Varför finns det olagliga WiFi-kanaler i vissa länder?

0 Shares

WiFi använder radiovågor för att kommunicera över korta avstånd, och WiFi-nätverk kan fungera på olika kanaler för att hjälpa till minska störningar . Varje kanal har ett frekvensområde så att WiFi-nätverk som ligger inom samma område kan fungera genom olika kanaler för att inte störa varandra. Det finns dock i vissa länder som kanal 12 och 13 endast kan användas vid låg förbrukning medan kanal 14 är förbjuden förutom för Japan.

olagliga WiFi-kanaler i vissa länder

USA begränsar WiFi-anslutning till 11 kanaler

Medan 2,3 GHz WiFi-anslutningen i USA är begränsad till elva kanaler, är kanalerna 12 till 14 tillgängliga i andra delar av världen. De kan till och med aktiveras genom att ändra routerns inställningar, men vi rekommenderar inte att du gör det. Kanal 14 är en av de mest frestande för användare, eftersom den har mycket mindre störningar, men det är olagligt att använda routern på denna kanal i USA.

I USA är Federal Communications Commission ansvarig för att reglera det trådlösa spektrumet, differentiera och reservera de olika delarna av det trådlösa spektrumet för radioamatörer, satelliter, flygplan, militär, sjöfart, FM-radio, AM-radio och WiFi.

Canales WiFi

Kanalerna 12 och 13 är inte helt olagliga

I USA kan vilken som helst av de elva kanalerna väljas på routern och de kan växlas automatiskt för att välja en optimal kanal med mindre störningar. Kanalerna 12 och 13 är dock inte helt olagliga och erbjuds i allmänhet inte som alternativ. Många har uppfattningen att kanalerna 12 och 13 är olagliga i USA men det är de inte.

En WiFi-router kan fungera på kanal 12 och 13 men endast i lågeffektläge , eftersom det finns strikta gränser för att undvika störningar i det intilliggande bandet som ägs av Globalstar och används för satellittelefoner. Av denna anledning erbjuder routrar i USA inte dessa kanaler. Det är inte olagligt att använda kanal 12 och 13 men det är olagligt att använda den med full effekt. Denna lag skiljer sig i vissa länder från resten av världen. Till exempel, Europa och Japan tillåter användning av kanal 12 och 13 .

Kanal 14 är förbjuden

Channel 14 är förbjuden i USA och större delen av världen med undantag för Japan. Kanal 14 är i den högre delen av intervallet och använder den kan skapa störningar på andra kanaler.

Enheter som körs på kanal 14 körs vanligtvis med äldre 802.11b-hastigheter. Det är sant att det är möjligt att avblockera förbjudna kanaler men än en gång rekommenderar vi inte att du gör det. Beroende på vilken router vi har, finns det möjlighet att komma åt kanal 12 och 13 med maximal effekt även till den förbjudna kanal 14 helt enkelt genom att ändra land i routerkonfigurationen. Dess programvara kan hindra oss från att göra det, eller så kan en hårdvarubegränsning hindra routern från att fungera. Om vi ​​har mycket trådlös överbelastning är det bäst att byta till 5 Ghz WiFi för att ha mindre störningar och inte orsaka trådlösa störningar när du begår ett allvarligt brott.

0 Shares