Varför marknadsförare behöver använda BI-verktyg för att fatta datadrivna beslut

0 Shares

Blogghuvud för statistik

Varje inlägg du läser nuförtiden handlar om skillnaden mellan data och insikt. Du förstår. Data är en syndaflod. Insikt är en nödvändighet. Och att få den senare från den förra är som att dra kaniner ur tänderna. Eller något sådant. Men vi är redo att ta en djärv hållning i frågan. Du behöver absolut, hundra procent, inga frågor ställda, ett BI-verktyg om du vill utnyttja data på ett meningsfullt sätt. Och här är varför:

Du döms

Förlåt. Men vi blir alla dömda. Och idag, mer än någonsin, bedöms marknadsförare efter bidrag till intäkterna. Det kan vara nästan omöjligt att komma till information som gör att du kan bevisa din roll i slutresultatet. Om du inte har rätt CRM- och automationsinfrastruktur på plats, glöm det. Nu vill vi vara tydliga: ett BI-verktyg säger inte till dig “Här är ditt exakta bidrag till intäkterna.” Men det kommer att göra det exponentiellt lättare att hitta den informationen – och att ha den förmågan kommer att främja denna typ av analytiskt tänkande i hela din organisation.

Du behöver omställning

Transparensen från ett BI-verktyg som uppdateras i realtid är ovärderlig. Genom att tillåta alla bidragsgivare i din organisation att visualisera individuella, team- och affärsresultat kommer det att hjälpa till att hålla dina marknadsförings- och säljteam i linje, en framgång som kommer att sprida sig till din resultat på omöjliga sätt.

Du kan inte stava insikt utan “Sight”

Visualisering är av största vikt; ingen vill gå igenom kalkylblad och siffror för att tolka och härleda mening från data. BI-verktyg gör det lättare att förstå vad som händer på ett ögonblick, så att du kan ta insikten och springa.

Du behöver fylla tid och kompetensbrister

Vi har alla gjort manuell rapportering. Det är en tidssuger oavsett sätt du skär den. Marknadsteamen har en ytterligare utmaning, som är att de inte bara behöver dra rapporterna, utan de behöver också sortera igenom dem för meningsfullhet – inte bara för att se om de uppfyller sina KPI:er utan också för att bilda de betydande KPI:erna i första plats. Med ett BI-verktyg kan du fylla de underskott i tid som orsakas av manuell rapportering, och kompensera för bristen på dedikerad analysexpertis som kan plåga ett marknadsföringsteam.

Sanningen finns där ute

Men du behöver verkligen allt på ett ställe. Människor i din organisation hämtar data från olika källor, och även om de letar efter samma information hittar de annan information. I slutändan måste du vara bekväm med en viss felmarginal när det kommer till rapportering – men den marginalen bör inte vara enorm, eller massivt påverkad av det faktum att du hämtar data från sex olika plattformar.

BI-verktyg kan hämta direkt från CRM- och marknadsföringsautomationsplattformar och ge dig en källa för all data du ser.

Borrning krävs

Data bör användas för att väcka frågor och peka på luckor. Ett bra BI-verktyg låter dig borra i dessa frågor så att du kan identifiera specifika orsaker till varför något fungerar eller inte fungerar och skapa potentiella lösningar. Du får också bättre prognoser och en tydlig referens till mål så att du kan se rörelse över tid och hur verkligheten stämmer överens med målen.

Datadrivna strategier är bättre med BI

Här är slutsatsen: BI-verktyg gör att du kan anpassa dina team, lita på din sanning, se ditt bidrag och komma till sakens kärna. Utan ett bra underrättelseverktyg kommer den “datadrivna” delen av din strategi – utan tvekan, grunden för din strategi överhuvudtaget – att falla platt.

0 Shares