Varför kan jag inte installera APK-appen på min Android-telefon? – Den slutliga lösningen

0 Shares

Det kan hända att du har rapporterat ett fel mer än en gång när Google Play försöker installera appen, så du bestämmer dig använd apk som ett ess i rockärmen.

Men har du någonsin hittat din mobila enhet tillåter inte installation av detta tillägg? Varje dag kommer det fler och fler klagomål om detta lilla problem som inte är något annat än interna hårdvarukonfigurationer.

Därför, trots så många misstag APK-filer är fortfarande vårt utmärkta alternativ när Android-butiken inte uppfyller våra behov. Så om du vill åtgärda det här behörighetsproblemet för att installera appen du väljer, fortsätt att läsa den här artikeln för att veta mer om det.

Vet du vad en apk-fil är?

På samma sätt som vi nämnde tidigare är APK-tillägget inget annat än filformat som representerar applikationernaoch mer specifikt dess installatörer.

Dessa tillägg laddas vanligtvis ner via enhetsbutiker men lagras inte. Tvärtom, om användaren bestämmer sig för att ladda ner den via webbläsaren eller överföra den från datorn till enheten, kommer den att sparas på datorn.

Allt du behöver göra är därför att göra installationsuppgiften och använda programmet du så gärna vill ha på din dator eller enhet.

Varför är APK-installation inte tillåten?

Oavsett om du vill köra den på en mobil enhet eller öppna den med en emulator på din egen dator, kan i de flesta fall båda systemen rapportera ett fel när de försöker slutföra installationen.

Därför kommer vi att föreslå i den här artikeln oändliga möjligheter som kan hindra driften du vill göra detta för att kunna ändra inställningarna utifrån den situation som mest liknar din.

Den mobila enheten tillåter inte installation av okända filer

När APK-tillägg dök upp berodde det på att deras användning var avsedd att konfigurera om parametrarna som Android-enhetssystemet höjdes så att varje lag håller dem låsta som standard.

Därför, för att försöka installera dessa typer av filer, är det nödvändigt att konfigurera om parametrarna som ställts in av Android-systemet.

I avsnittet “Inställningar” bör du leta efter ett avsnitt som säger “Säkerhet” och du kan aktivera eller “Aktivera” alternativet “Tillåt installation av okända applikationer” eller på samma sätt kan du ange namnet på alternativet inuti från förstoringsglas i det övre högra hörnet av skärmen.

När du har aktiverat den här inställningen, gå tillbaka till där APK-filen är lagrad och försök starta om den för att se hur appen har installerats.

Filen är skadad

Om du försöker uppdatera dina applikationer med det här tillägget, och även om behörigheterna är aktiverade, fortsätter installationen inte, det kan finnas olika anledningar till att systemet inte tillåter bearbetning av APK:n.

Om det av någon anledning tillkännages filen är skadad eller om du misstänker att detta är orsaken till installationsfelet, borde inte vara särskilt bekymmersamt.

Om filen blir skadad betyder det ett anslutningsfel har inträffatAntingen tillät inte internetanslutningen att APK-filen laddades ned ordentligt, eller så uppstod ett problem med överföringen från dator till dator.

För att lösa denna fråga räcker det starta om filnedladdningense till att det händer normalt, flytta sedan tillägget till en annan plats eller klicka bara på det för att bearbeta det.

Efter att ha slutfört hela proceduren kommer du att kunna njuta av applikationen eller uppdateringen du just installerade på din enhet, med tanke på att med dessa tillägg kan du enkelt åtgärda eventuella problem som kan uppstå i framtiden.

0 Shares