Varför STEM -utbildning Àr avgörande för Tech Communitys livslÀngd

0 Shares

Det finns ett genomgripande problem som uppstĂ„r i Phoenix. Det Ă€r ingen hemlighet, men det Ă€r en frĂ„ga som fĂ„ verkar redo att ta itu med. Den sĂ„ kallade “Solens dal”-liksom andra framvĂ€xande tekniska nav-har kĂ€mpat för att konkurrera i denna era av global digitalisering. Naturligtvis finns det mĂ„nga bidragande faktorer till detta problem. En av dem frĂ€mst Ă€r att vi har haft svĂ„rt att attrahera, inkubera och behĂ„lla den skickliga arbetskraften och framtida företagsledare som Ă€r nödvĂ€ndiga för att driva innovation.

Denna utmaning Ă€r inte unik för Phoenix. Företagsledare i kommande stĂ€der i USA kĂ€nner effekterna av en nĂ€stan uttorkad kĂ€lla till vetenskap, teknik, teknik och matematik talang som behövs för att förbli konkurrenskraftig. Teknik och vetenskap har infiltrerat nĂ€stan alla branscher, frĂ„n sjukvĂ„rd till bilindustri – till och med matlagning. Och nĂ€r saker som artificiell intelligens, blockchain och API -integrationer blir mer och mer vanliga, kommer efterfrĂ„gan pĂ„ den talangen bara att fortsĂ€tta vĂ€xa.

Eftersom mycket av denna innovation sker i de typiska tekniska hotspotsna Àr det naturligt för talanger att dra sig till dessa omrÄden. Men teknikhubbar som Seattle och Silicon Valley Àr inte skyldiga sina vÀlstÄnd till de innovativa teknikföretagen som planterade sina rötter dÀr. Dessa omrÄden blev innovationsbroschyrer eftersom de hade infrastrukturen pÄ plats för att stödja tekniksamhÀllets snabba tillvÀxt och utveckling. Dessa system fick ytterligare stöd av sina lokala utbildningssystem, som byggdes kring att frÀmja de talanger som behövs för att trivas inom tekniksektorn.

Inkubation av framtida teknologer

Arizona tekniska scen börjar bara göra smÄ vÄgor. Vi börjar locka fler tekniska talanger, men om vi vill konkurrera globalt mÄste vi dra in teknikföretag och utveckla hemodlade framgÄngar. Och för att göra det mÄste vi utbilda de kommande generationerna av teknologer som kommer att leda vÀgen. SÄ, vad Àr lösningen?

För mig Ă€r svaret klart: vi mĂ„ste prioritera STEM -utbildning. Denna bransch dominerar den nuvarande marknaden, och den visar inga tecken pĂ„ att sakta ner. Med alla tecken som pekar pĂ„ STEM som framtiden för vĂ„r globala ekonomi mĂ„ste vĂ„ra yngre generationer förbereda sig – och för att kunna göra det behöver de tillgĂ„ng till rĂ€tt utbildning. Om Arizona skulle positionera sig som en kĂ€lla till högkvalitativt STEM-lĂ€rande, skulle fördelarna med statens resursutvecklingspotential vara uppenbara. Men kanske Ă€nnu viktigare, det skulle spela en integrerad roll för att locka externa talang- och innovationsföretag.

Faktum Ă€r att en av de första sakerna som utvecklare och ingenjörer frĂ„gar innan de rotar upp sina familjer för ett nytt jobb eller entreprenörskap Ă€r: ”Hur Ă€r skolsystemet?” Om svaret pĂ„ denna frĂ„ga var ett entydigt “enastĂ„ende”, skulle beslutet att flytta över statliga grĂ€nser lĂ€mna lite utrymme för debatt.

Stega upp i STEM

Arizona utbildningsinstitutioner, skoldistrikt och organisationer gör framsteg i rÀtt riktning. Faktum Àr att universitet och institutioner som Arizona State University, Grand Canyon University, University of Arizona, University of Advancing Technology, Galvanize, Year-Up Arizona och andra har introducerat program för att locka fler olika grupper till STEM-fÀlt. PÄ gymnasienivÄ stödjer Arizona Coding Academy, Basis och Peorias MET (Medical, Engineering and Technology) Professional Academy utvecklingen av en skicklig arbetskraft som kommer att stödja framtida behov i Arizona -företag.

Arizona privata företag kliver ocksÄ pÄ tallriken. MÄnga företag, inklusive WebPT, öppnar sina arbetsytor och ger studenterna möjlighet att fÄ verklig inblick i vad teknologer gör dagligen. Detta Àr helt avgörande för att hjÀlpa framtida ledare att förstÄ att ett jobb inom teknik inte Àr begrÀnsat till kodning. Det finns otaliga möjligheter inom STEM-fÀlt, och en utbildning inom STEM kan till och med tillÀmpas pÄ karriÀrer som inte Àr STEM.

Att exponera studenter för lokala, vĂ€xande företag hjĂ€lper dem ocksĂ„ att inse karriĂ€rpotentialen som finns hĂ€r i Phoenix –– och det finns gott om möjligheter pĂ„ vĂ„r egen bakgĂ„rd. Det Ă€r pĂ„ oss att se till att vĂ„r stats ungdomar har kunskap och förtroende för att driva dessa möjligheter – oavsett om de Ă€r inom hĂ€lso- och sjukvĂ„rd, finans, juridik, programvara, tillverkning eller nĂ„gon annan industri.

Det Àr trots allt mycket lÀttare att behÄlla vÄr talang hÀr i Arizona Àn att rekrytera utanför statliga linjer. Och enligt forskning publicerad av The Change Equation, rikstÀckande, kommer jobben i STEM att vÀxa med 21 procent mellan 2017 och 2027. Arizona ligger dock för nÀrvarande pÄ 45: e plats i USA för STEM -examina och certifikat. Uppenbarligen, om vi inte gör en samlad insats för att engagera vÄra ungdomar i STEM, kommer vi att fortsÀtta att sakna talang som besitter de avancerade fÀrdigheter som krÀvs för att möta efterfrÄgan. Och om det hÀnder kan konsekvenserna bli fruktansvÀrda för lokala företag.

Som jag nÀmnde ovan finns det mÄnga samhÀllen i USA som kÀmpar för att frÀmja nÀsta generations innovatörer, problemlösare och samarbetspartners. Fokus pÄ STEM -utbildning och engagemang kan dock hjÀlpa till att vÀnda detta. Gemenskaper, framtida ledare, vÀxande teknikföretag och lokala ekonomier har helt enkelt inte rÄd att förbise denna frÄga lÀngre.

LÀs mer om Phoenix start -ekosystem pÄ Tech.Co

0 Shares