Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför går inte priset på RAM och SSD ner?

Det här är lika gammalt som svart tråd. Jag har ett överskott av lager som tvingar mig att sänka priserna, därför slutar jag producera den produkten eller minskar dess produktion. Det är inte första gången vi ser den här typen av manipulation på hårdvarumarknaden och mer specifikt inom RAM- och SSD-segmenten.

Varför går inte priset på RAM och SSD ner

Stoppa produktionen av minnen för SSD och RAM

Detta rapporteras av TrandForce, ett forskningsföretag som specialiserat sig på minneschips. Som nämnts kommer tillverkarna av dessa minnen att minska produktionen avsevärt. För användaren är det en olägenhet, eftersom vi kan se en prishöjning för nästa år. Det bör noteras att för dessa tillverkare innebär ett överskott av lager en stor kostnadsökning.

Tydligen, Mikron är första tillverkaren av DRAM- och NAND-minne som skulle kunna minska produktionen. Det finns inga uppgifter, men Samsung och SK Hynix skulle kunna genomföra samma process. Dessa tre företag kontrollera 95 % av minnesmarknaden för SSD och RAM. Det bör noteras att dessa tre företag, i det förflutna, förmodligen skulle ha kommit överens om RAM-minnespriser.

minne ram ddr5 avgörande

Ett beslut som skulle fattas av en annan marknadssituation än den som ursprungligen förutsågs. Konsumentmarknaden (datorer, speldatorer, etc) har minskat efterfrågan på ny utrustning och följaktligen, mindre SSD och RAM säljs . Till detta kommer att utbildnings- och företagsmarknaden inte heller genomför utrustningsrenoveringar.

Vi måste påpeka att TrendForce publicerade en rapport i september där man talade om prisjusteringar nedåt. För sista kvartalet 2022, de planerade en kostnad minskning av mellan 15-20% för SSD och RAM . Något som drevs av en minskad efterfrågan på dessa komponenter.

ssd wd sn770 1tb pcie 4.0

Trendförändring som skulle komma 2023

Microns beslut (och det kommer nästan säkert att stödjas av Samsung och SK Hynix) skulle ges av dessa rapporter. Även om TrendForce är den mest framträdande (och enda offentliga) skulle det finnas andra rapporter som tyder på mer eller mindre samma sak.

Dessa tillverkare vill likvidera lagret för att undvika att behöva sälja för billigt. Anledningen till denna justering skulle dessutom vara att minska produktionen av vissa minneschips.

Dessutom försenar Micron avsevärt lanseringen av nya SSD-kretsar med den senaste utvecklade teknologin. Orsaken skulle vara bristande efterfrågan från användarna.

Därför, om du funderar på att köpa en ny dator eller uppgradera din dators RAM och/eller SSD bör du göra det så snart som möjligt. Att försena denna åtgärd kan innebära att du i slutändan betalar mer för dessa två komponenter.