Vet allt din e-post vet om dig

0 Shares

Idag är e-post gratis saker som folk använder mycket. Men när en dataläcka inträffar är det du som i slutändan betalar. Kanske vet du inte, men även om du inte betalar något för din e-post så vet han mycket om dig. Låt oss i den här artikeln titta på några av de saker som e-postleverantörer har om dig och hur farligt det kan vara.

Vad vet din e-post om dig?

säkerställande av e-postsekretess hjälper till mot dataläckage

Din inkorg har en mycket detaljerad profil om dig och ditt liv. Alla personliga meddelanden, ekonomiska och medicinska register är tillgängliga för din e-postleverantör. De använder dessa dokument och filer för att göra reklam för dig att köpa eller använda något. Om de inte gör annonserna själva säljer de din data till andra för att erbjuda saker åt dig.

Bristen på data- och filskydd gynnar identitetsstöld, nätfiske och spam. För att få en uppfattning visade en nyligen genomförd studie att människor skickar och tar emot mer än 306 miljarder e-postmeddelanden varje dag. Föreställ dig hur mycket data som finns i var och en av dem.

För gratis e-postmeddelanden är det mycket lättare att ta reda på om dig med dina e-postmeddelanden. Så när det blir tydligt, även om det är gratis, betalar du ett pris. Låt oss använda Gmail som ett exempel, se nedan några saker som Google har om dig:

  • Dina inköp
  • Din aktivitet på internet och i appar
  • Din sök- och visningshistorik på YouTube
  • dina reservationer
  • dina prenumerationer
  • Din platshistorik

Ser man på det så här verkar det som ingenting. Men dessa uppgifter säger mycket om dig. De får veta vad du köper, vad du gillar och de platser du besöker mest. 2017 meddelade Google att de inte längre skulle använda sin data för att placera annonser. Men andra företag gör fortfarande detta, så det är normalt att du fortsätter att få massor av annonser bara om de e-postmeddelanden du får.

Dataläcka? Dataspårning? se farorna

säkerställ din integritet genom att känna till din e-post

För två år sedan greps Yahoo och AOL för att ha kontrollerat varandras e-postmeddelanden för att sälja till annonsörer. De skannade mer än 200 miljoner inkorgar efter information om vad användare använder, från resekvitton till annan data. Företag gör detta och det kallas för dataspårning.

Tänk på det, om leverantörerna själva gör detta, föreställ dig när det finns dataläckor. Det finns några saker du bör vara mer försiktig med, en av dem är att läsa din e-posts sekretesspolicy. Tyvärr finns det inget gratis i livet. Allt har en motivation bakom sig.

I det här fallet är motivationen att din data är värd mycket för annonsörer. Och det kan innebära att du tar bort din integritet helt och hållet. Vi vet att det är fel att sålla i någon annans e-post, men tyvärr finns det inte så många lagar om det än, så vårt förslag till dig är att tänka efter noggrant innan du väljer din e-postadress.

Läs integritetsvillkoren och analysera saker noga. Uppenbarligen gäller denna försiktighet för gratis e-postmeddelanden. En lösning för att undvika dataläckage och bristande integritet är att använda betald e-post. Låt oss se lite mer om dricks och betalning nedan.

Gratis? Verkligen? Vad ska man göra för att skydda sig?

Integritet är en grundläggande rättighet för alla. Men tyvärr övervakas vi ständigt av teknikföretag. I dessa e-postfall kan användning av betaltjänster ytterligare säkerställa din integritet.

office 365 är ett av de betalda e-postalternativen

Dessutom, när du betalar för en e-posttjänst får du mer säkerhet, vilket förhindrar hackerattacker och dataläckor. Förslaget vi ger är att göra en sökning efter betalda professionella e-postmeddelanden, som Office 365 och Locaweb. Ju mer du forskar, desto mer kommer du att se att det finns en viss mångfald.

locaweb är ett annat alternativ för att säkerställa säkerheten

Vi garanterar att användning av betalda kommer att öka din integritetssäkerhet.

avslutande

Vi hoppas att du med detta e-postmeddelande är mer medveten om säkerhet, integritet och dataläckage. Tvivlade du på allt vi såg? Vill du säga något? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares