Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför du inte ska köpa Moto X idag

Moto X är fortfarande ett av de bästa priserna på prestanda -smartphones som finns tillgängliga idag, för att inte tala om att den har varit till salu nästan hela augusti månad. Med frekventa uppdateringar av den senaste Android 4.4.4 KitKat går den fortfarande smidigt och ett utmärkt alternativ för dem som inte är fans av den nuvarande grödan av Android -flaggskeppssmartphones.

Och även om Moto X är ett solidt alternativ som kommer till ett lågt pris, är det en av många smartphones vi tror att potentiella köpare bör undvika, åtminstone de närmaste veckorna.

Läs: Moto X+1 vs Moto X: Vad du kan förvänta dig

Förra året chockade Motorola mobilvärlden när de avslöjade Moto X i augusti fulla av anpassningsfunktioner, graveringar och till och med träryggar som skulle göra varje köpares enhet unik i sitt slag. Det erbjöd mycket tävlingen inte, hade ett anständigt pris, men totalt sett var det lite för dyrt med tanke på specifikationerna mot konkurrenterna. Anledningen till att du inte ska köpa en idag är att nya Moto X+1 (eller Moto X2) och flera andra alternativ kommer att tillkännages under de närmaste veckorna.

Moto-G-Review-7-620x343

Motorola intog scenen 1 augusti och meddelade Moto X 2013, men i år ligger de något efter schemat och avslöjar istället den imponerande efterföljaren av telefoner vid ett evenemang i Chicago den 4 september. Även om det inte är den enda anledningen till att vi tycker att du bör undvika Moto X just nu, är det en av de främsta faktorerna.

Moto X är nu ett år gammal, har en tvåkärnig processor även när de flesta telefoner förra året körde fyrkärniga chips och bara har en 720p-skärm. De flesta telefoner i år har gjort övergången till 1080p, och vi ser redan flera enheter med skärmar med upplösning på 2560 x 1440 quad-hd. Det låg bakom kurvan vid lanseringsdatum, och det är mer sant än någonsin ett år senare.

Läs: Moto X+1 Släppdatum och ryktessvikt

Det finns två huvudsakliga anledningar till att vi tror att köpare bör vänta innan de köper Moto X, och båda kommer att meddelas den 4 september av Motorola. Det är den nya Moto X+1 (eller Moto X2) och den nya och förbättrade Moto G2. Förra året var Moto G en stor framgång. Faktum är att det var deras bästa smartphone genom tiderna. Båda dessa är värda att vänta på, helt enkelt för att se vad Motorola har för köparna. De kommer också att släppa den nya Moto 360 Android Wear smartwatchen och något slags tillbehör.

Moto X+1

Moto X+1 ser ut att erbjuda allt den ursprungliga Moto X har att leverera och mer. De har förbättrat enheten i alla aspekter, ökat skärmstorleken, kommer antagligen att ta några nya imponerande mjukvarufunktioner, och ryktet säger att de till och med kan nå den nuvarande priset på 399 dollar för nuvarande X. Betydelse om du köper Moto X idag kan en ny allvarligt förbättrad modell vara tillgänglig om några veckor för samma pris, eller några dollar mer.

Moto X+1 (vänster) vs Moto X (höger)

Moto X+1 (vänster) vs Moto X (höger)

Enligt en rad läckor och rykten kommer Moto X+1 att ha framåtvända högtalare som den populära HTC One M8, och bli bättre i alla aspekter jämfört med originalet. Bilden ovan är enligt uppgift den nya X2. Allt detta medan du packar i ett massivt batteri, vilket ger köparna fler anpassningsalternativ och eventuellt till och med läderryggen ovanpå de många färgerna och träalternativen. Här är vad vi hör det kommer att leverera:

Moto X+1 Specifikationer (ryktas)

 • 5,2-tums 1920 x 1080p Full HD-skärm
 • 2,5 GHz Snapdragon 800 fyrkärnig med 2 GB RAM
 • 16/32 GB lagringsutrymme med micro-SD-expansion ingår
 • Android 4.4.4 KitKat
 • 12 megapixlar bak och 2,1 främre kameror
 • Dubbla främre högtalare (riktade mot HTC One M8)
 • 2900 mAh batteri
 • Massor av anpassningsalternativ

Några läckor tyder till och med på att Motorola -logotypen på baksidan faktiskt kommer att vara en speciell knapp. Vi är inte säkra på vad de har planerat än, men det kommer enligt uppgift att vara praktiskt (klickbart) och användare kan ställa in det som en genvägsknapp för att starta appar, som kameran. Det är ännu inte bekräftat, och för allt vi vet kan de till och med ha en fingeravtrycksskanner där som Galaxy S5 och iPhone 5S.

