Varför kĂ€nner inte min dator igen Micro SD-minnet? – Lösning (exempel)

0 Shares

Om du arbetar i tech-vÀrlden Àr det inte ovanligt att ha olika sÀtt att lagra information. En av de vanligaste Àr micro SD-kort, Om den av nÄgon anledning verkar vara skadad eller om din dator inte kÀnner igen SD-minnet, upptÀck nÄgra lösningar pÄ detta problem hÀr.

Ett micro SD-kort Àr ett verktyg som liknar en hÄrddisk, med skillnaden att de Àr enheter för extern anvÀndning. Det gör att de generellt sett Àr mer utsatta för fluktuationer i energi- eller miljösituationer.

Förutom sin struktur Àr de mer mottagliga för korruption eller korruption av vissa data. Men misströsta inte, lÀs vidare för att veta hur du fixar datorn som inte kÀnner igen SD-minne.

Micro SD-kort Àr vanligtvis mycket ömtÄliga enheter och du kan ha problem med din mobila enhet som att Xiaomi inte kÀnner igen micro SD-kort.

Vad Àr ett Micro SD-kort?

Micro SD-minneskort Àr bara en av mÄnga olika typer av SD-minne. SD stÄr för Secure Digitaloch de anvÀnds för att vara inbÀddade i en mÀngd olika digitala enheter för att öka deras kapacitet.

Som namnet antyder Àr mikrokort de minsta i denna klassificering, de mÀter femton gÄnger elva millimeter och bara en millimeter breda. De anvÀnds oftast i telefoner och surfplattor. Det finns Àven en klassificering inom micro SD-kort eftersom alla inte tjÀnar samma syfte.

NÀr du köper ett micro SD-kort Àr det viktigt att se till att de Àr Àkta för att undvika problem med de sparade filerna senare.

Typer av micro SD-kort

Detta Àr en klassificering av detsamma, och var och en av dem pekar pÄ den den kan tjÀna vem som helst efter hans hastighet. Ta reda pÄ om dessa olika versioner av micro SD-kortet för att vara mer medveten om vilken som Àr rÀtt för dig.

  • Klass 10 UHS1 Ă€r ett av de mest anvĂ€nda formaten och har ett bra förhĂ„llande mellan vad de erbjuder hastighet och pris. De fungerar pĂ„ mobila enheter.
  • Klass 10 UHS3 Ă€r en högre klassificering och anvĂ€nds för att lĂ€sa multimediafiler sĂ„som filmer i kvalitetsformat upp till 4K eller 1080 fps.
  • Klass A1 Ă€r en ny klass micro SD-kort som lĂ„ter dig installera programmet. Med sin ankomst pĂ„ marknaden Ă€r de en av de mest anvĂ€nda av finsmakare.

Fixa snabbt varför din dator inte kÀnner igen SD-minne

Om du sÀtter in SD-minnet i en adapter som din dator har och inte kÀnner igen eller lÀser det, gör följande först. Se till att minnesadaptern och porten inte Àr skadade.

Om du har undrat över att formatera ditt kort eftersom din dator inte kÀnner igen SD-minne, misströsta inte, detta Àr en av de sista sakerna att göra. Om alternativet inte fungerar, följ dessa metoder:

  • Börja med att försöka Ă„tgĂ€rda problemet via din dators operativsystem. Om han frĂ„gar dig “AnvĂ€nd format” detta beror pĂ„ att systemet kĂ€nner igen det men inte kan öppna det. För att göra detta, berĂ€tta för operativsystemet att ta itu med feldiagnosen och möjliga lösningar. Hz det för att kunna Ă„terstĂ€lla data.
  • AnvĂ€nder kommandoalternativet i Windows “CHKDSK x: f“. För att anvĂ€nda det, öppna systemet och skriv det, ersĂ€tt X med bokstaven som tilldelats av operativsystemet till kortet.

Om du följer denna process och kan lÀsa filerna, Det Àr bÀst att sÀkerhetskopiera kortet eller formatera om det eller förhindra att det hÀnder igen vid ett annat tillfÀlle. Det finns ett sÀtt att formatera ett micro SD-kort utan att förlora filer.

Om du fortfarande inte vet varför din dator inte kÀnner igen ditt SD-minne med dessa metoder, prova dessa sista steg.

Det kan hÀnda att samma datorsystem Àr det som inte kÀnner igen micro SD-kortet. För att ta reda pÄ om sÄ Àr fallet, gÄ till enhetshanteraren och tilldela den en annan bokstav. Om du kan göra det, följ de föregÄende stegen för att ÄterstÀlla micro SD-kortet.

Om din dator fortfarande har problem med att kÀnna igen det flyttbara minnet efter att ha följt dessa procedurer, finns det ett sÀtt att reparera och ÄterstÀlla micro SD-minnet.

0 Shares