varför det är ett aktuellt problem

varför det är ett aktuellt problem

Dubbel utpressning, används allt mer med ransomware

Dubbel utpressning med ransomware

Om vi ​​pratar om det faktum att hackare traditionellt försökte kryptera filer och sedan be om pengar för att dekryptera dem och göra dem tillgängliga igen, sanningen är att de på senare tid också har hotat med att offentliggöra konfidentiell information.

Tänk på ett företag som har drabbats av en Cyber ​​attack och alla filer och system har blockerats av ransomware. Denna organisation kommer inte att kunna fortsätta normalt och dess anställda kommer inte att kunna utföra sina funktioner korrekt. De behöver tillgång till datorer och filer.

Vad mer kan en angripare göra för att utnyttja ransomware och pressa pengar? Något som har vuxit mycket på senare tid är att när filerna väl har stulits, hotar att göra det offentligt . Låt oss tänka igen på det där företaget som har blivit attackerat. Du kanske har en produkt som kommer att släppas snart och du är inte intresserad av att konkurrenterna känner till egenskaperna. Där kan hackaren pressa pengar genom att släppa den informationen.

Så, dubbel utpressning innebär i princip att kryptera filerna så att de inte är tillgängliga, men också hota att göra all information offentlig. En dubbelväg för cyberbrottslingar till vinst.

Det är något som växer på senare tid och en av anledningarna är ökningen av distansarbete. Det finns fler och fler användare som, på grund av de globala omständigheter som vi upplever, utför sina funktioner i sina hem. Vid många tillfällen även med persondatorutrustning.

Hackare utnyttjar det och använder sina vapen för att pressa pengar. Men den här gången gör de det två gånger: de krypterar filerna och hotar även med att publicera allt innehåll de har lyckats stjäla.

Tips för att undvika problem med ransomware

Vad kan vi göra för att undvika ransomware och denna dubbla utpressning som vi har sett? Utan tvekan är huvudsaken sunt förnuft . Det är viktigt att undvika att göra misstag. Ladda till exempel inte ner filer som kan utgöra ett hot, till exempel genom en tredjepartslänk eller något som vi får via e-post utan att veta om det verkligen är en garanti. Det är viktigt att undvika fel som gynnar ransomware.

Det är också viktigt att ha säkerhetsapplikationer . Att ha ett bra antivirus kan förhindra att virus och hot kommer in. Detta inkluderar även ransomware. Några exempel som Windows Defender, Avast eller Bitdefender kan fungera, men alternativen är mycket breda.

Dessutom är det lika viktigt att ha senaste versionerna . Ibland utnyttjar ransomware säkerhetsbrister som visas på datorer. Till exempel en sårbarhet i operativsystemet, webbläsaren eller något program som vi använder. Vi måste alltid rätta till dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button