Varför dina uppföljande e-postmeddelanden är ineffektiva (och hur man åtgärdar dem)

Följ upp e-postmeddelanden - Utvalda

Uppföljande e-postmeddelanden är bra för att få igång en konversation och återuppväcka en potentiell kunds intresse. De fortsätter där du slutade och låter dig röra basen med din lead för att se hur sannolikt de är att konvertera.

De är ett utmärkt verktyg på alla viktiga delar av din kunds resa, som när någon har använt en demo av din produkt, har laddat ner ditt innehåll eller har kontaktat dig för att be om information.

Men i en värld fylld av e-postmeddelanden finns uppföljande e-postmeddelanden överallt. De öppnas med varianter av “bara kollar för att se”-raden, och hamnar ingenstans.

Om du vill dra nytta av uppföljande e-postmeddelanden måste du skriva dem på rätt sätt.

Varför dina uppföljande e-postmeddelanden är ineffektiva

Här är några anledningar till varför dina uppföljande e-postmeddelanden kanske inte får svar:

Du är överflödig

Liksom alla e-postmeddelanden fungerar de flesta uppföljande e-postmeddelanden inte eftersom de upprepar saker om och om igen, utan att ge någon ny information till läsaren.

Detta är särskilt förödande när dina e-postmeddelanden är välgjorda eftersom alla e-postmeddelanden som inte lever upp till e-postmeddelandet kommer att vara överväldigande.

Varför skulle dina läsare svara eller ens läsa dina e-postmeddelanden om de är repetitiva och tråkiga?

Du ber om något alldeles för tidigt

Detta är ett klassiskt försäljningsmisstag. Om du säljer något och ber någon att trycka på avtryckaren när det är för tidigt, kommer du att sluta skrämma bort dem.

I uppföljande e-postmeddelanden kan detta hända när de skickas för tidigt, innan leaden hinner smälta ditt försäljningserbjudande fullt ut. Även om du väntar tillräckligt med tid för att skicka e-postmeddelandet, kan du be om stängning eller en träff innan klienten är redo för någon av dem.

Precis som med kärlek, ju mer desperat du verkar, desto snabbare kommer de att fly.

Du skickar dem sent

Å andra sidan, om det har gått för mycket tid riskerar du att dina framtidsutsikter går vidare utan dig.

Om du berättar för dina potentiella kunder att du kommer att skicka dem ett e-postmeddelande snart och det slutar med att du skickar det två eller tre veckor senare, kan dina potentiella kunder tycka att de inte är tillräckligt viktiga för att prioriteras för dig.

Och om du inte är intresserad, varför skulle de vara det?

Du följer bara upp en gång

Vi skulle alla vilja tro att alla ägnar lika mycket tid åt att läsa våra e-postmeddelanden som vi lägger ner på att skriva dem. Sanningen är att vi har tur om dessa e-postmeddelanden ens läses till att börja med.

Visst, du kan ha tur och få folk att läsa dina e-postmeddelanden nästan lika ofta som du skickar dem. Men vissa människor misstar avsaknaden av ett svar för ett “nej”.

I verkligheten missar folk mejl hela tiden. Du kan behöva nå ut till dina leads fyra eller fem gånger innan mejlet fångar dem i rätt ögonblick för att de ska kunna öppna mejlet, läsa det och svara på det.

Du är inte ärlig

Du vet när du träffar någon du inte har sett på ett tag och ni båda säger att ni kommer att planera för att umgås men det gör ni aldrig? Om du någonsin har haft det samtalet kanske du innerst inne vet att ingen av er någonsin kommer att nå ut för att umgås. Det kan vara hur de sa det eller ursäkten de gav, men vad det än är så vet vi bara när någon inte är sann mot oss.

Samma sak händer med uppföljande mejl. Om du inte är sanningsenlig om dina avsikter, kommer den andra personen aldrig att nå tillbaka till dig eftersom de kommer att anta att du kanske inte ens vill att de ska göra det.

