Varför inte använda skärmens ljusstyrka i Windows till maximalt

0 Shares

Detta är en funktion som vi kan använda både genom konfigurationen av operativsystemet, och från tredjepartsprogram som justerar ljusstyrkan. Samtidigt har vi också möjlighet att ställa in en högre eller lägre ljusstyrka för denna komponent, från kontrollerna som många bildskärmar har. Men med allt och med det, trots den enorma mängd timmar som vi ofta spenderar framför övervaka panel, vi är inte försiktiga med dess ljusstyrka.

Varför inte använda skärmens ljusstyrka i Windows till maximalt

Dessutom kan vi bekräfta, som många av er redan vet, att vi vid fler tillfällen än vad vi borde ställer in ljusstyrkan på maximalt, och det är allt. Vi slutar dock inte väga några sekunder över de negativa konsekvenserna av just denna åtgärd. Just av all denna anledning kommer vi nedan att prata om några av anledningarna till varför du inte bör göra detta. Vad vi vill berätta för dig är varför det inte är tillrådligt att ställa in ljusstyrkan på din skärm i Windows maximalt hela tiden.

Det gör mer skada på ögat

Som de säger, det första vi måste tänka på är hälsa. Detta sträcker sig även till teknikens värld. Det är därför vi måste komma ihåg att att arbeta långa timmar, varje dag, framför en alltför ljus skärm, på medellång/lång sikt kan vara mycket skadligt för vår visuella hälsa.

Ett bevis på allt detta är att till exempel fler och fler utvecklare lägger till mjukvara av alla slag i sina projekt, en mörkt läge . Dessutom blir den här visuella skadan vi pratar om ännu viktigare om vi arbetar i en miljö med svagt ljus, men med skärmen på maximal ljusstyrka.

Den bärbara datorns autonomi minskar mycket

Å andra sidan, något som vi också måste ha i åtanke om vi arbetar på en bärbar dator är vikten av detta element när det gäller dess autonomi. Faktum är att det är en av de komponenter som mest påverkar batteritiden för en bärbar dator. Därför är det självklart att arbeta med en mycket hög ljusstyrka när vi inte har tillgång till det elektriska nätverket, minskar utrustningens allmänna autonomi radikalt.

Vid det här laget kan vi säga att en mycket snabb och effektiv metod för att sänka denna ljusstyrka som vi pratar om är genom att klicka på meddelandeknappen. Vi ser detta i det nedre högra hörnet av skrivbordet, på Aktivitetsfältet . Här ser vi ett skjutreglage för att justera denna parameter.

ajustar brillo

Vi tappar bildkvalitet och färgdjup

Det är också viktigt att veta att man använder för hög en ljusstyrka i vår utrustning kan förutom att vara skadlig påverka resten av bildens nyanser. Detta är något som är särskilt tydligt om vi brukar spela spel eller titta på videor av hög kvalitet. Här kan vi upptäcka att vi, på grund av den överdrivna ljusstyrkan, missar andra mycket viktiga aspekter som är en del av samma bild , såsom färger och nyanser eller djupet av densamma.

0 Shares