Varför undvika att använda en osäker VPN som kan vara farlig

0 Shares

En osäker VPN kan attackera användare

Vi kan säga att ett VPN är ett program som måste vara säkert hela tiden. I slutändan är det ett verktyg som kommer att hantera alla information som vi skickar och tar emot över internet. Låt oss säga att vi ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk, dess uppdrag är att kryptera anslutningen och förhindra eventuella inkräktare från att samla in information.

Varför undvika att använda ett osäkert VPN

Men en VPN kan vara osäker och tjäna just till att spionera på oss. Vår data på webben är av stort värde. De kan använda den informationen för att inkludera oss i spamkampanjer, skicka riktad reklam eller till och med sälja data till tredje part och tjäna pengar.

Dessa data kan också användas för att attackera användare. Låt oss säga att en angripare letar efter ett sätt att utföra en Nätfiskeattack . För att göra det mer personligt, för att ha en större chans att lyckas, är det viktigt att samla in en stor mängd information.

Det är där en osäker VPN kan spela in. Det kan göra det enkelt för angripare att infektera datorer, smyga skadlig programvara via posten eller till och med utföra anpassade nätfiskeattacker för att fånga offret.

VPN sin cifrado

Skickar skadlig programvara via applikationen

Vi har redan sett att en osäker VPN kan påverka användare på många sätt. En av dem är också genom leverans av skadlig programvara genom skadlig reklam, falska funktioner i programmet eller förmodade uppdateringar som installerar farlig programvara.

Därför är leveransen av skadlig programvara en annan fråga att tänka på när vi väljer att installera ett VPN. Vi måste alltid se till att detta program är säkert, pålitligt, inte har någon typ av problem och att vår data alltid är säker.

De kan också använda VPN för att attackera oss genom förmodade nya funktioner . Det är mycket vanligt att ett program uppdateras över tid, lanserar nya funktioner och större funktionalitet. Men om du använder ett opålitligt program kan detta fungera mot dig. Vi kan ha problem med att använda själva applikationen eller till och med att de nya funktionerna som ska ge mervärde faktiskt används för att spionera på oss eller smyga in skadlig programvara på datorn.

I slutändan kan en VPN användas för att utföra attacker av hackare . Vi måste alltid välja en applikation som är tillförlitlig, helt säker, som är uppdaterad och som naturligtvis har allt som behövs för att inte utsätta vår integritet på spel. Vi skulle kunna använda ett program av den här typen för att vara mer skyddade, men i verkligheten kan vi göra uppgiften lättare för angripare.

0 Shares