Varför fungerar inte sökrutan i Windows 10? – Lösning

0 Shares

Operativsystemet Windows 10 gav oss mĂ„nga nya funktioner, men det gjorde det ocksĂ„ möjligt för oss att hitta verktyg som vi saknat mycket, som Windows Start-menyn. En funktion som togs bort i Windows 8-versionen, men tĂ€nk om nĂ„got av dessa verktyg plötsligt slutar fungera. DĂ€rför kommer vi att lĂ€ra dig vad du ska göra nĂ€r en Windows 10-sökrutan fungerar inte – lösning.

Genom sökfÀltet, som Àr förankrat i aktivitetsfÀltet, kan vi söka efter filer och program pÄ datorn. Men det Àr det tyvÀrr verktyg kan sluta fungera plötsligt. DÀrefter kommer vi att peka pÄ de enkla stegen du bör följa för att ÄtgÀrda det hÀr problemet.

Det Àr viktigt att ha ett sÀtt att fixa eventuella buggar, felkoder och eventuella problem som kan uppstÄ Windows 10. SÄ, för att kunna arbeta just nu, med rÀtt lösning, samma som vi gjorde för att aktivera Windows 10 Enhanced Search.

Varför fungerar inte sökrutan i Windows 10?

NÀr vi har den hÀr typen av problem Àr huvudlösningen att starta om datorn, men det kanske inte fungerar ÀndÄ. Sedan kan vi starta om personen som hanterar mappar och filer. Och den som ser till att sökrutan och Startmenyn fungerar perfekt. malmletare Windows.

För att utföra denna enkla uppgift kommer vi att anvÀnda kortkommandon för att öppna aktivitetshanteraren. Tryck sedan pÄ Ctrl + Shift + Esc-tangenterna, efter att ha visat fÀltet pÄ skÀrmen kommer vi att söka efter processen Windows utforskaren. Vi placerar markören pÄ den och högerklickar och vÀljer alternativet Starta om.

En annan metod för att felsöka Windows-sökrutan fungerar inte

Om metoderna vi utförde tidigare inte fungerar kommer vi att fortsÀtta för att kontrollera om söktjÀnsten körs. Sedan anvÀnder vi kortkommandon igen och trycker pÄ tangenterna Win + R. för att öppna fönstret Kör. Och i den kommer vi att skriva följande kommando tjÀnster. msc och sedan öppnas Windows Services-fönstret.

I det hÀr fönstret kommer vi att leta efter följande Windows Search-tjÀnstprocess och se om den körs. Om den inte körs, vÀlj den med musen och högerklicka och ange egenskaperna. DÀrefter vÀljer vi alternativet starttyp och vÀljer Automatisk och klickar slutligen pÄ Start.

Detta bör fixa kraschen, om verktyget kördes kommer vi att föreslÄ en annan möjlig lösning. Och detta Àr genom att inaktivera antivirusprogrammet eftersom det kan vara i konflikt med Windows sökverktyg. Om under inaktivering, om sökningen börjar fungera, mÄste vi hitta ett sÀtt sÄ att antivirusprogrammet inte stör verktyget.

Det finns ett annat verktyg som kan visa en sökruta Windows 10 det fungerar inte och det Àr en Cortana-assistent. Och vi kan försöka starta om det, vi kommer att göra det enligt följande. Vi gÄr tillbaka till Task Manager och i det hÀr fönstret mÄste vi leta efter en process som heter Cortana.

NÀr vi har hittat den, vÀlj den med muspekaren och högerklicka och vÀlj ett alternativ Slut pÄ processen. Sedan kommer Windows att ta hand om att starta om processen och det Àr mycket troligt att Windows-sökproblemet ÄtgÀrdas och dÀrmed kommer det att fungera som det ska igen.

DĂ€rför har vi slutfört den hĂ€r artikeln och visar olika lösningar pĂ„ samma problem som Windows 10 kan presentera i ett av dess verktyg. Och utan mĂ„nga komplikationer kunde du ÅtgĂ€rda problemet nĂ€r sökrutan i Windows 10 inte fungerar.

0 Shares