Varför blinkar webbkameran pĂ„ min bĂ€rbara Windows-dator? – Lösning

0 Shares

Datorer Àr verktyg som ger ett brett utbud av funktioner som gör att du kan fungera bra pÄ Internet. En av de vanligaste egenskaperna hos dagens datorer Àr expansion webbkamera med blixt för att ringa videosamtal. MÄnga Àr dock inte nöjda med detta och vill förbÀttra kvaliteten pÄ webbkameran pÄ min Windows-dator.

Videosamtal Àr mycket anvÀndbart eftersom det tillÄter kommunikation audiovisuell form med vem som helst runt om i vÀrlden. Det finns dock flera faktorer som kan göra att kameran inte fungerar.

Ett av de vanligaste misstagen du kan göra nÀr du anvÀnder en kamera Àr flimrande pÄ skÀrmennÄgot som kan bli vÀldigt irriterande. Detta fel orsakar mycket huvudvÀrk, men oroa dig inte eftersom lösningen Àr vÀldigt enkel och du behöver inte vara expert pÄ omrÄdet.

Du behöver bara följa instruktionerna vi visar dig nedan sÄ att du kan se hur du ÄtgÀrdar ditt problem. Du kommer att se nÄgra av dessa lösningar lÀmplig för ditt specifika fall och efter att ha applicerat den kommer du inte att ha nÄgra problem med skÀrmen igen. Om det inte Àr en webbkamera kan du lÀra dig hur du stÀller in en integrerad webbkamera pÄ din bÀrbara Windows-dator.

Vad Àr webbkameror?

Innan du förklarar hur du ÄtgÀrdar problemet Àr det första du bör göra att veta lite vad webbkameror Àr. PÄ sÄ sÀtt fÄr du ett tydligare Àmne och du kommer att bÀttre kunna förstÄ förklaringarna som vi ska visa dig.

Webbkameror Àr kameror som kommer in inbyggd eller sÀljs separat sÄ att personer som Àger en dator kan anvÀnda den för flera ÀndamÄl, men det vanligaste Àr att göra det videosamtal. Webbkameror skiljer sig frÄn andra typer av kameror frÀmst genom att de behöver en dator för att fungera, om den inte Àr ansluten gör kameran ingenting.

Konventionella kameror och Àven telefonkameror kan anvÀndas som webbkameror nÀr det gÀller en dator ingen inbyggd lÀngre, om du inte vet hur du gör sÄ lÀr vi dig anvÀnda din mobiltelefon som webbkamera pÄ en dator utan USB-kabel. Men i de flesta fall Àr det inte nödvÀndigt, eftersom datorer ofta Àr utrustade med detta tillbehör.

Webbkameror Àr mycket anvÀndbara men de Àr inte kraschfria, ett mycket vanligt fel Àr dÀr skÀrmen blinkar kontinuerligt vilket kan vara vÀldigt irriterande. Men oroa dig inte eftersom det hÀr problemet inte har en utan flera lösningar du kan anvÀnda för att hÄlla din skÀrm frÄn att flimra igen och vi kommer att berÀtta vad de Àr.

Hur fixar jag att min webbkamerablixt flimmer?

Det finns flera metoder för att lösa detta problem, men vi kommer att visa dig de mest kÀnda och enklaste sÀtten att snabbt lösa det hÀr problemet. Följ dÀrför instruktionerna vi kommer att visa nedan mycket noggrant för att inte ha dem inga problem med de procedurer du mÄste följa.

DĂ„lig belysning

En faktor som kan orsaka skÀrmflimmer Àr omrÄdet dÀr datorn Àr placerad, mÄnga av dem har inbyggda sensorer som mÀter ljusstyrka för bÀsta bild i svagt ljus.

Men om datorn befinner sig i ett omrÄde med dÄlig belysning Àr det mycket möjligt att sensorn fÄr skÀrmen att flimra, sÄ om du lyser upp omrÄdet eller flyttar datorn dit den Àr Mer ljus problemet kan lösas.

DĂ„lig konfiguration

DÄliga instÀllningar Àr en annan faktor som kan pÄverka din kamera, sÄ du bör ta en titt pÄ instÀllningarna för att se hur responsiv den Àr.

Korrekt instÀllning av din kamera kommer ocksÄ att förbÀttra bildkvaliteten, sÄ vi uppmanar dig att felsöka problemet om du inte vet hur konfigurera din kamera du kan be om hjÀlp frÄn Microsofts tekniska support.

Konfigurera drivrutinerna

Om resten av formulÀren inte löste problemet bör du göra det installera om kameradrivrutinen eftersom de kan vara trasiga eller ha en defekt av nÄgon anledning. Du behöver bara hitta webbkameradistributörens officiella webbplats för att ladda ner rÀtt drivrutin.

0 Shares