Varför det är dags att omvärdera din programvarustapel

0 Shares

människor_ som arbetar_på_mjukvara

När vi snabbt närmar oss slutet av året är det ett bra tillfälle att omvärdera programvaran du använder. Även om du bör göra detta på en konsekvent basis till att börja med, är slutet av året en optimal period för att ta itu med denna uppgift.

För det första innebär ett nytt år en nystart. Att börja med ett rent blad när du provar en ny programvara kommer att ge dig den bästa grunden för att utvärdera den nya programvarans prestanda i framtiden.

En annan anledning till att du bör omvärdera din programvara, och förmodligen en mer attraktiv sådan, är det faktum att många företag börjar rabattera sin mjukvara vid det här laget för att sälja mer volym och uppfylla sina mål för slutet av året. Som ett resultat kan du ofta köpa ny programvara till ett tilltalande pris.

Även om du inte bestämmer dig för att byta plattform kan du ibland använda rabatterade priser som hävstång för att omförhandla ditt nuvarande kontrakt. Till exempel, om du använder en CRM men ser en annan plattform erbjuder ett billigare pris. Du kan gå till din nuvarande leverantör och säga, “Titta, den här produkten är till ett lägre pris än vi betalar dig just nu, och vi kommer att byta om du inte kan ändra det åt oss.” Om du presenterar det på rätt sätt kan de vara villiga att ändra ditt kontrakt.

Även om det kan verka skrämmande att omvärdera din programvara, finns det ingen tid som nu.

Varför du bör omvärdera din programvara

Du vill inte utvärdera din programvara bara för att utvärdera den. Det är slöseri med tid. Du vill utvärdera det och veta att det finns en chans att du hittar en bättre lösning.

Helst bör programvara göra ditt liv enklare. När du arbetar ska du bara behöva tänka på uppgiften framför dig och din mjukvara ska underlätta dess slutförande. Tyvärr är det inte alltid så. Du kommer förmodligen på att du funderar på hur du kan arbeta runt de plattformar du använder och bestämmer exakt hur du kommer att utföra dina projekt.

Du har massor av andra saker att oroa dig för förutom att din programvara faktiskt gör sitt jobb. Låt oss överväga hur din programvara kan misslyckas:

Problem att överväga

Skalbarhet: Många verktyg är byggda för företag av en viss storlek, så de är inte nödvändigtvis utformade för att hantera varje situation och uppgift du vill slutföra. Du behöver ett verktyg som kan växa med dig, så om en plattform du använder har nått slutet av sin användbarhet för ditt företag bör du leta efter en bättre lösning.

Enkel användning: En av de viktigaste sakerna med programvara är att den är lätt att använda. Om jag utvärderar en plattform och backend är klumpig och svår att förstå, fortsätter jag att leta. Du behöver ett verktyg som underlättar slutförandet av dina uppgifter, inte förnekar din produktivitet.

Pris: Det finns också en enorm möjlighet för bortkastade utgifter inom din tekniska stack. Om du använder ett verktyg till dess fulla potential kan du utvinna mycket värde från det. Å andra sidan, vissa verktyg används knappt, används för små, specifika uppgifter som inte motiverar stora utgifter eller helt enkelt inte är så fördelaktiga.

Att proaktivt identifiera bortkastade utgifter i din tekniska stack och ersätta den programvaran med en bättre lösning kan hjälpa ditt resultat dramatiskt.

Funktionalitet: När du utvärderar din programvara finns det en anständig chans att du kommer att upptäcka att du inte har den fulla funktionaliteten du önskar att du hade. Kanske utför du uppgifter ineffektivt eftersom du måste arbeta runt olika plattformar eller så kanske dina verktyg helt enkelt inte kan göra allt du vill att de ska göra. Naturligtvis är ingen programvara perfekt, men om du inte är nöjd med din nuvarande tekniska stack, nöj dig inte.

Om du har ignorerat problem och drivit bort dem på grund av den tid du har investerat, är det dags att vidta åtgärder.

The Sunk Cost Fallacy

I slutet av dagen verkar det vara en stor sak att byta mjukvara. Det kan vara tidskrävande, och du har förmodligen lagt ner mycket arbete på att ställa in din tekniska stack. Du kanske inte vill göra några ändringar av just dessa skäl, men i verkligheten bör du bara motivera att behålla programvaran om den åstadkommer vad den ska. Annars kan du vidmakthålla misstaget med sänkta kostnader.

