Varför marknadsföringsanalys är viktigare än någonsin

0 Shares

shutterstock_564080401

Har du någonsin fattat ett beslut baserat på din magkänsla? Gick höger istället för vänster för att du bara hade en känsla av att du borde? Många av oss fattar magiska beslut varje dag, och det kan vara bra för små beslut, men låt oss inse det – det är inte 100% tillförlitligt.

När det gäller att fatta stora beslut för ditt företag, varför lämna något så viktigt åt slumpen? Marknadsanalys kan hjälpa till att backa upp dessa magkänslor med kall hård data och säkerställa att du gör rätt för ditt företag.

Exakt vad är marknadsföringsanalys?

Marknadsanalys är metoden att mäta och analysera marknadsföringsprestanda för att maximera effektiviteten och förbättra avkastningen på investeringen. Det ger en objektiv lins genom vilken du kan se dina marknadsföringsinsatser och bättre utnyttja din marknadsföringsbudget.

Från e-postmarknadsföringsstatistik till SEO-rankningar, marknadsföringsanalyser gäller alla aspekter av ditt företag.

Varför behöver jag marknadsföringsanalys nu?

Förr var marknadsföring bara ett stort skott i mörkret. Attribution betydde inte så mycket av någonting, för (om du inte frågade blankt) kunde du inte vara säker på var en given lead kom ifrån. Fick din senaste radioannons fler kunder än annonsen du hade satt på sidan av bussen? Du skulle förmodligen aldrig veta.

Nuförtiden, med digital marknadsföring som norm, är webben (eller borde vara) källan för information och leads. Marknadsanalys låter dig samla in den information du behöver för att hitta bra leads och skapa en varaktig grund för att växa ditt företag.

Plus, om du inte drar nytta av marknadsföringsanalyser nu, är dina konkurrenter förmodligen det. Om de använder sin egen information för att lära sig och utveckla sin verksamhet, lär de sig förmodligen också av din. Ju längre du väntar med att utnyttja marknadsföringsanalyser, desto längre efter kommer du att hamna.

Så vad kan jag använda marknadsföringsanalys till?

Det korta svaret är allt. Om du kan komma på något du vill ha och, ännu viktigare, vet hur du mäter, är möjligheterna oändliga. Marknadsanalys kan utnyttjas för allt från de enklaste mätvärdena till en fullskalig datauppsättning som du kan bygga en hel kampanj runt.

Genom att analysera din webbplats trafikstatistik – saker som sessioner, nya användare och genomsnittlig tid på sidan – kan du bättre förstå din webbplats prestanda och anpassa din strategi därefter. Du kanske tittar på dem dagligen, veckovis eller månadsvis för att få en ögonblicksbild av hur du gör, men du skulle förmodligen inte bygga eller störa din strategi baserat på den informationen.

På den mer avancerade sidan av saken finns det företag som Bombora som använder djupgående demografisk, firmografisk och avsiktsdata för att hjälpa företag att veta vilka andra företag som söker efter nyckelord som är relaterade till dem eller deras tjänster. När det gäller inkommande försäljning är det en stor fördel att ha marknadsanalysdata för att veta vem man ska nå ut till och hur man ska nå ut.

Vi kan också tänka i termer av betald reklam. Genom att veta hur våra potentiella kunder ser ut online, vad de vill ha och var de är, har vi en skattkammare av beteendeinformation som vi kan använda för att rikta in oss på en mycket sofistikerad nivå och bygga upp publik med människor som “ser ut som” våra nuvarande potentiella kunder.

Det är bara en skumma bort från ytan av den verkliga potentialen hos marknadsföringsanalyser. Med data bakom dig har alla beslut du fattar en mycket större chans att lyckas än ett som fattas med din magkänsla.

0 Shares