VÀxlare kan hitta bÀttre vÀrde i Start iPhone 5S, 5C Experience pÄ Verizon, Sprint

0 Shares

Kunder som inte prenumererar pÄ bÀrarmonogamimodellen och de som ofta kan vÀxla mellan olika operatörer i USA kan hitta bÀttre vÀrde i att börja med en CDMA iPhone -modell frÄn bÀrare som Sprint eller Verizon. CDMA-modellerna erbjuder bredare stöd för fler av de trÄdlösa protokoll och radioapparater som finns tillgÀngliga frÄn de stora operatörsnÀtverken i USA, inklusive stöd för Verizon, Sprint, AT&T och T-Mobile, med de tvÄ senare GSM-nÀt.

Detta innebÀr att CDMA iPhone 5S- och iPhone 5C -modellerna som kommer att sÀljas via Apple, Verizon och Sprint -kanaler kan fungera pÄ dessa operatörers CDMA-, EVDO- och LTE -data- och röstnÀtverk tillsammans med GSM, EDGE, UMTS, HSPA och LTE-nÀt som drivs av rivaliserande GSM-operatörer AT&T och T-Mobile i USA

iphone5c

Ta till exempel iPhone 5C -modelllistan. Apple listar för nÀrvarande tvÄ CDMA -modeller, och bÄda modellerna ska vara kompatibla med GSM -nÀtverk i USA

Verizon kommer att erbjuda A1532 -modellen. Sprint kommer att erbjuda A1456 -modellen.

TyvĂ€rr betyder det att du inte kan börja med en Verizon -modell och byta till Sprint, eller börja med en Sprint -modell och senare byta till Verizon och anvĂ€nda samma hĂ„rdvara, men du kan börja med antingen CDMA -bĂ€rare och gĂ„ GSM senare om du vilja. Å andra sidan Ă€r GSM A1532 -modellen för samma telefon listad utan CDMA- och EVDO -stöd.

För konsumenter, om du startar din iPhone-upplevelse pÄ AT & T: s eller T-Mobils nÀtverk, till exempel och senare inser att du Àr missnöjd med din valda GSM-operatör, skulle du inte kunna anvÀnda iPhone pÄ en CDMA-operatör . Om du börjar med en GSM -operatör mÄste du köpa en helt ny iPhone 5S eller iPhone 5C -modell om du bestÀmmer dig för att du vill ha Verizons större 4G LTE -fotavtryck och tÀckning eller Sprints Unlimited -planer.

Å andra sidan, om du började erfarenheten pĂ„ Verizon eller Sprint, skulle din CDMA iPhone-modell fungera-baserat pĂ„ Apples listade specifikationer-pĂ„ GSM-nĂ€t dĂ€r du till och med skulle ha tillgĂ„ng till LTE-nĂ€t som drivs av T-Mobile US och AT&T Mobility . PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, om du Ă€r missnöjd med Verizon -tjĂ€nsten eller Sprints tĂ€ckning, kan du alltid ta med din CDMA iPhone till en GSM -operatör utan problem och du behöver inte köpa en helt ny telefon förutsatt att du kan fĂ„ din operatör att lĂ„sa upp din iPhone för anvĂ€ndning med en annan operatör.

För mÄnga amerikaner Àr detta inte ett problem med tanke pÄ att iPhone-modeller vanligtvis Àr knutna till ett tvÄÄrskontrakt. Men för dem som kanske vill betala fullt pris, inte vill teckna ett kontrakt eller tittar pÄ att köpa sina enheter via program som T-Mobile Jump, AT&T Next eller Verizon Edge och kanske vill byta till en annan transportörserfarenhet tidigt, det hÀr kan ha betydelse.

Eftersom den olÄsta versionen av iPhone vanligtvis sÀljs baserat pÄ GSM -modellen kan Apples CDMA iPhone -modell erbjuda det bÀsta vÀrdet Ànnu för amerikanska kunder. Vanligtvis sÀljs CDMA -modeller redan SIM -olÄsta, sÄ om du har en Verizon -iPhone kan du kanske komma in i ett AT & T -nano -SIM och Àven anvÀnda den modellen pÄ AT&T: s LTE -nÀtverk.

För mer information om operatörsnÀtverksstöd har Apple ocksÄ skapat en hjÀlpsida för kunder för att avgöra vilken iPhone -modell deras operatörsnÀtverk vÀljer.

0 Shares