Varför du bör genomföra en innehållsrevision

0 Shares

varför ska du implementera en innehållsrevision-427128-redigerad

Om du har varit uppmärksam, så vet du redan: innehåll är brödet för inkommande marknadsföring. Det är fartyget som bär leads från deras första organiska Google-sökning till deras namn på den streckade linjen – och även efter att leads blivit kunder fortsätter innehållet du erbjuder att ge värde.

Eftersom det är en så integrerad del av dina inkommande marknadsföringsinsatser – enligt denna Demand Gen-rapport från 2016 säger nästan hälften av köparna att de tittade på tre till fem delar av innehåll innan de kontaktade en säljare – är det viktigt att du håller reda på vilka delar av innehåll du har skapat, kvaliteten på det innehållet och var allt finns. Du kan göra detta genom att genomföra en innehållsrevision.

En innehållsrevision låter dig utvärdera allt innehåll som din organisation har till sitt förfogande, oavsett om det är blogginlägg som finns på din webbplats, gated white papers eller e-postmallar undangömt på någons persondator. Oavsett om du startar din innehållsstrategi eller omvärderar dina marknadsföringsinsatser, är en innehållsrevision det perfekta tillfället att organisera, analysera och omoptimera innehållet du har skapat vid varje tur i din organisation.

Men om du fortfarande är på stängslet, oroa dig inte. För att öka värdet av denna viktiga praxis har vi beskrivit dessa huvudskäl för att implementera en innehållsrevision för din organisation.

1. Vet vad du har, var den bor och när du ska använda den

Innehållsansvar skiftar så ofta inom organisationer; kanske du anställer nya innehållsskapare eller så bestämmer din befintliga marknadschef att förnya sin strategi. Såvida du inte redan har ett strikt innehållsförråd inrättat, eller någon som har varit i organisationen för alltid har konstant tillsyn, är det lätt att tappa koll på vad du har.

Därför är det mest uppenbara skälet till att genomföra en innehållsrevision att veta vilket innehåll som är tillgängligt för dig, var du kan hitta det innehållet när du behöver det och vilka personas och trattstadier det är tillämpligt på. Med en bred förståelse för alla dina tillgångar kan du se till att du pressar ut det maximala värdet av varje innehåll du har.

Du kan till exempel upptäcka att du har en bra vitbok som är relevant för en specifik person, men den finns inte med i din webbplats resurskatalog. Eller så finns det en e-postmall som skulle vara användbar för anställda på olika avdelningar, men ingen i företaget känner till det. Genom att sammanställa alla dessa förlorade och upphittade tillgångar i ett centraliserat arkiv, kategorisera dem på lämpligt sätt och se till att alla relevanta personer vet att de är tillgängliga, kan du snabbt börja dra nytta av dem.

2. Upprätthåll varumärkeskonsistens och kvalitet

Oavsett om du kommer från ett nystartat företag eller ett sedan länge etablerat företag, är ditt varumärke en värdefull och väsentlig faktor för att driva trovärdighet, förbättra kundupplevelsen och öka lojalitet. Det är genom ditt varumärkes identitet som framtidsutsikter skiljer ditt företag från konkurrenter – det är hur du bygger förtroendefulla, långsiktiga relationer med dem.

Men eftersom så många människor kan skapa så många olika delar av innehåll för ditt företag, är det svårt att garantera att varje del av innehåll reflekterar varumärket, rösten och kvaliteten som du vill släppa ut i världen. Genom att genomföra en innehållsrevision kan du göra en kvalitativ analys av alla blogginlägg, vitböcker, mallar och annat marknadsföringsmaterial du har och säkerställa kvalitet och konsekvens över hela linjen.

Senare kan du använda det du lärde dig för att skapa riktlinjer för röst, ton och stil för att skapa innehåll framåt. Detta kommer att stärka kvaliteten och integriteten hos ditt varumärke över allt befintligt och framtida innehåll, även när du anställer nya innehållsskapare, bygger ut din webbplats eller skalar ditt företag.

3. Hitta dolda pärlor och förstora deras värde

Här är vår favoritdel av att implementera en innehållsrevision: dessa dolda pärlor. Webinariet du glömde bort. Det där gamla, förlegade blogginlägget som har presterat chockerande bra. Den där e-postströmmen du skickade en gång och aldrig tänkt på igen.

När ett företag växer och innehållet hopar sig är det lätt att tappa bort eller glömma bort enskilda delar. Med en innehållsrevision kommer du att återupptäcka de dolda pärlorna och få möjligheten att återanvända ditt inkommande innehåll i nya kampanjer – för maximalt värde med liten ansträngning. Det hjälper dig att förstå prestandan för varje del och optimera din framtida strategi baserat på den informationen.

Till exempel kan du gräva fram ett högpresterande webbseminarium och inse att du inte har något annat relaterat innehåll på din webbplats. Så du kan blåsa ut det till ett blogginlägg och sedan till en serie blogginlägg, och från den serien kan du skapa ett premiuminnehållserbjudande. Detta förstorar innehållets värde tiofaldigt genom att trycka ut det till fler tittare och fler platser, även om du tekniskt sett inte erbjuder några nya idéer eller information.

Detta fungerar också i motsatt riktning. Om ett innehåll ger dåliga resultat, men ämnet är ett ämne som du är säker på att din publik är intresserad av, kan du använda den informationen för att informera senare beslut.

4. Aktivera företagsomfattande strategi och skalbarhet

I slutändan bör alla som skriver för ditt företag, talar om din produkt offentligt eller är involverade i någon av dina försäljnings- och marknadsföringsinsatser ha tillgång till allt distribuerbart innehåll. För att säkerställa varumärkeslikviditet och konsistens bör alla vara anpassade till röst, ton och stil, och alla bör vara medvetna om hur varje del av innehållet kan vara värdefullt för potentiella kunder.

En av de största fördelarna med att genomföra en innehållsrevision är att du kan organisera detta innehåll för återanvändning mellan olika avdelningar. När du har granskat allt ditt innehåll, uppdaterat det så att det återspeglar din ideala varumärkesidentitet och sammanställt det till ett organiserat, centraliserat innehållsförråd, kan det göra det möjligt för varje medlem i ditt team att prestera bättre och skapa resultat. Även när ditt företag fortsätter att växa, kommer informationen du lär dig från en innehållsrevision att fortsätta att komplettera dina ansträngningar.

Dessutom, om du behöver få inköp från chefer för vissa marknadsföringsinsatser, kan du använda innehållsgranskningen för att visa vad du tidigare har investerat i marknadsföring, hur den presterar och vilken potential den redan har. Istället för att låta en tillgång ruttna i din flashenhet, kan du återanvända det innehållet för ytterligare värde och högre ROI.

Viktiga takeaways

I samma rapport som vi nämnde tidigare rapporterade 65 procent av B2B-köparna att den vinnande leverantörens innehåll hade en “betydande inverkan” på deras köpbeslut. Det är ingen fråga längre: innehåll är bränslet för din inbound marketing-maskin. Varje del av innehåll du skapar har ett syfte, och att genomföra en innehållsrevision kommer att anpassa ditt team till det syftet – för högre kvalitet, smartare strategi och bättre resultat.

Kom ihåg att det inte finns något sådant som “bra” eller “dåligt” innehåll, nödvändigtvis; innehållet är antingen användbart, optimerat och konsekvent, eller inte. Genom att genomföra en innehållsrevision kan du utelämna gissningar och se till att varje del av innehållet som ditt företag tar fram är värdeskapande vid varje tur.

0 Shares