Vari Task Chair recension

0 Shares

Att sitta vid ett skrivbord hela dagen kan ha negativa effekter på din hälsa och till och med ditt humör, men saker och ting kan bli ännu värre om du använder en sliten kontorsstol. Även om du kanske överväger att uppgradera till ett stående skrivbord för att vara lite mer aktiv under hela din arbetsdag, behöver du fortfarande sitta ner då och då, vilket är anledningen till att en ergonomisk kontorsstol kan vara en bra investering.

Vari med bas i Coppell, Texas, kom först till när dess skapare designade en sitt-stå skrivbordskonverterare för en kollega som upplevde ryggsmärtor när han arbetade. Medan företaget fortfarande tillverkar sitt-stå-skrivbordsomvandlare och både vanliga skrivbord och ståbord, har det sedan dess utökat sin produktkategori till att omfatta kontorsstolar och andra kontorsmöbler.

Idag kommer vi att titta närmare på monterings- och installationsprocessen, byggkvalitet, ergonomi och komfort för Vari Task Chair för att hjälpa dig avgöra om denna kontorsstol förtjänar en plats i ditt hem eller på kontoret.

Prissättning och tillgänglighet

Vari har flera olika varianter av sin arbetsstol tillgängliga på sin webbplats. Först och främst är det Task Chair som finns i svart för $330 eller grått för $360. Om du föredrar att ha en kontorsstol med nackstöd, så finns det Task Chair med nackstöd för $385 i svart eller $415 i grått.

Vari erbjuder nu också ett budgetalternativ som heter Essential Task Chair för $249 som endast finns i svart och är en del av företagets nya Essential Collection som inkluderar kontorsstolar, kontorsbord, ståbord, stående skrivbordsomvandlare och till och med ett arkivskåp.

Oavsett vilken stol du väljer erbjuder Vari free frakt i angränsande USA och free returnerar inom 30 dagar med free plocka upp.

Design och byggkvalitet

Vari Task Chair har en helsvart design med ett svart ryggstöd, svarta armstöd, en svart bas och svarta 2,5-tums hjul. Det är värt att notera att om du får stolen med en grå finish kommer hjulen, sitsmekanismen och luftkolven att vara svarta medan övriga delar av stolen kommer i grått.

Baksidan av Vari Task Chair är gjord av förstärkt mesh för andningsförmåga och nackstödet går in i toppen av stolen. Runt ryggen hittar du en plastram som böjs in för att ge maximalt ryggstöd tillsammans med Vari-logotypen.

Förutom att kunna flyttas framåt eller bakåt kan stolens armstöd även lutas inåt eller utåt för att rymma en mängd olika kroppstyper. Samtidigt kan du höja eller sänka deras höjd med en knapp på den främre undersidan av varje armstöd.

Sittdynan är något konkav och dess framkant är rak i motsats till böjd som på andra kontorsstolar. Själva dynan är stadig och en spak på vänster sida av stolen gör att du kan dra den framåt eller trycka den bakåt.

Vari Task Chair har också en solid svart ram och har fem 2,5-tums hjul som fungerar på både matta eller trägolv.

Uppställning och montering

Vari Task Chair som skickades till TechRadar Pro för granskning kom i en enda kartong som var lite bredare än vanligt. Detta beror troligen på att Vari har gjort en hel del av monteringen åt dig, till skillnad från Branch Ergonomic Chair eller Razor Task Chair.

Väl uppackad stod vi kvar med en sittdyna med armstöden och sittmekanismen redan påsatta och stolens ryggstöd, bas med hjul förinstallerat, nackstöd, luftkolv och bruksanvisning.

Det första steget och det enda där du behöver den medföljande insexnyckeln och fyra bultar innebär att ryggstödet fästs på sittdynan. Detta var lätt nog att göra och efteråt behövde vi bara sätta in luftkolven i basen och koppla den till sittdynan och ryggstödet.

Nästa steg går ut på att sätta in luftkolven i hålet längst ner på stolens sittdyna. Det finns dock ett litet plastlock i hålet som måste tas bort innan du gör detta och även om vår bruksanvisning inte inkluderade detta steg, har Vari sedan dess uppdaterat sina instruktioner för att inkludera det.

