Varför Explainer-videor är viktiga i B2B-marknadsföring

Förklaringsvideor-utvalda

Det är en hektisk värld. Ingen har tillräckligt med tid att bläddra igenom en hel uppsättning data och statistik för att komma till de saftiga bitarna av information de letar efter. Det är där förklararvideor kommer till undsättning.

Denna mycket engagerande typ av video har spelat en så viktig roll inom videomarknadsföring. Enligt undersökningar har minst 96 % av potentiella kunder tittat på en förklarande video för att lära sig mer om ett varumärke de är intresserade av. Dessutom är 85 % av potentiella kunder mer benägna att köpa från ett varumärke som ger dem en förklaring video.

Dessa enorma siffror visar varför förklarande videor nu har blivit ett basinnehåll i de flesta kunniga marknadsförares verktygslåda. Mer än 45 % av företagen placerar förklarande videor på sin hemsida och är ganska nöjda med deras fördelar.

Så vad gör förklararvideorna bra och hur hjälper de faktiskt marknadsförare att växa sin verksamhet?

Låt oss dyka direkt in i det!

Hur Explainer-videor blir B2B-marknadsförares favorittyp av innehåll

En av de främsta anledningarna till att B2B-marknadsförare bestämmer sig för att hoppa in i förklararvideotåget är att denna typ av video är lätt att skapa och prisvärd.

Så även småföretag eller nystartade företag med en knapp budget kan enkelt skapa en fantastisk förklarande video med hjälp av en massa verktyg eller anlita ett professionellt videoproduktionsföretag. Det är ett smart sätt att skapa maximal vinst med minimal kostnad i din övergripande digitala marknadsföringsstrategi.

Anledningen är faktiskt mycket mer än överkomligheten. Enligt den senaste sammanfattningen av expertvideo för förklarande videor skapar många B2B-marknadsförare och webbbyråer förklarande videor för att leverera sina varumärkesbudskap på ett lättsamt sätt och, viktigast av allt, öka sin omvandlingsfrekvens.

Att öka konverteringarna är fortfarande den mest populära prioriteringen för innehållsmarknadsföring för B2B-marknadsförare i år (titta på diagrammet nedan). En konvertering sker på ditt företags webbplats när en besökare utför din önskade åtgärd. Därför är det säkert att säga att omvandlingsfrekvensen är en av de mest kritiska måtten för ett B2B-företags övergripande marknadsföringsstrategi.

B2B Content Marketing Prioriteringar

(källa)

Det kortfattade och raka i förklararvideor kan hjälpa B2B-företag att förmedla sitt varumärkes budskap och ge potentiella kunder en tjuvtitt på en produkt eller tjänst, särskilt om animationer är inblandade.

Det hjälper dig att bryta ner den komplexa informationen i mindre, lagom stora bitar så att publiken enkelt kan smälta den avgörande informationen.

Och ju bättre du levererar ditt varumärkes budskap, desto bättre förstår publiken ditt varumärke och litar på det. Det är så du enkelt kan omvandla dem till livslånga kunder.

5 skäl till varför B2B-företag behöver en förklarande video

En välgjord och engagerande förklarande video kan öka konverteringsfrekvensen med 80 %. Det borde inte komma som någon överraskning att mer än 76 % av marknadsförarna säger att förklarande videor hjälpte dem att öka försäljningen.

Ta till exempel Dropbox. Detta en gång använt för att vara litet företag skapade en förklarande video för att demonstrera sin tjänst. Med videon steg deras konverteringsfrekvens med 10 %, vilket ledde till 10 miljoner ytterligare kunder och 48 000 000 USD i extra intäkter.

Eller vad sägs om CrazyEgg som ökade sin omvandlingsfrekvens med 64 % med bara en enda förklarande video? Det är en stor skräll av försäljning där.

Men fördelarna med att skapa fantastiska förklarande videor för ditt B2B-företag är mycket mer än att förbättra omvandlingsfrekvensen. Låt oss titta på de andra anledningarna till varför så många B2B-varumärken spenderar investera i detta högpresterande innehåll.

1. De visar upp din varumärkesidentitet

Förklararvideor låter dig visa upp ditt varumärkes personlighet genom att berätta dina historier. På så sätt kan publiken enkelt bekanta sig med ditt varumärke och bättre förstå hur din produkt, tjänst eller onlinebutik kan påverka dem och lösa deras nuvarande problem.

