Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

VEVO lanserar AI-drivna stämningar för att rikta annonser mot attityder

Bildkredit: VEVO

Gör dig redo att bombarderas av annonser baserade på ditt musikhumör.

Musikvideotjänsten VEVO har nyligen meddelat sin nya spellisttjänst Moods. Den använder artificiell intelligens för att gruppera videorna baserat på deras känslomässiga känslighet. Tanken är att förbättra annonsinriktningen och säkerställa att resulterande annonser överensstämmer med användarnas tankesätt.

VEVO har sagt att den nya tjänsten kommer att göra det lättare för annonsörer att lägga sina kampanjer vid sidan av en “känslomässigt kongruent miljö”, som de “Impassioned” videorna som t.ex. “Regn på mig” förbi Ariana Grande och Lady Gaga som kan dyka upp på en spellista för alla hjärtans dag, eller de “Heartfelt”-låtar som kan hamna på en spellista för mors dag.

Musikvideotjänsten kommer att hoppas att den nya tekniken kommer att generera ett bättre återkallande av publiken och förbättra relationerna med varumärken.

Kevin McGurn, som talade om Moods VEVO:s VD för försäljning och distribution, sa: “Det är det logiska steget att vi har synergi mellan annonsen och den stämning den framkallar med musikvideon den omger”.

VEVO slog sig ihop med musikdataföretaget Musixmatch för att skapa Moods. AI:n kommer att poängsätta och märka videor baserat på deras energi och ton, den tilldelar sedan en “stämning” till varje video baserat på AI:s resultat.

“Vårt humör påverkar allt vi gör, inklusive innehållet vi konsumerar och annonserna vi interagerar med”, säger Vevo senior director, data science Eyal Golshani. “Från glädje till rädsla, sorg till hopp, musikvideor har förblivit en konstant källa till tröst och soundtrack i vår vardag. Med våra innovativa databaserade funktioner kan Vevo bättre förstå våra tittare och deras sinnesstämning medan visning, för att leverera den bästa musikvideoupplevelsen.”

Företaget har beskrivit de initialt tillgängliga stämningarna som “roliga, hjärtliga, passionerade eller stärkande”, med fler stämningar som kommer att släppas under de kommande månaderna.

VEVO har 26 miljarder visningar i månaden för sina musikvideor och de är majoritetsägda av de stora skivbolagen.