VHS Vault, mer än 20 000 digitaliserade VHS-inspelningar

20000 digitaliserade VHS-band

VHS-videospelare

De VHS-band De är för många, särskilt de som nu är under 20 eller 25 år, sanna främlingar. Men det här analoga stödet är för andra, inklusive mig själv, det enda sättet vi var tvungna att se innehållet som vi gillade så många gånger vi ville eller hålla videobandet.

Med utvecklingen av teknik, först med tillkomsten av DVD och sedan med internet i sig, gick de flesta av dessa VHS-inspelningar i glömska och slutade förstöras när spelarna gick sönder. Även om andra lyckligtvis behöll dem och gjorde sig besvär av digitalisera dem för att ladda upp dem till internet. På plattformar som YouTube kan du hitta många av dessa inspelningar, men om du vill ha en plats designad exklusivt för dem har du just hittat den i Internet Archive.

VHS Vault är detta underbara hörn av internet där du kan hitta mer än 20 000 VHA-inspelningar som har konverterats till digitalt format. Och ja, några av dem kommer att vara av lite värde eller extremt bisarra. Men efter att ha varit absorberad länge måste jag säga att det finns några som verkligen är slående och intressanta. Det är bara att fråga och se vad du hittar. Som den här ursprungliga SpongeBob-piloten från 1997.

För att underlätta sökningen finns det vissa kriterier som användare som har laddat upp innehållet har lagt till för att underlätta valet. Således kan du till exempel segmentera efter datum, oavsett om det är utbildningsmaterial, annonser, om det tillhör nätverk som MTV, Nickelodeon eller till och med japansk TV. I den vänstra kolumnen kan du se alla filter som du kan använda och lägga till i klassificeringen efter visualiseringar, titel eller datum.

Dessutom är en annan intressant detalj av allt detta material som laddas upp till Internetarkivet det du kan ladda ner den i olika format. Till exempel kan den här videon med en av Dragon Ball Z-avsnitten sparas på din dator som H.264-video, OGG-video eller Quicktime. Och det är inte den enda anime som finns, Funimation (ett amerikanskt företag som specialiserat sig på anime-distribution) har laddat upp mer material.

Sammanfattningsvis, VHS Vault är en annan av de underbara platserna på internet där det är lätt att veta när du går in men inte när du ska åka. Du börjar med ett slumpmässigt innehåll som lockar dig och sedan hakar du ihop efter varandra. Efter ett tag inser du hur länge du har varit inne och bestämmer dig för att sluta, åtminstone till en annan dag där du inte har så många saker att göra.

Relaterade Artiklar

Back to top button