Varför stänger appar på Android sig själva? Google förklarar och fixar det

Varför stänger appar på Android sig själva

För en månad sedan blev halva världen galen på grund av ett litet Android-verktyg som fick dussintals appar att sluta fungera på våra telefoner, oavsett om de var från Samsung, Xiaomi, realme eller Motorola. Det här verktyget är WebView, det som är ansvarigt för att tillåta hundratals applikationer att surfa på nätet utan att använda webbläsare från tredje part.

I ett uttalande som släpptes denna vecka av Google team, har det fastställts att problemet går tillbaka till “Chrome och WebViews konfigurations- och experimentteknik”, vilket påverkar applikationernas förmåga att visa webbinnehåll korrekt.

Lösningen krävde distribution av uppdaterade binärfiler för Chrome och WebView; Dessa nya utgåvor gjordes tillgängliga för distribution via Google Play för automatiska och manuella uppdateringar. En ny WebView-uppdatering blev tillgänglig en dag efter att problemen rapporterades.

alerta xiaomi

Lösningen så att det inte händer igen

Även om problem löstes snabbt, Google vill se till att det inte händer igen och att kaos som det vi upplevde den 23 mars genereras på Internet. Därför lovade han att genomföra åtgärder för att mildra framtida fel i applikationer relaterade till WebView.

Dessa nya funktioner inkluderar att förbättra implementeringspolicyer, “påskynda” WebView- och Chrome-uppdateringar i Play Butik och implementera ett “säkert läge” för WebView. Det senare är nyckeln till att undvika fel och oväntade avstängningar eftersom det automatiskt gör att verktyget kan återgå till ett tidigare känt driftläge om ett problem uppstår. Detta Felsäkert läge för WebView skulle returnera programmet till den tidigare stabila versionen precis som vi kan göra det med vilken annan programvara som helst när den senaste versionen har lanserats med något slags fel.

webview android

Detta är den “officiella” lösning som föreslås av Android utvecklingsteam. Specifikt har den förberetts av Google Workspace-teamet och även om detta säkra läge och resten av lösningarna ännu inte har implementerats i WebView, är dessa nyheter avsedda att ta itu med problemet, såväl som att förbättra systemet.

Naturligtvis det faktum att det finns flera appar som stänger av sig själva kan bero på många faktorer, till exempel själva appen eller inkompatibilitet med operativsystemet. denna åtgärd från Google kommer bara att eliminera dessa misslyckanden så länge som, som hände förra månaden, de är relaterade till WebView .

Källa> Android Authority

Relaterade Artiklar

Back to top button