Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Vart har Spotify Car View tagit vägen?

Kan jag lyssna på Spotify i min bil? Inte lätt.

Spotify-bilvyn avvecklas. Om du inte kan se det som ett alternativ i inställningar i Spotify-mobilappen är det borta för dig också.

Bilvyn gjorde det möjligt för förare att ha sin telefon ansluten till Bluetooth med Spotify laddad med större ikoner och inga distraktioner som menyer eller albumomslag. För närvarande verkar bilvyn fortfarande vara tillgänglig på iOS, men inte Android-enheter. Det har inte kommit någon bekräftelse från Spotify om någon ersättningsprogramvara är planerad.

Rykten säger att Spotify rustar sig för att ersätta bilvyn med sin Car Thing-hårdvara, en separat enhet för att streama musik under körning.

Spotify Car Thing. Bildkredit: Spotify

Användare i den här tråden har verkligen inte tagit nyheterna väl, med klagomål om att ta bort funktionen utan att tillhandahålla en ersättare gör körningen farligare. Borttagningen bekräftades tyst på en supporttråd förra månaden, där moderatorer sa att Now Playing View för Android också försvann.

Spotify-moderatorer sa: “Vi kan bekräfta att vi tar bort funktionen för bilvisning. Detta betyder dock inte att vi inte vill förbättra hur våra användare lyssnar på Spotify när de kör. Tvärtom, vi utforskar aktivt en mängd nya sätt att leverera den bästa lyssningsupplevelsen i bilen.”

“Tänk på att gå i pension som något som måste hända i ett försök att ge plats åt nya innovationer på väg.

Spotify föreslog att använda Google Assistant på Android istället, och att iOS-användare kan be Siri att spela upp låtar; båda plattformarna låter Spotify styras via Google Maps.

Car Thing är Spotifys första satsning på hårdvara, en spelare för 79,99 $ i bilen med pek- och röstkontroller. Spotify utökade väntelistan för att beställa enheten förra månaden – ungefär samtidigt som man tillkännagav pensioneringen av bilvyn, faktiskt. Ett releasedatum för Car Thing har ännu inte meddelats.