Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vi introducerar WatchOS och kompatibilitet med Series 9 och Ultra Series

Hur man installerar WatchOS 10

Låt oss börja med att avslöja en vanlig missuppfattning: att uppdatera ditt WatchOS resulterar inte i att någon data raderas på din enhet. Även om denna tro består, är den verkligen felaktig. Men om du vill vara försiktig kan du skapa en säkerhetskopia.

hermes klocka tygrem

Det är viktigt att notera att säkerhetskopior inte skapas på själva klockan utan på din ihopparade iPhone. Genom att skapa en säkerhetskopia på din iPhone har du därför också en säkerhetskopia lagrad på Apples servrar. Så spara lite tid och utrymme genom att bara utföra säkerhetskopieringen på din iPhone.

Innan vi dyker djupare in i den här artikeln är det avgörande att lyfta fram Apple Watch-modellerna som är kompatibla med WatchOS 10. Alla enheter från Series 4 och SE av den första generationen och framåt, inklusive första generationens Apple Watch Ultra, är kompatibla.

Förutsättningar för att uppdatera din klocka

För att framgångsrikt uppdatera WatchOS 10, se till att din Apple Watch har en lägsta batterinivå på 50 %, eller håll den ansluten till en strömkälla. Tillräcklig batteritid är avgörande eftersom om en av de två enheterna får slut på ström under uppdateringen kan anslutningen avbrytas, vilket kan leda till prestandaproblem.

Uppdateringsprocessen tar vanligtvis mellan 30 och 45 minuter, beroende på din specifika Apple Watch och iPhone-modell. Var dock beredd på potentiella förseningar, särskilt om du försöker uppdateringen kort efter lanseringen när Apples servrar kan uppleva tung trafik.

Slutligen, se till att du har tillräckligt free lagring på din klocka. Som du kommer att lära dig senare varierar det nödvändiga lagringsutrymmet för uppdateringen beroende på enhet. Det rekommenderas dock att ha minst 6-7 GB free tillgängligt utrymme, både på din iPhone och din Apple Watch.

Hur du uppdaterar din Apple Watch

Att uppdatera din Apple Watch innebär en rad steg, som vi kommer att beskriva nedan.

Uppdatera Apple Watch från iPhone:

  1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Välj Allmänt > Programuppdatering.
  3. Ladda ner uppdateringen. Om du blir ombedd anger du lösenordet för din iPhone eller Apple Watch.
  4. Vänta tills förloppshjulet visas på din Apple Watch. Uppdateringen kan ta allt från flera minuter till en timme.

Uppdatera Apple Watch från själva enheten:

  1. Se till att din Apple Watch är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.
  2. Öppna appen Inställningar på klockan.
  3. Tryck på Allmänt > Programuppdatering.
  4. Om en uppdatering är tillgänglig, tryck på Installera och följ instruktionerna på skärmen.

Att hålla dina Apple-enheter uppdaterade är viktigt för att få tillgång till de senaste buggfixarna och säkerhetsförbättringarna. Vissa iOS-uppdateringar på din iPhone kan också kräva uppdatering av watchOS på din Apple Watch. När du får varningar som “Uppdatera din Apple Watch” och “Apple Watch-programvaran är inaktuell” på din iPhone, se till att uppdatera till den senaste versionen av watchOS för att säkerställa sömlös datasynkronisering, inklusive din aktivitetsdata, med din iPhone.