Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför köper jag inte iPhone 6s

Apple tillkännagav iPhone 6s tidigare denna månad och kommer att släppa den nya enheten senare i veckan, men här köper jag inte iPhone 6s.

Som med alla Apples “S” -uppdateringar till iPhone kommer iPhone 6s med samma övergripande design och utseende som iPhone 6, men innehåller bara tillräckligt med nya funktioner som kommer att övertyga konsumenterna att uppdatera till den senaste enheten.

Med iPhone 6s finns det en snabbare processor för bättre prestanda när du öppnar och växlar mellan appar, en bättre kamera som låter dig ta riktigt bra foton och en ny bildskärmsteknik som Apple kallar “3D Touch.”

3D Touch liknar Force Touch-skärmteknologin på Apple Watch, som låter dig trycka på skärmen för att välja något, som normalt, men du kan också trycka hårt på skärmen för att ta fram alternativ och genvägar, liknande hur vänster -klicka och högerklicka på en mus.

iPhone-6s-11

När det gäller den nya kameran har iPhone 6s en 12-megapixelkamera istället för 8-megapixelkamera på iPhone 6, vilket ger dig tydligare foton med högre upplösning. Dessutom har iPhone 6s nu kapacitet att spela in 4K-video, vilket är en fin term för att säga att du kan spela in video med en upplösning som är 4x större än 1080p HD-video, vilket är riktigt imponerande.

Dessutom låter den nya kameran dig ta “Live Photos”, som i huvudsak är en animerad GIF och uppnås genom att ta en andra och en halv video innan du tar en bild och efter att du tagit bilden också, vilket resulterar på tre sekunder med video som medföljer fotot. Sedan kan du helt enkelt trycka på och hålla ned bilden och se hur den kommer till liv.

iPhone-6s-6 9.02.30 AM

Dessa är alla riktigt fina funktioner som många användare skulle tycka om, men iPhone 6s är bara inte värt en uppgradering för mig.

Jag använder för närvarande iPhone 6 och har ingen anledning att uppgradera, även om jag är berättigad till en uppgradering på Verizon. Den största anledningen är helt enkelt på grund av kostnaden.

För att uppgradera till iPhone 6s från iPhone 6, skulle jag behöva betala nästan $ 256, och det är om jag bara får 16 GB-modellen. Det kostar 199 dollar efter att jag har undertecknat ett nytt tvåårskontrakt, och då måste jag betala en aktivering på 40 dollar utöver det. Därifrån skulle jag behöva betala cirka 17 USD i moms för att slutföra det.

För mig är det inte värt att betala $ 250 för att ha i huvudsak samma iPhone men med en bättre kamera och den nya skärmtekniken.

Naturligtvis kunde jag lätt se mig själv dra nytta av 3D Touch, men det är inte som att min nuvarande produktivitet och enkel navigering hindras på något sätt med iPhone 6.

iPhone-6s-9 9.02.30 AM

Dessutom är kamerauppgraderingen trevlig, men iPhone 6 tar fortfarande fantastiska bilder. Och tillägget av 4K-video är verkligen imponerande, men 4K är en ung teknik som inte ens är nära att mogna ännu. De flesta användare har inte ens en 4K-skärm för att titta på dessa 4K-videor, vilket gör den funktionen meningslös just nu.

När det gäller prestanda är iPhone 6s uppenbarligen snabbare än iPhone 6, men hur mycket? Du kan förmodligen se en liten skillnad om du hade de två enheterna exakt sida vid sida och jämfört laddningstider, men jag kan nästan garantera att du förmodligen inte skulle märka skillnad om du använde de två enheterna separat, och vi tvivlar på dig Jag tappar sömn när du upptäcker att din iPhone 6 öppnar appar hela 20 millisekunder långsammare än iPhone 6s.

iPhone-6s-10

Till slut känns det som att det är perfekt att uppgradera vartannat år. Det ger tillräckligt med tid för iPhone att förbättra tillräckligt för att det ska vara värt att uppgradera. Jag har bara uppgraderat efter ett år en gång när jag gick från iPhone 5s till iPhone 6, men även då var det nog inte nödvändigt. IPhone 5s var fortfarande en bra enhet vid den tiden och det är det fortfarande.

Precis som med iPhone 5s är iPhone 6 fortfarande en bra enhet för närvarande, och jag vill hellre spendera de $ 250 mot något mer meningsfullt – något som jag aldrig ägt tidigare som skulle ge mig en helt ny upplevelse, som en Apple Watch.