Detta kan hända när du skriver något som “Jag ville bara nå ut.” Du skriver inte “bara för att nå ut”, du skriver för att du vill sälja något.

Om du inte är sanningsenlig i dina e-postmeddelanden kommer dina leads inte att svara på dem.

Hur man skriver ett uppföljande e-postmeddelande efter inget svar (på rätt sätt)

Så här skriver du uppföljande e-postmeddelanden som får svar:

1. Påminn dem om sammanhanget

Anta aldrig att din lead kommer ihåg vem du är eller varför du skickar meddelanden.

Påminn dem istället om hur du känner dem och den interaktion du hade med dem. Om de inte kommer ihåg dig kommer det att hjälpa dem att förstå varför du mailar. Om de kommer ihåg dig kan detta visa ödmjukhet och tillgänglighet från din sida.

Påminn dem om datum och tider, platser eller till och med en oregelbundenhet i ditt möte, som “vi träffades precis före middagen” eller “Jag är killen som spillde vatten på sin slips”.

Gör det personligt och håll det kort.

2. Anpassa din e-post

Ingenting avväpnar en klient mer än att se någon komma ihåg sitt namn. Det kan till och med vara därför du fortsätter att gå till den där Starbucks eller letar efter den där servitören på din favoritrestaurang. Vi vill bli ihågkomna.

Så varför inte visa att du kommer ihåg din klient?

Istället för att skriva ett generiskt e-postmeddelande, Bcc 30-leads e-postmeddelanden och tryck på “skicka”, ta några minuter till att skriva leadens namn i varje e-postmeddelande. 74 % av marknadsförare säger att e-postpersonalisering ökar kundernas engagemang.

Inkludera en eller två relevanta personliga frågor om ämnen som kom ut tidigare. Om de nämnde att de inte gillade staden under sitt besök på kongressen, fråga dem om de trots allt hittat saker att gilla. Om de nämnde att de hade en sjuk släkting, fråga om de mår bättre nu.

Se till att vad det än är som du frågar är skrivet på ett positivt sätt och dubbelkolla namnstavningen innan du skickar uppföljningsmejlet.

3. Ange tydligt vad du vill ha av dem

Som vi har sagt tidigare, ingen vill läsa tråkiga, överflödiga e-postmeddelanden. Förklara istället vad du vill på ett sätt som är konsekvent, vänligt och kortfattat.

Använd inte två eller tre meningar när du bara kan använda den ena.

Direkt efter introduktionen, ange tydligt varför du mailar tillbaka. Erbjud provperioden, be att få schemalägga mötet eller göra vad som är nästa i deras köpares resa, men håll det tydligt och rakt på sak så att din läsare vet exakt vad du vill ha av dem.

Ett sätt att undvika att bli tråkigt genom att använda e-posttestare för ämnesrad för att hjälpa dig att skriva övertygande ämnesrader som faktiskt öppnas.

4. Ge dem en anledning att mejla tillbaka

Dina leads är troligen upptagna och kan ha bättre saker att göra än att ta sig tid att skriva tillbaka till någon som vill ha något av dem. Om du vill att de ska svara måste du ge dem en övertygande anledning för dem att gå ur vägen för att skriva ett svar.

Ett bra sätt att göra detta är genom brist. Du kan hitta ett erbjudande som är relevant för dem och låta dem veta när de behöver avsluta försäljningen för att dra nytta av det. Du kan också påminna dem om vad de tyckte om din pitch och förtydliga fördelarna som du inte kunde tidigare.

Hur du än vill göra det, hitta det de vill ha och låt dem veta att de bara är ett e-postmeddelande från att få det.

5. Avsluta med en tydlig uppmaning

Det räcker inte att bara låta dem veta vem du är och vad du vill. Slutet på din e-post kommer troligen att vara den mest minnesvärda delen av det, så du måste använda det till din fördel.

