Varför visas inte den virtuella nÀtverksadaptern i Windows

0 Shares

Vad Àr Virtual Hosted Network Adapter

För att surfa pÄ Internet Àr det nödvÀndigt att ha en serie av enheter och verktyg . Vi kan ha olika typer av program, konfigurationer och utrustning som hjÀlper oss i vÄr vardag. Allt detta kommer att göra det möjligt för oss att navigera normalt. Men vid mÄnga tillfÀllen kanske vissa av dessa faktorer inte fungerar korrekt och det Àr dÀr vi inte skulle kunna ansluta.

Varför visas inte den virtuella nÀtverksadaptern i Windows

Den virtuella vÀrdbaserade nÀtverksadaptern Àr en Microsoft tjÀnst som hjÀlper oss att slÄ pÄ eller stÀnga av det virtuella trÄdlösa eller Wi-Fi-nÀtverket. Det kan hÀnda att det inte visas, att det inte Àr tillgÀngligt, och orsakerna Àr olika, som det vanligtvis hÀnder i dessa fall.

Vanligtvis visas detta pÄ grund av att du har gjort en uppdatering i systemet. Det kan ha uppstÄtt ett fel och det gör att tjÀnster som denna inte visas. Det Àr nÄgot relativt vanligt och som kan pÄverka driften av de system eller enheter som vi anvÀnder i vÄrt dagliga liv.

Ett systemnivÄfel kan ocksÄ förekomma. Windows kan pÄverkas av olika problem som kan störa driften av dessa typer av tjÀnster. Detta gör att vi stöter pÄ meddelandet att det vÀrdbaserade nÀtverket inte kunde indikeras.

Hosted Network Virtual Adapter visas inte

Som ofta hÀnder nÀr fel av denna typ dyker upp kommer vi alltid att ha olika alternativ för att lösa det. Vi kommer att se nÄgra enkla steg som vi kan ta hÀnsyn till och dÀrmed undvika felet som indikerar att den virtuella vÀrdbaserade nÀtverksadaptern inte Àr tillgÀnglig visas.

Uppdatera nÀtverksdrivrutiner

Detta Àr nÄgot grundlÀggande men det kan lösa mÄnga problem av den hÀr typen. Vi mÄste alltid ha de senaste versionerna, speciellt nÀr det kommer till nÀtverksanslutna enheter. PÄ sÄ sÀtt kommer vi att kunna ta med alla förbÀttringar som finns, förutom att lösa vissa problem.

DÀrför Àr det första vi ska göra om vi ser att den vÀrdbaserade nÀtverksadaptern inte visas eller ger ett fel, att uppdatera nÀtverksdrivrutinerna. För att göra detta mÄste vi gÄ till Start, vi gÄr in i Enhetshanteraren, vi gÄr till NÀtverkskort och dÀr klickar vi pÄ motsvarande nÀtverkskort, vi klickar med den andra musknappen och vi klickar Uppdatera drivrutinen .

Actualizar drivrutiner de la tarjeta de red

Kontrollera att Windows Àr korrekt uppdaterat

Vi har nÀmnt att en av huvudorsakerna till detta problem Àr ett fel nÀr uppdaterar Windows . Uppdateringen kan ha hÀngt sig eller att det till och med finns en bugg med den versionen och den skapar konflikt.

DÀrför mÄste vi bekrÀfta att Windows har uppdaterats vÀl. Vi kan gÄ till Start, vi gÄr in i InstÀllningar och vi gÄr till Uppdatering och sÀkerhet. DÀr kommer vi att se den exakta versionen som vi har och vi kommer att kontrollera om det Àr nÄgot som vÀntar pÄ att installera. Det Àr viktigt att en systemuppdatering genomförs framgÄngsrikt, annars kan nÄgot finnas kvar och orsaka problem av den hÀr typen.

ÅterstĂ€ll det trĂ„dlösa vĂ€rdnĂ€tverket

Ett annat steg vi kan ta för att ÄtgÀrda detta fel Àr att ÄterstÀll det trÄdlösa vÀrdnÀtverket . Vad vi i princip ska göra Àr att avaktivera det vÀrdbaserade nÀtverket manuellt och senare Äteraktivera det. PÄ sÄ sÀtt kommer vi att fÄ den att ÄterstÀllas och se om problemet Àr löst.

För att uppnÄ detta mÄste vi utföra följande kommandon:

netsh wlan starta hostednetwork

netsh wlan set hostednetwork [mode =] tillÄta

Senare mÄste vi starta om datorn. PÄ sÄ sÀtt kommer det att ÄterstÀllas korrekt och vi kan se om detta problem verkligen har lösts eller inte.

Starta om WLAN Auto Configuration Service

Automatisk tjÀnstekonfiguration WLAN eller WLAN AutoConfig gör det möjligt att upprÀtta en anslutning mellan din dator och det trÄdlösa nÀtverket eller adaptern. Den Àr kopplad till Windows Hosted Network Virtual Adapter, sÄ det kan vara orsaken till det hÀr problemet.

För att göra detta mÄste vi gÄ till Start, leta efter TjÀnster och dÀr, nÀr ett nytt fönster öppnas, letar vi efter Automatisk WLAN-konfiguration. Vi mÄste klicka med höger knapp pÄ musen och vi ger den till Stopp och senare för att starta den igen.

Reiniciar el service de configuraciĂłn automĂĄtica

NÀr detta Àr gjort mÄste vi Äterigen starta om datorn för att Àndringarna ska trÀda i kraft korrekt.

ÅterstĂ€ll Windows-nĂ€tverket

Vi kan ocksÄ ta hÀnsyn till möjligheten att ÄterstÀlla nÀtverket i Windows. Vid mÄnga tillfÀllen kan detta alternativ lösa problem som dyker upp. Vad vi ska göra Àr att ÄtergÄ till standardvÀrdena för nÀtverksadaptrarna.

För att göra detta mÄste vi gÄ till Start, vi gÄr in i InstÀllningar, vi gÄr till NÀtverk och Internet och dÀr kommer vi att se NÀtverksÄterstÀllning alternativ. Vi mÄste ge det för att följa och acceptera. Vi kommer att starta om systemet igen.

Restablecer la red

Kontrollera att det inte finns nÄgon skadlig programvara pÄ datorn

SjÀlvklart mÄste vi ocksÄ se till att det inte finns nÄgot sÀkerhetshot pÄ datorn. Vid mÄnga tillfÀllen kan det finnas skadlig programvara som riskerar att fungera korrekt och som pÄverkar enheterna och de olika funktionerna.

Det Àr viktigt att vi hÄller systemen sÀkra, med ett bra antivirus och brandvÀgg installerad. PÄ detta sÀtt kan vi upptÀcka möjliga sÀkerhetshot och veta om ett virus eller nÄgon skadlig programvara kan orsaka detta nÀtverksfel. Vi har bÄda free och betalalternativ tillgÀngliga, Àven om vi alltid mÄste vÀlja en som verkligen skyddar oss.

I slutÀndan, genom att följa dessa steg, kan vi lösa problemet nÀr meddelandet att den virtuella nÀtverksadaptern inte visas. Det Àr bara att ta hÀnsyn till dessa tips och se om det Àr löst. Det Àr ett fel som kan dyka upp ibland och som bör ÄtgÀrdas.

0 Shares