Veterinärer inom spelindustrin samlas för att bilda en ny studio, That’s No Moon

0 Shares

Varför är det viktigt: En vem av veteran spelutvecklare har gått ihop för att skapa en ny studio som vill göra stora saker. De kanske inte är kända namn, men alla har en historisk historia inom spelindustrin och ger mycket till bordet.

That’s No Moon grundades av Michael Mumbauer, Tina Kowalewski, Taylor Kurosaki och Nick Kononelos.

Mumbauer, den nya studioens verkställande direktör, fungerade tidigare som direktör för studion för visuella startar på Sony Computer Entertainment America. Kowalewski ledde tidigare produktutveckling på Sony Santa Monica och kommer att fungera som strategichef för That’s No Moon.

Kurosaki arbetade tidigare på Infinity Ward som studioberättande regissör och var bland de tidigaste medlemmarna i Naughty Dog. Kononelos tillbringade tidigare tid som senior utvecklingsdirektör på Electronic Arts, där han arbetade med titlar som Madden NFL och Need for Speed. Han fungerade också som senior chef för produktionen på PlayStation och hade en hand i spel som The Last of Us, Uncharted och God of War.

Medan mamma på detaljer, That’s No Moon sa att debutprojektet kommer att vara ett ambitiöst AAA-enspelare, tredje person action-äventyrsspel. Med tanke på studioens namn (ett berömt citat från Star Wars: Episode IV – A New Hope), tror vissa att mysteriespelet i fråga kan vara en ny post i Star Wars -serien.

Hur som helst kommer de att ha en betydande krigskista från början när Smilegate Entertainment har investerat 100 miljoner dollar i den nya studion. Den sydkoreanska utvecklaren är mest känd för CrossFire, en förstapersonsskytt från 2007 som fortfarande är populär än idag.

0 Shares