Varför fungerar inte Facebook Messenger och hur åtgärdar jag det här problemet?

Facebook Messenger är en av Facebook-applikationerna som låter oss kommunicera med personer vi har lagt till på vårt Facebook-konto, såväl som med andra som inte är det. Likaså är den här appen väldigt lätt att använda och erbjuder oss många väldigt mångsidiga verktyg när det gäller att kommunicera med människor, från ett enkelt meddelande till att ringa ett videosamtal med henne.

Men ibland har användare olika problem med den här appen, som att inte tillåta dem att skicka meddelanden, visa meddelanden, ringa samtal, kort sagt det finns många de olägenheter som vanligtvis uppstår med denna app. Dessutom har det olika anledningar till varför problemet uppstår, antingen på grund av en instabil internetanslutning eller andra skäl. Därför kommer vi att presentera dig för några lösningar på dessa problem i Facebook Messenger-appen.

Vad får Facebook Messenger att sluta fungera?

Många Facebook-användare har säkert laddat ner Facebook Messenger-appen eftersom det är ett tillägg för samma plattform. På så sätt behöver de inte gå till Facebook-appen eller hemsidan för att kunna skicka ett meddelande, men du kan skicka oberoende meddelanden genom denna app. Dessutom, med hjälp av denna applikation, kan du skicka foton, videor, ljud och andra saker som applikationen har integrerat.

Många användare som har Facebook Messenger har dock upplevt problem med det och ett av de vanligaste felen är meddelandet “Messenger har slutat”, detta är ett av många fel som kan uppstå. Dessutom kan varje applikation utom Messenger uppvisa fel och problem i drift, ibland kan de vara det specifika eller mycket vanliga fel. Det finns dock många anledningar till varför Facebook Messenger slutar fungera.

Nya uppdateringar

En av de vanligaste anledningarna till att Facebook Messenger-appen slutar fungera är att den uppdateras. Detta är mycket vanligt i alla applikationer eftersom de ofta tar med nya uppdateringar till sin design för att integrera nya verktyg och funktioner för att förbättra den. Så om någon gång Facebook Messenger inte fungerar bra, beror det på att den uppdateras.

Enhetens minne är fullt

Andra anledningar till att Facebook Messenger slutar fungera är att enhetens minne är fullt, och det är det förmodligen stör utvecklingen Det samma. Likaså har vi många gånger fullt internminne i en mobiltelefon utan så många applikationer, men ändå finns det applikationer som tillsammans med de uppdateringar som görs lägger vikt vid nedladdningen och fyller upp enhetens minne.

Hur får man tillbaka Facebook Messenger till det normala?

Du har säkert upplevt några krascher eller problem med Facebook Messenger någon gång och du försöker hitta lösningar på dessa fel. Därför kommer vi att presentera några möjliga lösningar som kan vara användbara för dig, som är:

  1. Kontrollera att din internetanslutning fungerar korrekt och se om andra applikationer fungerar korrekt med internet.
  2. Testa att starta om enheten så att applikationerna verifierar att de fungerar efter omstarten.
  3. Försök att rensa appens cache.
  4. Avinstallera programmet och installera om Facebook Messenger-programmet.

Från Market-appen

Som vi nämnt tidigare finns det flera anledningar till att Facebook Messenger inte fungerar så bra men det finns också en risk för korruption av programvara. av virus eller behöver bara uppdateras. Dessutom är detta ett problem med programvaran som kan lösas genom att uppdatera den, förutsatt att du har den senaste versionen. Det finns dock en annan lösning som är tillgänglig via Market-appen och vad du bör göra är:

  1. Gå till Market på din enhet och välj menyn i det övre vänstra hörnet.
  2. Ange sedan “Min applikation” och hitta Facebook Messenger.
  3. Sedan på skärmen som dyker upp hittar du möjligheten att uppdatera programvaran och om telefonens mjukvara inte är uppdaterad trycker du på uppdatera.
  4. Nu, om din telefons programvara är uppdaterad men appen fortfarande inte fungerar, måste du avinstallera programvaran och installera om den från Market.

Genom att följa dessa steg kan du vara säker på att problemet som presenteras i Facebook Messenger kan lösas framgångsrikt. Men om det inte löser problemet, då du måste rapportera problemet på Facebook så att de kan lösa detta fel på sin plattform och erbjuda bättre tjänster i var och en av deras applikationer som fungerar bra med telefoner.

Hur får man Facebook Messenger att visa mottagna och skickade meddelanden?

Vi har redan pratat om ett vanligt fel som vanligtvis uppstår med Facebook Messenger-appen, vilket är att den inte låter oss komma in i den eller att den inte fungerar. Men det finns ett annat fel som kan uppstå, och definitivt det mest irriterande, och det är, ibland kan det hända att Messenger ser meddelanden som tas emot och skickas utan att vi vet att det händer. För närvarande är orsaken till detta problem okänd, men det kan bero på ett problem med din plattform.

Men för den här typen av problem finns det flera lösningar som kan fungera, varav en är att rensa appens cache.

Rensa cache och hantera applikationen

Vanligtvis applikationens cache tenderar att samla in tillfälliga uppgifter och som elimineras med tiden. Det gör dock ofta att appen inte körs alls, och till och med saktar ner din telefon. Därför bör du ta bort applikationens cache från telefoninställningarna för att förbättra applikationens prestanda.

Relaterade Artiklar

Back to top button