Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför du inte har fått din Facebook-förlikningsbetalning ännu

Varför betalar Facebook tillbaka användarna?

Facebook avgör en grupptalan på 725 miljoner dollar som hävdar att den sociala medieplattformen delat sina användares privata information med tredje part utan deras samtycke.

Bland de tredje parterna fanns Cambridge Analytica som fick tillgång till information ang 87 miljoner Facebook-användare via plattformens skumma datapraxis.

Tidsramen för att vara berättigad till en betalning är enorm. Alla som använde Facebook mellan 24 maj 2007 och 22 december 2022 kan vara berättigade till en del av avvecklingskakan.

Hur mycket får jag av Facebook-förlikningen?

Tidsfristen för att ansöka om en del av förlikningen har passerat för länge sedan och om du inte redan har gjort det går det tyvärr inte längre.

Men om du ansökte i tid och du för närvarande väntar på en betalning från sociala media jätte, kommer du förmodligen att skickas runt $7, enligt vissa välutbildade uppskattningar.

Det finns dock ett poängsystem för att bestämma exakt hur mycket varje individ ska få betalt, och ju längre du har kvar ditt konto, desto fler “poäng” kommer du att tilldelas.

Skadeståndswebbplatsen noterade dock att advokaterna som är involverade i att säkra uppgörelsen kan ta upp till 25 % av den totala avgiften – vilket uppgår till över 180 miljoner dollar. Detta skulle minska den totala storleken på de pengar som är tillgängliga för sökande avsevärt.

Trots det är det värt att hålla ett öga på resultatet av förlikningens slutgiltiga godkännandeförhandling den 7 september.