överföra sin plats till dig. Låt oss till exempel säga att du reser med flyg och din incheckade resväska hamnar på fel flyg och hamnar i ett annat land eller destination. Så snart någon med en iPhone, iPad eller andra Apple-enheter kommer nära din resväska, kommer deras enhet att upptäcka AirTag och skicka dess platsdata till din mobila enhet via dess anslutning.

Samma princip gäller om du spårar en förlorad hund. Eftersom en AirTag kan ansluta till vilken Apple-enhet den stöter på, kommer du att få uppdateringar om dess plats när någon med en Apple-enhet korsar vägen med din lurviga vän. Dessutom har AirTag en imponerande anslutningsräckvidd på upp till 100 meter, så du behöver inte vara i närheten för att dra nytta av dess spårningsmöjligheter.

luftmärke

Jag har personligen använt AirTags i mina fordon i nästan två år, och de har visat sig ovärderliga för att omedelbart bekräfta sin plats och hjälpa mig komma ihåg var jag parkerade.

Sammanfattningsvis är en AirTag en viktig enhet när vi måste anförtro våra ägodelar till oförutsägbarheten av resor. Det ger en känsla av säkerhet, särskilt när vi väntar på vår resväska vid flygplatskarusellen. Med AirTag och vår mobila enhet kan vi snabbt avgöra om vårt bagage är i närheten eller inte.

AirTag erbjuder dessutom möjligheten för någon som hittar den att kontakta oss via enhetens information. Den här funktionen säkerställer att det blir användbart att veta platsen för vårt förlorade föremål i ett annat land genom att möjliggöra kommunikation med hittaren.