Varken Fallout eller Doom, förlorar GeForce Now Bethesda-spel

Varken Fallout eller The Elder Scrolls

Om du har provat GeForce Now vet du redan vad vi pratar om, en tjänst som låter dig streama titlar av alla slag, från indier till trippel A, utan behov av en spel-PC. Bara en PC, Mac eller till och med Android-enheter med klientapplikationen installerad, en bra internetanslutning och voila, Nvidias servrar tar hand om allt annat så att du kan spela som om du gjorde det lokalt.

Problemet är att efter en så lovande start har han börjat blöda ut. Okej, den har fortfarande en viktig katalog och vi har också vetat att när den lanseras Cyberpunk 2077, den efterlängtade titeln på CD Project Red, kommer att vara tillgänglig från dag ett. Men efter lanseringen av Activision Blizzard-spelen lägger vi nu till dem från Beteshda Softworks.

Utan någon form av uttalanden som förklarar orsakerna är det enda vi är tydliga med Jag vet inte längre. Du kan spela sagor som Fallout eller The Elder Scroll bland andra titlar mer. Åtminstone tills båda företagen når en överenskommelse. Naturligtvis måste vi först veta de exakta anledningarna till varför de lämnade.

För närvarande finns det ingen officiell information, men allt verkar peka på liknande skäl som ledde till att Activision Blizzard avgick. Det vill säga en brist på kommersiellt avtal som Nvidia inte ansåg för tillfället. Så det tar tålamod att se om något förändras i relationerna mellan dessa företag.

Om detta innebär att du måste skaffa en speciell licens för samma spel som du redan har köpt i digitala butiker som stöds, är det ett problem. Därför att en av de stora attraktionerna i GeForce Now är att kunna spela de spel som många användare redan har förvärvat på plattformar som Steam, UPlay, Epic Store, etc.

Den hårda verkligheten med streaming av spel

Vad som händer med Nvidia bevisar den hårda verkligheten som dessa nya streamingtjänster måste möta. Företagen bakom hela infrastrukturen vill att de ska vara så attraktiva som möjligt när det gäller katalog, men ägarna av dessa spel vill amortera dem.

Nvidia-schemat verkade mer intressant. De placerar servrarna och spelaren är den som köper titeln på Steam eller den butik som stöds efter eget val. Det vill säga det skulle vara detsamma som att köpa en dator och installera spelet. Men nej, det verkar finnas något där ute som förhindrar att detta ser ut så här.

Därför måste vi se hur det utvecklas och, som Nvidia säger, hur detta nya sätt att spela balanserar sig själv. Som användare av GeForce Now hoppas jag att det inte tar lång tid att göra det och att både Activision Blizzard och Beteshda och Nvidia själv når en överenskommelse som kommer att kompensera alla, särskilt oss spelare.

Relaterade Artiklar

Back to top button