Att skapa engagerande och övertygande förklarande videor kan hjälpa dig att stärka din bild i publikens sinne. Du kan skapa scener som representerar ditt varumärke och välja en stil som passar din varumärkesimage.

Att lägga till animation kan vara ett bra sätt att visa att du har en vänlig och lättsam personlighet och image. Under tiden kan du också välja en voice-over-stil som passar ditt varumärkes personlighet. Det är så du hjälper dina kunder att känna igen din unika, distinkta stil och börja associera med ditt varumärke.

2. De bygger upp publikens förtroende

Förklararvideor, som namnet antyder, skapas för att förklara ditt varumärkes budskap kortfattat och enkelt. På mindre än två minuter kan förklarande videor förklara för din publik vilka fördelar de får när de köper din produkt och hur det gör deras liv enklare.

Förklaringsvideor gör det också enklare för dig att demonstrera din tjänst eller produkt. Du kan visa för din publik hur din produkt fungerar och hur den ser ut i verkligheten. I den här frågan vet de vad de kan förvänta sig av det.

Förklaringsvideor kan för all del vinna publikens förtroende genom att ge tittarna värdefull information som de kan komma ihåg och tillämpa efteråt. Och vad händer efter att publiken litar på ditt varumärke? De kommer med största sannolikhet att köpa med tillförsikt.

3. De ökar tittarnas intresse

Psykologiskt sett bearbetar den mänskliga hjärnan bilder 60 000 gånger snabbare än inaktuell, vanlig text. Mer än 90 % av informationen som överförs till hjärnan är visuell.

Genom att använda både de visuella och hörselsinnet tillsammans hjälper förklarande videor publiken att behålla information bättre. Därför tenderar publiken att behålla minst 95 % av ett budskap när de absorberar det genom en förklarande video, vilket gör dem mer engagerade i innehållet du levererar.

4. De är extremt delbara

Förklaringsvideor är inte bara kortfattade utan de är också engagerande. Det är det som gör dem delbara över digitala plattformar. Från sociala medieplattformar till e-postmeddelanden till till och med målsidor, förklarande videor kan enkelt distribueras till hands.

Ju mer dina förklarande videor delas, desto mer känner folk till ditt varumärke. I det här fallet är det mycket lättare för dig att nå ut till en bredare publik och utöka din kundbas.

5. De ökar ditt varumärkes synlighet online

För många B2B-företag är SEO ett av få hållbara sätt att bygga relationer, generera kvalificerade leads och i slutändan avsluta fler affärer. Väl genomförda SEO-praxis kommer att få din webbplats att rankas högre på sökmotorns resultatsida. Förklaringsvideorna kan hjälpa dig med det.

Den här engagerande typen av video hjälper dig enkelt att sitta på förstasidan av Googles sökresultat eftersom videor ökar den tid användarna spenderar på din webbplats, vilket ökar din överklagande till Googles algoritm.

Enligt en undersökning ledde minst 78 % av företagen mer trafik till sin webbplats efter att ha inkluderat en marknadsföringsvideo. På så sätt kan din publik hitta dig mycket enklare och fatta ett välgrundat köpbeslut snabbare.

Avslutar

Den digitala stratosfären är full av brus – den blir bara högre för varje dag. Medan publiken bombarderas med massor av innehåll som kan verka för opersonligt och långt borta, kan förklarande videor vara ett utmärkt verktyg för att skära igenom bruset på ett sätt som tvingar dina kunder att lyssna.

Den engagerande typen av videoinnehåll kan imponera konsumenter på ett sätt som annan B2B-innehållsmarknadsföring kommer till korta. Förklaringsvideor är inte bara bra för att få ditt varumärke att sticka ut bland mängden, utan de är också ett av de bästa verktygen som hjälper ditt varumärke att öka försäljningen.

Med hjälp av förklarande videor kan kunniga B2B-marknadsförare nu förse sina kunder med engagerande innehåll som kan hjälpa dem att spara tid på att förstå ett varumärke och få mer värde. De kommer i sin tur att belöna dig med sin uppriktiga tillgivenhet och lojalitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button