Vem betalar eller förbrukar data under ett WhatsApp-videosamtal?

Idag kommer vi att se en artikel om ämnet i detalj Vem betalar eller förbrukar data under ett WhatsApp-videosamtal? För det här är en fråga som många har och den är ganska lätt att svara på.

Men vi kommer att täcka ämnet i detalj så att du inte har några tvivel om det, och du kan använda WhatsApp så klartalltså veta vilka utgifter det kan generera hela tiden.

Hur mycket kostar WhatsApp-videosamtal?

Många är inte vana vid det samtal eller videosamtal med applikationer som WhatsApp eller Skype. Oftast är de bekanta med traditionella samtal där de som ringer har fått betala för samtalet.

Poängen är att när vi pratar om VoIP över internet förändras saker mycket. Men vi kommer att försöka förklara detta ämne i detalj så att ingen är för komplicerad.

Det första du bör veta är att om två eller flera personer i konversationen använder en Wi-Fi-anslutning, ingen av dem kommer att behöva betala något. Eftersom WhatsApp-samtal görs över internet. Applikationen fungerar helt och hållet tack vare internet.

Utan en internetanslutning skulle ingen av WhatsApp-funktionerna fungera. Så om båda personerna använder Wi-Fi när de ringer, behöver ingen av dem betala något.

Detaljer visas när en eller båda personerna har mobildata. Faktiskt, WhatsApp tar inte betalt för samtalAllt WhatsApp erbjuder är gratis, jag debiterar eller debiterar dig aldrig.

Men som vi diskuterade tidigare utan internet fungerar inte applikationen. Det betyder att vi behöver en nätverksanslutning för att kunna ringa samtal, videosamtal och skicka och ta emot meddelanden.

Vem betalar för WhatsApp-videosamtal?

Därför, i avsaknad av en internetanslutning via Wi-Fi och användning av mobildata. Vem som använder din kredit, din data betalar. Men inte till WhatsApp, utan till telefonbolaget för data som förbrukas av samtalet.

Låt oss försöka göra det så tydligt som möjligt: ​​WhatsApp är gratis, helt gratis. Men det behöver internet för att fungera. Så om du använder det med Wi-Fi betalar du ingenting. Om du använder den med mobildata måste du betala din månadsräkning för det du har använt eller för din plan.

Hur mycket mobildata spenderar WhatsApp på ett videosamtal?

Efter att ha förklarat ovanstående i detalj. Om du ansluter till mobildata kommer du att spendera MB av det. Hur mycket kommer det att spendera? Här kommer du att se några tester gjorda med applikationer som FaceTime, Skype och WhatsApp där du kan se hur mycket var och en av dem spenderar under ett fyra minuter långt videosamtal.

Detta leder oss till slutsatsen att Ett 4-minuters videosamtal kan ta upp till 13 MB vår mobildata. Om du vill välja röstsamtal för att spara mobildata. WhatsApp-röstsamtal förbrukar 700 KB per minut.

Detta innebär att Ett 4-minuters WhatsApp-röstsamtal bör vara cirka 2,8 MB. Detta är mycket mindre än vad ett videosamtal förbrukar av uppenbara skäl, videosamtal kan vara ganska krävande.

Förhoppningsvis är frågan vem som betalar eller konsumerar data i ett WhatsApp-videosamtal? Det blir så tydligt som möjligt. Vi försöker betona så mycket som möjligt att WhatsApp är helt gratis och behöver internet för att fungera (mobildata eller Wi-Fi) för att vara så transparent som möjligt.

Observera att om du fortfarande har några tvivel om vem som spenderar eller betalar för WhatsApp-videosamtal eller hur mycket det kostar att ringa från den här appen. Du kan lämna det i kommentarsfältet lite längre.

Relaterade Artiklar

Back to top button