Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vet du att dessa enheter är förbjudna på en flygplats

resväska

Enheter förbjudna på en flygplats

Om du någonsin har tagit ett flyg är du bekant med säkerhetsgranskningen som utförs innan du går ombord. Under denna process måste vi placera våra elektroniska enheter i en bricka för att undersökas med röntgen. Det finns dock vissa restriktioner som kan hindra oss från att ta med dessa föremål ombord på planet. Låt oss granska dessa begränsningar punkt för punkt.

1. Smarta resväskor: Dessa är förbjudna föremål. Oavsett om det är en basmodell med en inbyggd powerbank för att ladda din mobila enhet eller en mer avancerad resväska som följer dig självständigt, kommer du inte att få bära eller checka in dem om inte batteriet kan tas ur. Om resväskan har ett icke-borttagbart internt batteri är det bäst att inte riskera att ta med det, eftersom det sannolikt kommer att konfiskeras och lämnar dig utan din resväska för flyget.

2. Elektroniska cigaretter, powerbanks och extra litiumbatterier: Dessa föremål kan endast tas med dig i kabinen. Om du redan har checkat in en resväska och de hittar någon av dessa produkter under säkerhetskontrollen kan du bli skyldig att kassera dem eller riskera att din resväska blir kvar. Dessa föremål är inte tillåtna i incheckat bagage. Se till att bära dem i din handbagage resväska eller en väska, eftersom det är enklare än du kanske tror. Nu vet du var du ska förvara dem.

3. Bärbara datorer, surfplattor och andra större elektroniska enheter: I likhet med föregående punkt är det tillrådligt att bära dessa föremål med dig i kabinen. De får dock också ha med sig incheckat bagage, förutsatt att de uppfyller två villkor. För det första måste de stängas av och för det andra måste de skyddas på ett säkert sätt, som att de placeras i ett skyddshölje. Om dessa villkor inte uppfylls och säkerhetspersonal märker att du har parfymer eller andra vätskor nära dessa enheter, kan ditt bagage förbjudas att transporteras på flyget.

4. Batterier med en kapacitet på över 160 Wh: Dessa batterier är helt begränsade från att bäras i kabinen. Se till att noggrant kontrollera specifikationerna för enheten du bär, eftersom du kan behöva checka in den om batteriet överskrider denna gräns.

5. Drönare, elskotrar, smarta hjul och liknande enheter: Dessa föremål är inte tillåtna i vare sig kabinen eller incheckat bagage. Det är dock värt att notera att vissa flygbolag kan tillåta vissa typer av drönare, så det är viktigt att kontrollera med ditt specifika flygbolags bestämmelser innan din resa.

Sammanfattningsvis är det tillrådligt att endast ta med dig de nödvändiga elektroniska enheterna. Beroende på vilket flygbolag du flyger med kan de tillåta dig att bära 2 eller 4 externa batterier. Det är dock ofta bättre att inte ta risken, med tanke på dessa komponenters dyra natur. Att behöva kassera dem kan vara ganska besvärligt. Kom dessutom alltid ihåg att det är att föredra att bära elektronik i kabinen framför att checka in den. Åtminstone i kabinen finns det utrymme för förhandling. Om du placerar dem i incheckat bagage och omedvetet tar med något som inte är tillåtet, kan du möta möjligheten att inte kunna gå ombord på flyget eller att din resväska nekas transport.