Varför du inte borde installera iOS 8 på iPhone 5 just nu

0 Shares

Apple skickar ut e -postmeddelanden som uppmuntrar iPhone- och iPad -användare att gå vidare till sin senaste och bästa uppdatering, iOS 8. Och även om flytten verkligen är vettig för vissa iOS -användare, är vi här för att berätta att nu är det inte rätt dags att installera iOS 8 -uppdateringen på iPhone 5. Därför bör du inte installera iOS 8 på iPhone 5 just nu.

I september lanserade Apple sin helt nya iOS 8 -uppdatering för iPhone- och iPad -användare. Uppdateringen, som tillkännagavs först i juni på WWDC, levererar ett antal stora funktioner till ägare av åldrande iPhones och iPads, inklusive kontinuitetsfunktioner med Mac, en mycket förbättrad Photos -applikation, stora förändringar i iMessages, design tweaks, fixar för iOS 7 nummer och mer. Uppdateringen är omfattande och det är en uppdatering som många iPhone- och iPad -användare redan har installerat.

iPhone-5S-Rumor-Roundup-002-575x365

Personligen har jag iOS 8 installerat på ett antal enheter inklusive iPhone 6, iPhone 5, iPad Air och iPad mini. Jag har beskrivit mina erfarenheter under de senaste månaderna i en serie recensioner som riktar sig till dem som fortfarande finns på iOS 8.0.2, iOS 8.0 och iOS 7. I synnerhet har jag tillbringat massor av tid med iOS 8 uppdatering på iPhone 5, en enhet jag köpte för mer än två år sedan när den första gången hamnade i hyllorna.

Det finns några anledningar till detta. För det första älskar jag fortfarande iPhone 5. För det andra är jag medveten om att nya uppdateringar kan ha katastrofala effekter på äldre iPhones. iOS 6 förlamade i huvudsak min iPhone 3GS dagarna innan jag köpte iPhone 5. Jag är också medveten om att iOS 8 och dess iOS 8.0.2 och iOS 8.1 problem orsakar problem för många iPhone -användare så mitt mål har varit att behålla iPhone 5 användare, särskilt de som fortfarande finns på iOS 7, i loop så mycket som möjligt.

Under de senaste två månaderna har jag fått massor av frågor från iPhone 5 -användare och den högsta frågan har varit om flytten från iOS 7 har varit värd det. Mitt svar, med några få ord, är att det har varit, för det mesta. Det finns mycket att tycka om iOS 8 på iPhone 5. Det finns också några saker att ogilla, inklusive en fråga som väcker minnen från min iOS 6 -upplevelse på iPhone 3GS.

Med Apple som skickar ut e -postmeddelanden som driver iPhone 5 -användare mot iOS 8 och den aktuella iOS 8.1 -uppdateringen vill jag ta mig den här tiden att berätta för er som fortfarande använder iOS 7 att det inte är värt uppgraderingen. Åtminstone inte just nu. Det är värt det på iPad Air och iPad mini och iPhone 6 men det är inte värt att flytta till iOS 8.1 på iPhone 5. Här är varför.

iPhone-5

Jag har använt iPhone 5 i mer än två år nu och inget gjorde mig lyckligare än iOS 7.1 -uppdateringen som rullade ut i början av detta år. Min iPhone 5 kämpade på iOS 7.0 och iOS 7.1 -uppdateringen returnerade den till formen. Jag har noterat att det fick enheten att kännas helt ny och det var precis så som enheten kändes inför iOS 8 -uppdateringen i september.

I september installerade jag iOS 8.0 -uppdateringen för iPhone 5. Dels för att jag ville ha funktionerna, delvis för att det är mitt jobb att hålla iPhone -användare informerade. iOS 8.0 behandlade iPhone 5 ganska bra. Det fanns några buggar och mindre knäck men de nya funktionerna övervägde dem. iOS 8.0 behöll också den hastighet som jag hade fått med iOS 7.1.2 så jag var ganska glad över det.

iOS 8.0.1 och iOS 8.0.2 förbättrade prestandan på min iPhone 5. Och för det mesta har Apples iOS 8.1 -uppdatering också. Prestanda är fantastisk, appar håller sig och några av de mer irriterande iOS 8 -problemen har utrotats. Nyckelord, för det mesta.

Jag har att göra med en vansinnigt frustrerande fråga på iOS 8.1. Min iPhone 5: s hastighet har tagit ett näsdyk. Det tar evigheter att öppna mappar, rulla i iOS är långsamt och klumpigt, och enheten är lika trög som med iOS 7.0 ombord. Det är inte den upplevelse jag hoppades på. iOS x.1-uppdateringar ska hjälpa, inte skada, den totala upplevelsen.

Jag är inte ensam heller. Jag har hört från ett antal andra iPhone 5-användare som vill ha tillbaka sin hastighet. De, precis som jag, önskar att de kunde nedgradera till iOS 8.0.2 eller iOS 7.1.2. Naturligtvis, eftersom det här är Apple, kan vi inte. Så vi sitter fast med gedigen prestanda, nya funktioner men ett extremt långsamt gränssnitt som gör att använda iOS 8: s nya funktioner irriterande.

iPhone-5-1

Nu varierar körsträckan när det gäller iOS -uppdateringar. Jag är medveten om det. Även om detta kan vara ett problem för mig, betyder det inte nödvändigtvis att det kommer att bli ett problem för dig. Du kan uppdatera från iOS 7.1.2 till iOS 8.1 och bli gyllene. Jag gjorde alla förberedelser i världen, följde mina egna råd, och jag är fortfarande fast med eftersläpning.

Om det inte fanns något i horisonten skulle jag inte göra den här rekommendationen. Men det är. Apple släppte nyligen en iOS 8.1.1 -uppdatering till betaprogrammet. Uppdateringen verkar vara en buggfixuppdatering och en som förväntas förbättra prestanda på äldre enheter som iPad 2 och iPhone 4s. Det är fortfarande inte klart när det kommer ut, men med tanke på dess storlek är min gissning att det kommer att vara på väg inom en snar framtid.

Min rekommendation, åtminstone för iPhone 5 -användare som fortfarande använder iOS 7 och senare, är att vänta på att iOS 8.1.1 ska komma. Det finns en god chans att det kommer att stryka ut några av de problem som jag och andra iPhone 5 -användare ser i iOS 8 just nu. Om du har väntat så länge på att flytta till iOS 8, vad är några veckor till? Jag tycker att det är värt att vänta.

Tänk på detta som min egen personliga e -postmeddelande till dig, iPhone 5 -användare. iOS 8: s funktioner är fantastiska men prestandan är helt enkelt inte där. Än.

0 Shares