Varför känner inte min Xiaomi-mobiltelefon igen MicroSD-kortet och hur kan jag fixa det? | Se hur det är gjort

0 Shares

När mobiltelefon Xiaomi den känner inte igen MicroSD-kortet regelbundet är det problem med kortet och inte enheten. Detta kan dock bero på olika variabler som i sin tur har olika lösningar.

Xiaomi-telefoner har vunnit popularitet i kort tid för enheternas kvalitet och överkomliga pris. Förutom stabil support och väldigt få buggar på datorer.

Grundläggande steg för att åtgärda problemet med att Xiaomi-mobiltelefonen inte känner igen MicroSD-kortet

Det finns flera enkla sätt att ta reda på vad problemet är som kan vara med filen mobiltelefon eller kortoch fixa det. Men om dessa inte fungerar för dig är det nödvändigt att använda mer avancerade metoder som kommer att diskuteras senare.

Tänk på att metoderna är för att hjälpa dig med SD-kortet, om ditt problem är att Xiaomi inte känner igen SIM-kortet bör du leta efter ett annat alternativ.

Ta bort kortet och stäng av telefonen

Denna procedur löser upprepade gånger felet där Xiaomi-mobiltelefonen inte känner igen MicroSD-kortet. Till att börja med måste du försiktigt ta bort MicroSD-kortet, var mycket försiktig med hur Xiaomi-telefonsystemet fungerar. Nästa Mobiltelefonen ska vara avstängd och i detta tillstånd återinföra Micro SD-kortet. Du måste sedan slå på telefonen och se till att problemet är åtgärdat (processen är känslig så om du inte vet hur du sätter in SIM-kortet i din Xiaomi-telefon bör du leta efter det).

Formatera MicroSD

Ibland när du sätter in kortet i andra enheter, dessa kan ändra vissa aspekter av deras integritetvilket gör att Xiaomi inte kan känna igen det. Lösningen är att formatera kortet, det är bäst att göra det från din dator och sätta in samma format som det redan hade eller standardformatet.

För detta ändamål måste MicroSD-kortet i allmänhet vara integrerat med en adapter som kan komma in i datorn. När kortet är inuti måste du komma åt “Utrustning”Och högerklicka på den flyttbara enheten som representerar minnet. Välj sedan “Formatera“, I nästa fönster kommer värdena att förbli oförändrade och tryck på”Början“.

Detta kommer att radera alla inställningar och befintliga data i minnet, så om du har viktiga filer bör du hålla dem borta från kortet innan du gör den här processen. Efter formatering måste du ange din Xiaomi-telefon och se om den accepterar den och felet är löst.

Formatera från speciella applikationer

Om inget av ovanstående fungerade, är problemet troligen med kortet och inte telefonen. För att göra djupformatering måste du ladda ner specialiserade applikationer som “HP Disk Storage Format Utility ”. Med detta verktyg kommer en renare rengörings- och omstruktureringsprocess att genomföras.

Nämnda applikation måste laddas ner och installeras. Sedan går vi vidare till öppnandet och väljer alternativet “Lågnivåformat” då måste du trycka “Formatera enheten” efter att ha valt ett minneskort från den centrala listan.

Denna process tar vanligtvis lång tid eftersom du bör ha tålamod och inte ta bort eller stänga av din dator. Eftersom det kan orsaka irreparabel skada på kortet.

Avancerade steg för att åtgärda problemet med att Xiaomi-mobiltelefonen inte känner igen MicroSD-kortet

Dessa steg kräver lite mer uppmärksamhet och tid eftersom de representerar mer komplexitet i sin utveckling.

Fixa att Xiaomi-mobiltelefonen inte känner igen MicroSD-kortet med CHKDSK-kommandot

Det här kommandot körs av Windows och används för att felsöka Windows-fel. För att göra detta är det nödvändigt att sätta in kortet i datorn och öppna kommandokonsolen.

Kommandokonsolen öppnas genom att trycka på “Windows“Y”R” på samma gång. Körfönstret öppnas, i fältet du har ska du skriva “cmd“Och tryck”Acceptera“.

I kommandokonsolen måste du ange kommandot “chkdsk“Med bokstaven som identifierar kortet i fönstret”Utrustning“Y”:“. Sedan kommandot “chkdsk“Så kommer brevet, sedan brevet “: / F“För att tillämpa MicroSD-reparation.

Och voila, nu när du vet detta är det omöjligt för dig att inte lösa ditt problem. Av denna anledning, för att komplettera din kunskap om Xiaomi, är det värt att leta efter ett sätt att fabriksåterställa Xiaomi.

0 Shares