Härifrån är det bara att föra in nackstödets botten i hålet längst upp på stolen och trycka ner ordentligt för att säkra det.

Bortsett från vissa svårigheter med det lilla plastlocket tog det oss bara några minuter att montera Vari Task Chair på grund av att företaget fäste hjulen på basen och armstöden och sitsmekanismen på sittdynan innan frakten.

I användning och komfort

Efter att ha monterat Vari Task Chair var det bara att anpassa den efter vår smak. Vi använde först spaken under höger sida för att justera stolens höjd och sedan drog vi fram sittdynan en bit med hjälp av spaken på vänster sida.

Härifrån tryckte vi på knapparna under varje armstöd för att placera dem i rätt höjd och drog båda framåt. Att armstöden även kan vinklas antingen inåt eller utåt är en unik egenskap hos Vari Task Chair som vi inte har sett i någon av de kontorsstolar vi har recenserat hittills.

Stolens ryggstöd kan också lutas ned vilket är skönt när du vill ta en paus från ditt arbete och fundera lite. En ratt på höger sida av stolen låter dig justera hur lätt ryggstödet lutar sig och genom att vrida det framåt kan du öka spänningen eller bakåt för att minska spänningen.

Om du bestämmer dig för att välja Vari Task Chair med nackstöd, kan nackstödets vinkel justeras genom att luta det bakåt eller framåt. Nackstödets höjd kan också höjas eller sänkas genom att försiktigt dra upp eller trycka ner det.

Vi njöt verkligen av att använda Vari Task Chair när vi arbetade hemifrån och dess ryggstöd fick oss att sitta rakare med bättre hållning. Hjulen fungerade bra på vårt trägolv och vi kunde enkelt rulla runt när vi satt, även om vi också testade dem på en matta där de presterade liknande.

Tävlingen

Om du letar efter en ergonomisk kontorsstol till ungefär samma prisnivå som Vari Task Chair, har du flera alternativ att välja mellan även om vi skulle säga att Branch Ergonomic Chair är dess närmaste konkurrent när det gäller egenskaper och pris.

Branch Ergonomic Chair är tillgänglig för $329 i skrivande stund och liksom Vari Task Chair är den designad med ergonomi i åtanke. Den här stolen har sju justeringspunkter inklusive 3D-armstöd, höjd, lutnings- och lutningsspänning, sitsdjup och den kommer till och med med ett avtagbart ländstöd. Precis som Vari Task Chair kan den stödja upp till 300lb (136 kg) men Branch erbjuder flera fler anpassningar när det kommer till färg. Du kan välja svart, grå eller ljusblå till sittdyna och ryggstöd samt vit eller svart ram. Branch erbjuder dock inte en modell med nackstöd.

Slutlig dom

När det kommer till kontorsmöbler är Vari mycket lik Apple när det gäller förpackningar och att ge sina kunder en enkel och strömlinjeformad installationsupplevelse. Precis som med Vari Electric Standing Desk som vi också recenserade, ingår allt du behöver i kartongen och du behöver inga specialverktyg för att sätta ihop Vari Task Chair. Även om vi hade några mindre problem med den svarta plastkåpan på undersidan av sittdynan under monteringen, löstes vårt problem på nolltid efter ett snabbt samtal till Varis kundsupport.

Om du tillbringar mycket tid med att sitta vid ett skrivbord hela dagen och arbetar eller till och med vill förbättra din hållning medan du spelar, är Vari Task Chair en prisvärd investering för din allmänna hälsa. 30-dagarna free returpolicy är också en fin touch då du kan lämna tillbaka stolen om du är missnöjd med den. Vi skulle vilja se några fler färgalternativ förutom bara svart och grått, men Vari erbjuder en mängd andra stolar inklusive en stoppad skrivbordsstol, en ritstol och till och med en aktiv sits om du vill blanda ihop sakerna lite.

Vill du uppgradera ditt hemmakontor? Kolla in vår sammanfattning av de bästa skrivborden, de bästa kontorsstolarna och de bästa bärbara stativen

0 Shares