Varför tar det lång tid att slå på mobilen? Allt för att påskynda det

Det tar lång tid att slå på mobilen

Även om det finns många problem som kan påverka oss kring mobiltelefoni, är ett av dem som helt begränsar oss när vi använder mobilen ett som gör att vi vänta länge tills mobilen slutar slås på . De senaste åren har vi sett i Android och iOS hur smartphones i allt högre grad kan öppna appar och utföra snabbare processer, men att slå på ibland är fortfarande ett problem.

Idag har vi inte så mycket tålamod och det märks även vid omstart av mobilen, vilket kan irritera användare som inte vill lägga mer tid utan att kunna svara på meddelanden. Detta kan lösas med några av de nycklar som gör att vi kan minska starttiderna , även om det kommer att vara väldigt viktigt att vi inte förbiser orsakerna till att detta kan hända oss, eftersom de också har nyckeln så att den inte kommer tillbaka till oss. inträffa.

Orsaker till att mobilen tar lång tid att slå på

Med tanke på att det finns mycket information och processer som mobiltelefoner måste genomföra för att kunna erbjuda oss allt de har inne, finns det inte bara en anledning till varför vi kan finna oss själva med en mobil som sätts på långsamt och vi måste ha alla orsaker väldigt närvarande när vi försöker lösa det.

Program för att göra det

Vi har för många ansökningar

En av anledningarna som oftast är vanligare är applikationer som alltid måste optimeras för att fungera på bästa sätt med vår mobil och detta görs på sätt och vis varje gång vi slår på mobilen igen. Ju fler appar vi har, desto mer måste systemet ladda för att få dem igång.

Minnet av vår mobil är komplett

Förutom applikationerna på enheten är filerna som vi lagrar i minnet också ett annat element som helt kan uppta minnet. Alla filer måste vara tillgängliga när vi slå på terminalen och måste därför analyseras igen av mobiltelefonen, en annan process som måste slutföras medan telefonen är påslagen.

Batteriet är under 20 %

Även om vi kan tro att batteriet inte kan ha något samband med hastigheten, är sanningen att det är så och det kan vara en av de viktigaste punkterna som mobilen slås på mycket långsammare vid vissa tillfällen. Systemet går in i ett permanent batterisparläge när det är avstängt och detta läge förblir tills telefonen är klar med att slås på.

xiaomi batería nueva

Systemet kommer inte att fungera fullt ut med normal hastighet förrän allt har laddats, vilket undviker en påtvingad avstängning på grund av att batteriet tar slut. När batteriet sjunker under 15 % aktiverar systemet även sitt batterisparläge och det kan göra att det blir ännu långsammare.

Gör du en uppdatering?

När telefonen startar om för att slutföra en uppdatering förlängs starttiden ytterligare, eftersom den också måste optimera alla applikationer för systemet och göra ett antal viktiga ändringar. Detta är anledningen till varför mobilen kan ta längre tid att slå på , till och med över 5 minuter i mer framträdande uppdateringar.

Vad kan vi göra för att mobilen ska slås på snabbare?

Att få mobilen att slå på på kortare tid och vi misströstar inte på att vänta, vi måste följa alla råd som vi ger dig, en ensam kommer inte att göra magi. Det spelar ingen roll vilken mobil du har, om den är nyare eller äldre, för i alla är dessa lösningar de du behöver följa.

Ta bort alla appar vi inte behöver

Ju färre appar vi har, desto mindre kommer de att behöva bearbetas vid varje uppstart och därför måste vi gå in i Inställningar> Applikationer och avinstallera alla appar som fördröja starten av mobilen , att välja de som vi inte använder ofta. Framför allt är träningsspel eller appar de som kan påverka starttiden mest och därför är de de första att tänka på.

eliminera desinstalar applications android

Rensa din mobil från onödiga filer

Oavsett om vi har mobilen full med dokument, foton eller videor måste vi göra en viktig städning så att de inte fortsätter att påverka ström på tid av vår enhet. Vi kan göra detta manuellt från filhanteraren och från galleriet, men vi kan också använda Google Files , som är ett verktyg som ansvarar för att analysera upprepade eller mycket stora filer som fakturerar vår smartphone mer för att rekommendera oss att ta bort dem.

filer google

Från fliken som heter “Make clean” kommer vi att komma över alla rekommendationer och kaniner att följa, och härifrån kan vi också dra nytta av att radera foton som redan har lagrats i vårt Google Photos-konto så att vi aldrig förlorar dem och har dem tillgängliga i molnet.

Uppdatera den till den senaste versionen

Vid många tillfällen har vi upprepat fördelarna med att ha en uppdaterad mobil och den kommer också att vara nyckeln minskar tiden det tar att slå på mobilen . Med varje uppdatering tar systemet bort sina egna filer som det inte behöver och optimerar det så att processen går snabbare varje gång den slås på. På så sätt hjälper vi terminalen att undvika fel som kan fördröja tändningstiden.

problem med aktualisering av android

Anslut den till strömmen om du inte har tillräckligt med batteri

Vi har nämnt att bristen på batteri kan hjälpa smartphonen att inte förstås i den vanliga hastigheten och uppenbarligen är det enda vi behöver göra för att lösa det att koppla den till strömmen. Det rekommenderas att ladda den minst 15 minuter innan du ger upp den så att den har tillräckligt med batteri för att utföra processen och att den inte enbart beror på energin den tar emot, vilket också kan generera ett fel.

powerbank

I gamla mobiler är tålamod nyckeln

Om vi ​​har en telefon med ungefär mer än 7 år, kan inte ens alla tips som vi har sett hittills låta mobilen slås på snabbt. Tidens gång har kunnat försämra minnet, batteriet och till och med moderkortet, vilket gör att vårt enda vapen för att få det att slå på är tålamod, vetenskapens moder . Men detta hindrar oss inte från att följa alla lösningar vi har sett, annars blir tiden längre.

Återställ mobilen för att öka tändningshastigheten

En av nyckelpunkterna som vi kan få mobilen att starta snabbare har att göra med att lämna mobilen som första dag. Detta tvingar oss dock att spara alla filer och objekt på andra enheter som en säkerhetskopia för att inte förlora dem för alltid. Med den här processen som vi kan göra på vilken smartphone som helst, kommer vi att få systemet att vara rent och märka en stor förbättring av laddningstider när det är på.

eliminera borrar contraseñas

  • När vi har flyttat alla viktiga filer till en annan enhet måste vi se till att vi har mer än 70 % batteri för att undvika problem.
  • Sedan kan vi gå in i Inställningar och fortsätta med stegen.
  • Nu kommer vi åt avsnittet som heter System och hittar Återställ.
  • Sedan klickar vi på återställ till fabrikstillstånd och bekräftar processen med vår PIN-kod eller vårt mönster.
  • Nu kommer mobilen att radera allt på mobilen i flera minuter och sedan startar den som om den vore ny.

Bonus: Starta om mobilen när du inte behöver den regelbundet

Ett extra tips som vi ger dig för att mobilen inte ska ta så lång tid att starta om, är att hitta rätt tillfälle att göra det, till exempel medan vi ska laga mat eller duscha. De dödtider då vi inte kan använda mobilen är den bästa tiden så även om mobilen tar 5 minuter att slå på så påverkar de oss inte alls. Om vi ​​också gör detta då och då kommer smarttelefonen inte att ta så lång tid att starta om.

Relaterade Artiklar

Back to top button