Varför Maine Tech Scene lockar Silicon Valley -investerare

0 Shares

Portland, Maine har sett en massa startaktiviteter under det senaste året. Från Vet First Choice’s höjning på $ 223 miljoner, till CashStar’s förvärv av Blackhawk Network för 175 miljoner dollar och allt däremellan, det tekniska ekosystemet är levande och visar inga tecken på att sakta ner.

Jess Knox, grundare av Maine Startup and Create Week och grundare av Startup Portland och Venture Hall, är en kraft i Portland, Maine -scenen och gör åtgärder för att växa entreprenörskap. I den här intervjun med #StartupsEverywhere diskuterar han det senaste från Venture Hall, insatser som har hjälpt samhället att växa och vad som är nästa för Portland.

Vad är din individuella roll i ditt ekosystem?

Jag är grundaren av Maine Start och skapa vecka, grundare av Starta Portland och Venture Hall, och direktören för Maine accelererar tillväxten.

Vad gör Venture Hall?

Venture Hall är en ideell, utbildningsorganisation som fokuserar på att stödja företag med hög tillväxt och kraftfulla effekter. Vi kan hjälpa dessa företag att nå sina mål genom beprövad programmering, mentorer och tjänster. Vi driver också en vårdfokuserad sommaraccelerator och en kodskola, stöder en lokal kohort av företag och anordnar evenemang för att samla talanger, idéer och resurser för att investera i utvecklingen av innovationsdrivna företag.

Vad är det mest spännande som har hänt i Portland det senaste året?

För det första har företagets engagemang som partners inom innovation ökat avsevärt (MaineHealth och Unum är nu våra partners i vårt acceleratorprogram). Det andra är ökningen av privata stiftelsers deltagande i vårt ekosystem. Till exempel valde Maine Community Foundation entreprenörskap som ett av sina sju mål för det kommande decenniet, och Harold Alfond Foundation bidrog nyligen med 5,2 miljoner dollar till Thomas College för ett Business Innovation Center.

Vilken är den största utmaningen du står inför i Portland?

Ett stort hinder, som verkligen är en långsiktig utmaning, är den kulturella konflikten mellan livskvalitet och att bygga företag i världsklass. Många invånare i Portland har valt att skapa ett hem i staden för den “livskvalitet” som det traditionellt har erbjudit. Detta tynger på ansträngningarna för att skapa världsklass och banbrytande teknik och innovation eftersom många tror att de inte kan samexistera. För ofta påverkar detta talangrekryteringar, investerarplatser och andra insatser som hjälper till att bygga ett framgångsrikt startekosystem. Jag är otroligt säker på att Maine kan vara både Vactionland och innovationsland.

Vilka är några av insatserna som har hjälpt ditt ekosystem att växa?

Investeringen från Blackstone Charitable Foundation 2011 hjälpte verkligen att ge det nödvändiga bränslet till människorna i vårt samhälle som försökte bygga ekosystemet. Besöket av Steve Case’s Rise of the Rest -turnén hjälpte också till att öka fart. Under de senaste åren har Portland också haft några stora förvärv – över 300 miljoner dollar i värde – vilket för vår lilla stad på 63 000 var riktigt stort.

Vilka är några av dina långsiktiga mål?

Mina huvudmål för nästa år och de kommande fem åren är i slutändan desamma. För det första behöver vi en hög andel företag i Maine med ambitioner med hög tillväxt. Vi är bra på att börja, men vi måste stödja tillväxten av grundare som vill engagera sig utanför regionala marknader. För det andra måste vi infiltrera det ekonomiska industrikomplexet och stödja en ökning av de människor som vill bygga ekosystemet – vi behöver fler arrangörer, fler investerare och fler görare som är fokuserade på att stödja företagen i det första målet. För det tredje hoppas jag kunna öka partnerskapet för våra startups utanför Maine på platser som Boston, Montreal och Island. Slutligen hoppas jag kunna diversifiera det ekonomiska stödet för start- och innovationsekosystemsaktiviteter och program som går utöver sponsring och in i privata stiftelser, företagsfilantropi och individer med högt värde. Maine har är redo, både fart och geografiskt för att gå till nästa nivå, men vi måste göra saker för att göra det.

Vilka är några startups att titta på när de kommer från Portland?

Definitivt se upp för: MedRythms, ShockAnalytics, Rapport, HistoryIT, VetsFirstChoice och Tilson Technology.

0 Shares