Vem betalar mig mer pengar för mitt innehåll, Spotify eller YouTube?

0 Shares

Det är normalt att börja en musikkarriär på streamingplattformar nu för tiden, så artister undrar ofta vem som betalar mer för innehåll?

Från att skapa en Instagram-profil för företag till att tjäna pengar på videor på YouTube-kanaler, sociala nätverk är kraftfulla belöningsverktyg.

De mest använda för detta ändamål är Spotify och Youtubeden förra fokuserar enbart på ljud, medan den senare är mer fokuserad på visuellt och musikaliskt innehåll.

Men för att en karriär ska dyka upp måste du inte bara vara känd, utan också viktig huvudstad att överföra innehåll snabbare, och dessa två plattformar erbjuder ett sätt att komma dit.

Faktum är att den röda plattformen beskriver ett antal krav för att tjäna pengar på din YouTube-kanal, inte bara för att ladda upp ditt innehåll.

De arbetar med betalda planer för användare eller artister som använder plattformar för att starta sina karriärer, men Vilken av dem är mest lönsam?

Användare “gratis” vs. Spotify “Premium” Vem betalar mest för innehåll?

Det här ämnet har alltid varit mycket kontroversiellt och mystiskt, eftersom det inte är säkert känt hur mycket sajten erbjuder royalties till artisterna som använder den.

Det finns dock många källor som erbjuder olika värden när det gäller mängden som erbjuds för att återge ett ljud, d.v.s. varierar från $0,006 till $0,0084.

Det finns två sätt att finansiera detta, vilket innebär att Spotify har två versioner, en gratis och den andra Premium. Den första visar användaren en obligatorisk annons medan den andra inte gör det, men begär en månatlig betalning.

Därmed aktualiseras frågan om royalties beroende på var reproduktionen är gjord. Som sagt, lönen är inte densamma om den tilldelas “Spela“I premiumversionen istället för”Långsam“.

Det vill säga när fortplantning från månadsplanen blir ersättningen till artisten högre för det ljud som lyssnas på. Så man kan säga att den som betalar mest för innehållet är Premium-användaren.

Det bör understrykas att royaltiesna hanteras av inflationssystemet. Med andra ord, ju fler användare registrerar sig, desto lägre är pay-per-view-flödet.

Såvida det inte finns en högre inkomst för personer med Premium-abonnemang förstås. Dessutom kommer lönen också att bero på den plats eller det land där “Klicka här“.

Så betalningen är inte densamma om reproduktionen skett i ett land där valutan är devalverad på något sätt eftersom den kommer från ett land som Spanien eller USA.

Hur mycket betalar YouTube för innehållet?

Till skillnad från Spotify-plattformen, YouTube fokuserar på audiovisuellt innehållvilket är anledningen till att artister ofta laddar upp musikvideor istället för endast ljud (vilket du också kan göra).

Dessutom beror betalningen av webbplatsen på vissa saker och kommer att bero på den totala mängden av de element som är reproduktioner, “gillar” och kanalprenumeranter.

Innan du kan börja generera intäkter från videor finns det dock ett antal minimikrav först för att användaren eller artisten ska uppnå detta.

Därför behöver du samla några visningstimmar i en eller flera videor, och du behöver även ha ett visst antal prenumeranter för att aktivera det här alternativet.

Som sagt, samma plattform rekommenderar att du registrerar dig hos YouTube-partneroch då kommer personens innehåll att attackeras av banners eller indirekta reklamfilmer.

Och varje gång en besökare till videon klickar på någon av dem kommer kanalägaren att krediteras med en liten avgift eftersom YouTube betalar via annonser som genereras av Google AdWords.

Därför är det svårt och osäkert att beräkna hur mycket den här sidan betalar för ett besök, men i ungefärliga siffror kan det ge dig ungefär 1 euro per 1000 besök.

Det är omöjligt att säga vem som betalar mest av alla streamingsidor, men vi måste komma ihåg att detta är en grov uppskattning och att beroende på användarstatistikkan denna summa vara högre.

0 Shares