Att begå misstaget för sänkta kostnader innebär att fortsätta ett beteende som ett resultat av tidigare investerade resurser, som att fortsätta använda programvara som inte fungerar bra på grund av den tid, energi och pengar du har investerat i att installera den. I slutändan är det dock ett felaktigt sätt att göra utvärderingar. Att byta från en dålig programvara till en bra kommer att spara resurser på lång sikt. Låt oss gå igenom ett exempel.

Du kanske använder en plattform för marknadsföringsautomatisering (verktyg X). Kanske det verktyget integreras bra med ett CRM (verktyg Y), som integreras med många andra verktyg. Så, genom den integrationen med verktyg Y, kan du koppla verktyg X med olika verktyg för att försöka bygga ut din tekniska stacks funktionalitet. För att kunna integrera många verktyg på rätt sätt måste du dock ta hänsyn till dataintegritet och upprätthålla korrektheten i informationen på dina plattformar.

Säg att du ville koppla en chatbot (verktyg Z) till din marknadsföringsautomationsplattform för att boka möten. Om verktyg X inte har den nödvändiga funktionaliteten kan du bara ansluta verktyg Z till X till Y. För att göra det skulle du behöva ansluta Z till Y och Y till X korrekt. Därifrån skulle information skickas mellan plattformarna. Sedan skulle du behöva bygga en trigger i verktyg X för att säkerställa att informationen tas emot och översätts korrekt. Sammantaget är denna process inte idealisk.

Det skulle vara mycket enklare att integrera verktyg X direkt med verktyg Z, men om verktyg X inte har den funktionen finns det inget du kan göra. Istället måste du förlita dig på två lager av programvara för att överföra data.

Den processen skapar också en rapporteringsmardröm och undergräver funktionaliteten hos din marknadsföringsautomatiseringsplattform eftersom du inte kommer att kunna köra automatisering baserat på all överförd information du får. Eftersom plattformen är begränsad kommer den inte att ta hänsyn till dina potentiella kunders hela resor, så att få användbar information blir mycket komplicerat.

Istället för att använda själva programvaran för att utföra ditt jobb, måste du hitta en extern lösning för att få programvaran att fungera som avsett. Om du till exempel vill göra rapportering kommer det troligen att handla om att använda kalkylblad. Det kommer att ta mycket tid att se till att du skapar ett kalkylblad så att processen blir repeterbar och korrekt. Faktum är att du kommer att spendera mer tid på att samla in data och mindre tid på att analysera och fatta beslut utifrån det. Dessutom kan informationen du analyserar vara felaktig till att börja med.

I grund och botten, med all den tid och ansträngning det tar att utveckla en lösning, är det bättre att minska dina förluster och gå till ett starkare verktyg. Ett alternativ är att ansluta alla dessa system (din marknadsföringsautomatiseringsplattform, CRM och chatbot-verktyg), så att de är integrerade och informationen kan överföras från en plattform till en annan sömlöst. Eller, det är ännu bättre när den informationen kan finnas på en plattform eftersom din programvara har tillräckligt med funktionalitet för att utföra alla uppgifter du behöver.

Här, på New Breed, har vi hittat ett verktyg som kan göra just det. Vi använder HubSpot, en utbyggbar plattform som är robust nog att hantera många av våra mjukvarubehov.

Med HubSpot kommer ditt team att kunna arbeta mer effektivt. Du behöver inte så många verktyg och lika många experter för att använda dessa verktyg. Till exempel, när vi har en nyanställd går med i vårt team, behöver de inte lära sig 10 olika plattformar; de behöver lära sig HubSpot och ett par interna operativa verktyg. I huvudsak bor allt på ett ställe.

Nyckel takeaway:

Vid det här laget, även om du kanske inser vikten av att byta programvara, verkar det förmodligen fortfarande vara ett jobb. När allt kommer omkring, om det var tidskrävande att installera din befintliga programvara, verkar det troligen inte som om det kommer att bli lättare att flytta till en annan plattform.

Lyckligtvis finns det sätt att komma runt denna uppgift. Om du planerar att migrera till en ny programvara kan det förenkla din övergång genom att arbeta med en erfaren marknadsföringsbyrå.

Om du vill ha hjälp med att bättre förstå hur din programvara bidrar till att du uppnår dina mål, registrera dig för vår utvärdering av marknadsföringsprogramvara där vi kan analysera dina nuvarande verktyg, identifiera sätt du kan effektivisera din verksamhet och hjälpa dig att öka avkastningen på din programvara.

0 Shares