Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

VD Forum – Q3/2003

Kontroverserna inom PC-industrin har ett eget liv. Ta till exempel moderkortsindustrin, som var relativt tyst under RDRAM-fiaskot. Hade företag eller deras vd:ar uttalat sig då, hade det förmodligen avslutat argumentationen mycket tidigare. Bristen på omedelbar input från moderkortsindustrin kan ha varit en av de bidragande faktorerna till det förlängda hållet av RDRAM för vanliga applikationer, vilket resulterade i viss förvirring hos konsumenter och investerare.

Om vi ​​tar ett steg tillbaka kan vi något se moderkortsindustrin spridd, oorganiserad och reserverad när det kommer till kontroverser eller något känsligt ämne. Många gånger kan detta hänföras till en rädsla för motreaktioner från en företagspartner (dvs. chipsettillverkare) eller nedgången i deras företagsaktier. Av många kulturella skäl är företagsledare i Taiwan dessutom introverta och konkurrenskraftiga, ibland till och med mer än sina amerikanska motsvarigheter. Realistiskt sett är detta ofta kontraproduktivt för PC-industrin, eftersom det blockerar information från att överföras till slutanvändare och institutioner. Dessutom förstår inte en VD vad hans kollegor tänker och resulterar i att två företag ofta inte förstår varandra. Detta lämnar också allmänheten med en mycket ensidig syn på aktuella ämnen relaterade till moderkortssegmentet, eftersom endast chipsettillverkare och andra vinstdrivande organisationer har sina egna motiv när de lånar ut sina tankar.

Faktum är att maktbalansen i moderkortsindustrin är mer dynamisk än någon annan. Processormarknaden och grafikmarknaden har vardera två stora aktörer. Beroende på hur du ser på moderkortsindustrin kan du räkna uppåt 20 utmanare och minst 3 stora konkurrenter. Denna maktdelning gör varje moderkortstillverkare handikappad när det gäller att konfrontera andra industripartners eller ta ställning i kontroversiella frågor.

AnandTech försöker bidra till att få en viss maktbalans och input till PC-industrin, och det är med stor spänning vi lanserar AnandTechs CEO Forum. Vi har samlat 13 av moderkortsbranschens VD:ar för vad som kan ses som ett virtuellt konferensrum en gång i kvartalet. Det här är en möjlighet för VD:ar för moderkortsindustrin att föra en enda röst till mycket av vad som händer på den nuvarande marknaden på uppdrag av sina respektive företag.

VD-forumet har strukturerats för att ge VD:ar möjligheten att interagera sömlöst med varandra och allmänheten med fullständig anonymitet. Eftersom det är anonymt elimineras de betydande riskerna för dessa vd:ar att uttala sig om kontroversiella och känsliga ämnen, vilket lämnar dem free att utbyta åsikter om branschens nuvarande position och om de mest relevanta ämnena för moderkortssegmentet. Genom att göra detta öppet tillåter det moderkortsindustrin som helhet att hjälpa till att forma framtiden för PC-industrin och ge allmänheten en välbehövlig insikt.

Vi presenterade VD:arna för ett urval av 10 frågor, svaren på dem hittar du på de kommande sidorna. Vårt format har gjort att VD #1 för fråga 1 inte är samma VD #1 för fråga 2 och så vidare. Kommentarer från varje VD har inte tillskrivits dem och har medvetet blandats runt, för att ge en rimligt hög grad av anonymitet till alla deltagare.

Tekniskt sett är alla deltagare inte VD:ar. Många av de taiwanesiska företagen använder inte flera titlar (dvs VD, VD och styrelseordförande) för en person som många amerikanska företag. Istället använder de ofta en av de tre titlarna för att utse sin ledande befattningshavare. Bortsett från officiella titlar sitter alla deltagare i det högsta kontoret på sitt företag.

Deltagare – officiell titel, företag.

Remond Lu – VD, ABIT Computer
Jack Ko – VD, Albatron Technology Co., LTD.
Bernie Tsai – President, AOpen Inc.
Jonney Shih – Ordförande och VD, Asustek Computer Inc.
Simon Ho – Styrelseordförande, Chaintech Computer
Yen-Chi Lu – Styrelseordförande, DFI
Johnson Chiang – Styrelseordförande, Elitegroup Computer Systems
Jerry C. Ferng – VD, Epox Computer Co., LTD.
Richard Ma – Executive Vice President, Giga-Byte Technology
Joseph Hsu – VD och koncernchef, Micro-Star International Co., LTD.
David Yu – President, Shuttle Inc.
Andy Cheu – President, SOYO Computer Inc.
Symon Chang – VD, Tyan Computer

Vi vill tacka alla ovan nämnda deltagare för deras tid, ansträngning och samarbete. Utan vidare, presenterar vi dig AnandTechs första VD-forum någonsin…