Skriv exakt vad de behöver göra härnäst i sista raden i ditt e-postmeddelande. Det här kan vara så enkelt som att skriva en mening som “Är du tillgänglig på måndag eller tisdag?” eller “Vilket alternativ är bättre för dig?”

Om du avslutar med en effektiv uppmaning blir det lätt för din lead att veta vad du ska skriva tillbaka.

3 exempel på uppföljning av e-post och varför de är fantastiska

Här är några uppföljande e-postmeddelanden för att få dig inspirerad:

1. Följ upp efter inget svar — Apple

Apple uppföljningsmail efter inget svar.

Apples kundsupport är en av huvudorsakerna bakom deras framgång. Deras kundsupport går utöver för att hjälpa dig med varje Apple-produkt du köper från dem.

Det är något som Steven, från Super Office, hittade när han skrev till dem om deras iTunes-butik.

Steven fick först mejlet som du ser ovan. Detta uppföljningsmejl skrevs till honom efter ett par dagar utan att ha hört från Steven eftersom han inte hade hunnit svara.

Och när Steven tackade dem för att de löste problemet snabbt, svarade Apple med detta:

Apple följer upp med ett svar.

Detta uppskattande e-postmeddelande var skäl nog för Steven att lista Apple som ett exempel på vad man ska göra när man skriver ett uppföljande e-postmeddelande och spikar kundsupport också.

Stjäl denna idé:

Som Apple, anta inte att folk inte svarar dig för att de inte vill svara. Ett bra uppföljande e-postmeddelande efter några dagar utan något svar kan indikera för din mottagare att du bryr dig tillräckligt för att nå tillbaka och kan uppmuntra dem att svara dig.

2. Följ upp efter en händelse — HubSpot

HubSpot uppföljnings-e-postmall

Ditt uppföljande e-postmeddelande är avgörande efter att ha träffat potentiella kunder på en konferens, mässa eller nätverksevent om du vill försegla affären.

I den här mallen spikar HubSpot längden och anpassningen som du bör sträva efter när du skriver ett uppföljande e-postmeddelande. Lägg märke till hur tonen hålls så informell som möjligt, och e-postmeddelandet fortsätter där de slutade, allt medan du använder en mall.

Stjäl denna idé:

Du behöver inte lägga mycket tid på att skriva e-postmeddelanden för att anpassa dem alla. Skriv istället ett grovt skelett som du kan använda för att anpassa det du behöver.

Om du skickar för många e-postmeddelanden kan du använda programvara för att skicka e-postmeddelanden som Mailshake eller Yesware som låter dig anpassa dem och skicka dem i bulk.

3. Free försöksuppföljning — Groove

Räffla free provuppföljning via e-post.

Detta uppföljande e-postmeddelande skickades av Groove till en medlem av Close Blog-teamet. Lägg märke till hur, även om det är något långdraget, e-postmeddelandet är luftigt, personligt och ger kunden rätt förväntningar på vad som kommer framåt.

Stjäl denna idé:

Som Groove, om du är ett mjukvaruföretag, använd free försök för att öppna en korrekt kanal för kommunikation med dina leads. Låt dem veta att du kommer att maila dem snart så att de vet vad de kan förvänta sig och ställ enkla, relevanta frågor för att få igång konversationen. Men även om du inte erbjuder en mjukvaruprodukt kan du använda detta mail som inspiration. Till exempel, om du precis har vunnit en betalande kund kan du skicka ett liknande e-postmeddelande med förväntningar och försöka starta en konversation. På så sätt känner din nya kund sig uppskattad och uppskattad.

Slutsats

Dina uppföljande e-postmeddelanden kan ha varit ineffektiva, men de kan leda till resultat!

Om du följer tipsen och tricken vi listade här är vi säkra på att du kommer att få svar på nolltid. Använd dessa tips för att skriva oemotståndliga e-postmeddelanden och börja få svar direkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button