Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför har BandLab köpt ReverbNation?

Musikplattformen BandLab fortsätter att expandera och lägger till ReverbNation till sin intressanta portfölj.

BandLab Technologies är ett singaporesiskt musikföretag med kärnmålet att ge musikskapare tillgång till fantastiska free Funktioner. Verksamheten har precis utökat sin samling av företag, som inkluderar NME, MusicTech, CakeWalk och livestreamingplattformen Chew, genom att förvärva ReverbNation från moderbolaget eMinor.

De två företagen avslöjade inte exakt hur ReverbNation kommer att passa in i BandLab i framtiden, men fokus kommer att ligga på artisttjänster.

Mike Doernberg, VD för eMinor, sa: “ReverbNation har länge varit standarden för artistfrämjande och tillväxtverktyg. Vi har känt och beundrat ledningsgruppen på BandLab under en tid och är glada över detta extraordinära erbjudande som kommer att tjäna musikskapare på nya och kraftfulla sätt.”

ReverbNation har erbjudit artisttjänster och distributionsverktyg till artister sedan 2006. Funktionerna i BandLabs kärnmusikproduktionsprodukt är under tiden helt free att använda, och företaget säger att det finns totalt 40 miljoner kreatörer som skapar och delar musik med hjälp av plattformen. Fokus ligger på utbildning och inkludering, med det lättanvända free programvara för musikproduktion som inte kräver nedladdning.

Meng Kuok, VD för BandLab Technologies, sa: “Vi har en tydlig vision om vilken roll BandLab spelar för att stödja kreatörer över hela världen, idag och in i framtiden. Det här förvärvet gör att vi kan accelerera BandLabs produktfärdplan och ytterligare göra det möjligt för oss att bryta ned tekniska, geografiska och kreativa barriärer som musiker och fans står inför.”

Vi hoppas att BandLab fortsätter att ge nybörjarmusiker och producenter chansen att lära sig musikproduktionsfärdigheter för freeoavsett hur stort utbudet av tillgångar växer.