Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Verizon Galaxy Note 4 Android 5.1.1-uppdatering: 5 saker att veta

Det är inte Android 6.0.1 Marshmallow men det är det näst bästa. Verizon Galaxy Note 4 Android 5.1.1 Lollipop-uppdateringen är äntligen här och den rullar ut just nu till ägare av den åldrande tidigare flaggskeppssmartphonen.

Android 5.1.1 Lollipop-uppdateringen började rulla hela vägen tillbaka i april förra året. Trots sin ålder är Android 5.1.1-uppdateringen fortfarande den senaste versionen av Googles senaste operativsystem, Android 5 Lollipop.

De flesta enheter fick Android 5.1.1-uppdateringen förra året. Samsung rullade ut Android 5.1.1 Lollipop-uppdateringar till enheter som Galaxy S5 och Galaxy Note 4. Det är nu 2016 och lanseringen pågår.

Galaxy-Note-4-Tips-Micro-SD

Idag började Verizon rulla ut sin Android 5.1.1-uppdatering till sin Galaxy Note 4. Det är en av få stragglers i USA och en uppdatering som många Verizon Galaxy Note 4-ägare har efterlyst. Det är äntligen här och idag vill vi ta en titt på de viktigaste sakerna du behöver veta.

Förbered dig för Android 5.1.1 Lollipop

Verizons lansering av Android 5.1.1 har börjat vilket innebär att det nu är dags att förbereda sig för din nya Lollipop-uppdatering. Du behöver inte förbereda dig för lite förberedelser innan din uppdatering hjälper till att avvärja problem och säkerställa en smidig installation.

Vi har täckt dig. För månader sedan lade vi ihop en spelplan för att ta dig igenom förinstallationsprocessen.

Den första guiden att titta på är en som visar dig några saker att göra innan du installerar Android 5.1.1-uppdateringen på din Verizon Galaxy Note 4. Det här är stegen som vi alltid tar innan en Android-uppdatering och vi brukar komma ut oskadd.

När du har bekant dig med den processen vill du ta en titt på våra Galaxy Android 5.1.1 släppdatumstips. Dessa kommer att vara användbara om det här är din första Android-uppgradering eller om du behöver lite extra vägledning med den här uppdateringen för Galaxy Note 4.

Så här installerar du Android 5.1.1

Verizons Galaxy Note 4 Android 5.1.1-uppdatering rullar ut just nu och den kan vara tillgänglig för din telefon idag.

Om du inte ser en uppdateringsprompt i meddelandefältet vill du gå till Inställningar och till Om-avsnittet. När du väl är där kan du manuellt söka efter Note 4: s Android 5.1.1-uppdatering. Om det är tillgängligt, och det borde vara idag eller snart, uppmanas du att ladda ner uppgraderingen.

Galaxy-Note-4-kameratips-tricks-hjälp

Om det inte är det, ha tålamod. Verizons utrullningar kan ta några dagar att slutföra. Många av er kommer att kontrollera din telefon och uppdateringen sitter där i dina aviseringar, redo att ladda ner och installera. Håll utkik under de kommande timmarna.

Det är en stor uppdatering och nedladdning och installationstid kommer att variera beroende på din Wi-Fi-anslutning. Vi ställer upp 30 minuter så att du kan övervaka nedladdnings- och installationsprocessen för eventuella problem.

Om den inte laddas ner ordentligt, se till att ta en titt på Verizons hjälpwebbplats för detaljerade svar.

Verizon Galaxy Note 4 Android 5.1.1-uppdatering

Verizon Galaxy Note 4 Android 5.1.1-uppdateringen är stor och det ger några anmärkningsvärda förändringar i 5,7-tums enheten. Som det borde. Det här är en uppdatering som har varit i bakbrännaren i flera månader.

Uppdateringen tar Galaxy Note 4 till mjukvaruversion LMY47X.N910VVRU2BOK3 och det ger buggfixar och prestandaförbättringar som borde väcka användare av Not 4. Här är hela körningen från Verizon:

Android 5.1.1 innehåller de senaste säkerhetsuppdateringarna och buggfixarna.

  • Stöder Android for Work. Läs mer på https://www.google.com/work/android/
  • Uppgraderingar till Samsung Knox Platform, en omfattande serie mobila säkerhetslösningar för företag
  • Tar bort förinstallerade Amazon Appstore och Amazon Widgets från enheten

Android 5.1.1 Problem och korrigeringar

Det kommer att bli en frestande nedladdning, särskilt efter lång väntan, men några av er vill inte skynda sig att ladda ner Android 5.1.1 Lollipop-uppdateringen.

Android 5.1.1-problem, den här dagen, är fortfarande ett problem för många Galaxy Note 4-ägare så du vill vara försiktig med den här uppdateringen. Det finns en mycket god chans att det kommer att ge problem med Galaxy Note 4.

Om du känner dig lite trött, vänta på feedback. Verizons Galaxy Note 4-forum är ett utmärkt ställe att leta efter feedback men du hittar den också på YouTube och Twitter. Feedback bör börja ta upp när utrullningen blir lite mer mogen.

För att förbereda dig för potentiella problem, ta en titt på vår lista över korrigeringar för Android 5.1.1-problem.

Vad kommer härnäst

Nu när Android 5.1.1 är här kommer Galaxy Note 4-användare att börja se framåt.

Framtiden är ljus för Galaxy Note 4. Galaxy Note 4 Marshmallow-uppdateringen är bekräftad för USA och vi förväntar oss att Verizon lanserar en uppdatering någon gång senare i år.

Bästa Galaxy Note 4-apparna - 1

Ett specifikt släppdatum är inte tillgängligt ännu men vi har sett några läckor som beskriver några av de funktioner som kommer med Android Marshmallow.

Verizon kommer förmodligen inte att bekräfta några detaljer i förväg så du måste vara tålmodig eftersom Samsung och dess partners arbetar bakom kulisserna för att få uppdateringen.

Samsung Galaxy Marshmallow: 5 saker att förvänta sig 2016

Samsung Galaxy Marshmallow släpptid

Samsung Galaxy Marshmallow släpptid

Samsung har inte bekräftat någon uppdateringstidpunkt för Galaxy Android Marshmallow men vi vet att det gör framsteg.

Företaget släppte nyligen en Android Marshmallow beta för utvalda enheter i utvalda regioner, ett tecken på att det är redo för en offentlig release. Men även med beta vet vi fortfarande inte exakt när Galaxy Marshmallow lanseras.

En sak som vi är ganska säkra på är dock att Samsung Galaxy Marshmallow-utgåvan kommer att bli en långvarig process som sträcker sig långt in i 2016.

Företaget och dess operatörspartners kommer att prioritera vissa uppdateringar framför andra. Förvänta dig att vissa regioner (Polen, Ryssland, Korea och USA är bra vad) för att få Marshmallow ganska snabbt. Mindre marknader får vanligtvis sina uppdateringar flera veckor (ibland flera månader) efter starten av den första lanseringen.

Veteran Galaxy-användare vet att detta är lika med kursen men låt detta fungera som en varning till de av er som nyligen bytte till Android och en Galaxy smartphone eller surfplatta. Detta är inte iOS. Denna utrullning kommer att ta tid.

Denna läckta färdplan är inte officiell men den ger dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig av Samsung och dess tidpunkt.