Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför rensa webbläsarens cacheminne då och då

Man måste ta hänsyn till att dessa program som vi hänvisar till här lagrar en god mängd data om användarna och navigeringen som sådan. Detta görs för att förbättra användare erfarenhet av programvaran. Även om många anser att det är ett besvär för Integritet , sanningen är att dess användbarhet är enorm. Således kommer programmet i sig självt ihåg många av de element som vi använder i våra sessioner, såsom besökta webbadresser, lösenord, referenser, etc.

Rensa webbläsarens cacheminne då och då

Detta, som många av er säkert har sett förstahands vid hundratals tillfällen, gör att vi kan använda denna programvara på ett mer flytande sätt. Men i dessa linjer kommer vi att fokusera på ett element som du säkert har hört talas om vid många tillfällen. Det är cacheminne , ett tillfälligt lagringssystem för cookies och annan information på de webbplatser vi besöker. Här ingår HTML-, CSS-, JS-objekt, förutom bilderna på dessa webbportaler.

Således använder webbläsaren senare denna ensidiga cache för att accelerera sin laddningshastighet, och därigenom minska antalet förfrågningar som skickas till servern. Men det måste också tömmas då och då och vi ska se några av anledningarna.

Oväntade krascher i webbläsaren

Ibland, som med många andra program av alla slag, kan vi uppleva vissa kraschar i det. Dessa inträffar oväntat när man rör sig på Internet, så att rensa webbläsarens cache är en av de mest effektiva lösningarna i detta avseende.

cache navegador

Och det är att om vi inte gör detta då och då, kan detta element bli mättat. Därför, mer än en fördel, kan cachen bli ett problem om vi inte använder den på rätt sätt.

Förbättra driften av programmet tack vare cachen

I det ganska vanliga fall som cachen har varit lagra data under lång tid kan det också vara ett problem. I det här fallet måste webbläsaren söka igenom ett stort antal filer och cookies varje gång du gör en förfrågan.

Detta kan leda till en betydande nedgång programvarans prestanda vi pratar om. Därför och för att undvika överbelastning och att köra långsammare än det borde är det bekvämt att rensa cachen med jämna mellanrum.

Rensa cacheminnet efter en konfigurationsändring

Å andra sidan kan det vara så att vi vid ett visst tillfälle har gjort någon viktig modifiering av programvaran. Med detta menar vi ändringar i surfpreferenser relaterade till språk, sekretessalternativ, säkerhet etc. Problemet kan uppstå om lagrad data som har blivit föråldrade i cachen fortsätter att användas, vilket kommer att resultera i att ändringar inte träder i kraft. Vid det här laget är det bästa vi kan göra igen att rensa cachen för att börja från början med den nya konfigurationen.

Free upp diskutrymme

Och naturligtvis tar all information som lagras i webbläsarens cacheminne som vi använder regelbundet plats på hårddiskar . Därför kommer den periodiska raderingen av detta element, särskilt om vi aldrig har gjort det tidigare, att hjälpa oss att free en del av dessa värdefulla megabyte i vårt team.