Varför företag ska investera i ett internt marknadsföringsteam

0 Shares

Företag spenderar tusentals (ibland tiotusentals) dollar för att marknadsföra sig själva genom att titta på externa vägar som sociala medier, annonsplattformar, e-postmarknadsföring och sökmotoroptimering. En mycket mer effektiv investering är att skapa ett välutrustat internt marknadsföringsteam-ett team av nöjda, utbildade medarbetare som gärna delar med sig av information om ditt företag.

Enligt SiriusDecisions vicepresident, Marisa Kopec, kan inte upp till 80 procent av innehållet som tillhandahålls av marknadsföringsbyråer ses eller laddas ner. Problemet är inte innehållet som produceras. Det är en bristande förståelse för hur individer fattar beslut när de köper. Till exempel i mitt företag betyder det att förstå detaljerna i patientens liv som ledde till att de i första hand sökte sjukgymnastik.

Den goda nyheten är att när dina framtidsutsikter pratar fritt med personal delar de information som kan hjälpa dig att ta bort de hinder som hindrar dem från att engagera sig för ditt företag. Så här tar du bort dessa hinder och ökar försäljningen i processen.

Förstå klientresan

Din klient kan ha en begränsad syn på ditt företag av flera skäl. Det finns tillfällen när utsikter helt enkelt inte förstår hela utbudet av tjänster som erbjuds av ditt företag och hur de kan dra nytta av det. Din personal kan hjälpa till att skingra missuppfattningar och misstag, utbilda och dela framgångshistorier.

Som grundare är det också viktigt att förstå de problem och begränsningar som kunder står inför varje dag. Alla använder sina egna unika interna emotionella värdesystem när de väljer hur de ska spendera sina pengar. Framgångsrika marknadsföringsmekanismer för kundengagemang måste hantera dessa känslomässiga faktorer. Ett meningsfullt utbyte mellan klient och personal hjälper till att skapa en ritning för att utbilda och stärka individer. Detta leder till mer förtroende och så småningom fler köpare av din produkt eller tjänst.

Sälj fördelar och värde, inte produkter

Fokusera på att kommunicera fördelarna och värdet för dina framtidsutsikter och hur det kan lindra deras specifika problem. Du säljer fortfarande en produkt/tjänst, men du borde sälja hur produkten/tjänsten gynnar patienten eller kunden.

När du säljer värde, börja med det mål som kunden vill uppnå och knyt det till en specifik fördel som en viss funktion skapar. För vår verksamhet skulle ett exempel vara terapeutisk massage. Smärtlindring är patientens mål. Fördelen är mindre smärta och lättare rörelse, och “funktionen” är terapeutisk massage. Detta är en mycket viktig skillnad. Potentiella patienter måste veta hur en specifik tjänst uppfyller deras behov.

Kraftfullt och personligt innehåll

Därefter träffa dina anställda och se till att de förstår denna skillnad och kan kommunicera det tydligt när de pratar med potentiella nya kunder. Se upp för att vara för teknisk när du tillhandahåller information.

Kunder vill ha information som är lätt att förstå och som snabbt kan assimileras. Företagare bör se till att alla anställda har snabb och enkel tillgång till innehållet de tillhandahåller. Dessutom bör din personal ha utskrivbara take-and-go anpassningsbara utdelningar som de kan ge till potentiella kunder.

Mät, övervaka och förbättra

Att använda analyser är viktigt för att förstå vilka strategier som ger resultat. De ger värdefull inblick i vilken inverkan innehållet har, var potentiella kunder får tillgång till det och vilka anställda som genererar det största antalet nya kunder. Företagsägare kan se vilket innehåll som oftast visas och laddas ner, vilket ger en bättre förståelse för det innehåll som bäst resonerar hos potentiella kunder.

Investera i en strategi för att skapa innehåll och ge din personal möjlighet att använda innehållet för att växa ditt företag. Företag som tillhandahåller innehåll som tillgodoser specifika kundbehov och gör innehållet tillgängligt för personalen skapar effektivt en kraftfull motor för remisser. De kan bättre förstå kundens eller kundens resa.

Läs fler tips om innehållsmarknadsföring på TechCo

0 Shares