Rapporter tyder på att efter 4: e september -tillkännagivandet kommer Moto X+1 att lanseras över hela världen och i USA den 10 september, möjligen till samma pris på 399 dollar som den nuvarande telefonen är på. Bara det är värt att vänta på.

Moto G2

Förra året var Moto G en överraskningssmartphone av Motorola som var mycket mer framgångsrik än någon hade förväntat sig. Den hade en liten 4,5-tums skärm som var 720p, var anständigt överallt, men stödde inte 4G LTE och var mer riktad mot tillväxtmarknader. Det var priset under $ 200 direkt. Inget kontrakt krävs. Enheten sprängdes, sålde miljoner och så småningom släppte de en förbättrad 4G LTE-modell med en micro-SD-kortplats för $ 229.

Läs: Moto G Review

Samma händelse den 4 september kommer Motorola att avslöja och troligen släppa den nya Moto G2. Denna enhet är vad många faktiskt väntar på, eftersom den kommer att ha många av anpassningsfunktionerna i de ursprungliga Moto X och G, men också vara en bättre enhet.

Enligt läckor kommer Moto G2 att vara en perfekt blandning mellan förra årets modell och Moto X från 2013, men ändå erbjuda den imponerande $ 200 -prislappen. Om du tittar på Moto X för priset kan den nya G2 överraska dig med vad som har att erbjuda. Det här är bara rykten och mindre bekräftat än X+1, men här är vad vi hör kommer att inkluderas.

Moto G2 -specifikationer (ryktas)

 • 4,7-tums 1280 x 720p HD-skärm
 • 1,4 GHz fyrkärnig Snapdragon 400 eller 410 med 1 GB RAM
 • 8 GB internminne med micro-SD-expansion
 • Android 4.4.4 KitKat
 • 8 megapixlar bak och 1,3 framkamera (upp från 5MP förra året)
 • Dubbla framåtvända högtalare
 • $ 200 prispunkt igen

Dessa specifikationer är inte bekräftade, och vi vet inte alla detaljer för att måla en tydlig bild, men det här staplar upp för att vara ett annat utmärkt alternativ för dem som har en budget. Eller bara smartphone -köpare i allmänhet. Inte alla behöver en massiv 5,5-tums skärm och flammande snabb processor med en pekpenn och 3 GB RAM. Den genomsnittliga användaren kommer att vara mer än nöjd med Moto G2, särskilt om det är något liknande det vi ser ovan.

Andra telefoner

September kommer att bli en hektisk månad. Vi har båda dessa nya Motorola-telefoner som nämns idag, Galaxy Note 4 den 3 september, den nya iPhone 6 med en Moto X-storlek 4,7-tums skärm och möjligen till och med ytterligare två eller tre telefoner från Motorola speciellt för Verizon.

Ryktkvarnarna har nämnt att några nya Motorola DROID -enheter är på väg till Verizon. Namn som DROID Turbo och DROID MAXX har svävat runt, så det är potentiellt fyra nya smartphones från Motorola som liknar Moto X som kan komma under de närmaste 3-4 veckorna på bärare runt om i världen.

Verizon-Droid-Ultra-Video-006-575x371

Erbjudanden

Sist men inte minst kan vi räkna med att massor av affärer fortsätter att komma när de nya telefonerna tillkännages i början av nästa månad. Moto X har varit till salu för $ 299 snarare än $ 399 nästan hela augusti försöker flytta lager, och det kommer sannolikt att få en permanent prissänkning när nya X2 och G2 är tillgängliga.

Om du har ditt hjärta inställd på en Moto X, anpassad eller inte, vänta några veckor på att se vad som kommer, eller om de kommer att sänka priset är verkligen något att tänka på om du har tid över. Om du behöver en telefon just nu, skaffa dig den och njut av den.