Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Varför Bär OS bör vara din högsta prioritet när du väljer en Smartwatch

När det gäller att köpa en smartklocka, riktas vår uppmärksamhet ofta mot funktioner på ytnivå som batteritid och skärmkvalitet. Även om dessa aspekter verkligen spelar roll, finns det en avgörande faktor som bör ha företräde när du väljer en smartklocka, och det har ingenting att göra med enhetens hårdvara.

Det mest kritiska övervägandet när du köper en smartklocka är att se till att den körs på Wear OS som operativsystem, oavsett om du lutar dig mot Apple Watch. Inkluderingen av Googles klockprogramvara är nyckelingrediensen som låser upp en värld av möjligheter och säkerställer en exceptionell användarupplevelse.

samsung-galaxy-klocka

Wear OS: The Ultimate Game Changer

På dagens marknad erbjuder praktiskt taget alla smartklockor viktiga konditionsspårningsfunktioner, inklusive pulsmätning, stressmätning och övervakning av blodsyrenivån. De tillhandahåller också funktioner som träningsspårning, musikkontroll och till och med samtalshantering i vissa fall. Den sanna skillnaden ligger dock i integrationen av Googles Wear OS, vilket höjer den övergripande kvaliteten på det bärbara.

Du kanske undrar varför valet av ett operativsystem är så avgörande för din nästa smartklocka. Svaret ligger i möjligheten att utnyttja enhetens fulla potential, eftersom Wear OS låter dig ladda ner och använda appar från Play Butik, precis som du skulle göra på en smartphone.

bästa smartwatch-kvalitet pris 2023

Kraften med appar från tredje part

Teknikentusiaster vet att smartphones har mycket av sin funktionalitet att tacka tredjepartsappar som finns tillgängliga i Googles appbutik. Samma princip gäller för smartklockor som kör Wear OS. Med det här operativsystemet kan du installera och använda appar som WhatsApp eller Spotify, som var och en är skräddarsydd för smartwatch-gränssnittet. Det betyder att du kan svara på meddelanden eller skicka röstmeddelanden med WhatsApp eller söka efter dina favoritspellistor på Spotify, direkt från handleden.

För närvarande är urvalet av smartklockor som kör Wear OS något begränsat, med alternativ som Samsung Galaxy Watch och Mobvois TicWatch bland de framträdande valen. Listan utökas dock gradvis, med nya alternativ som dyker upp. Noterbart är att OPPO nyligen gick med i denna exklusiva klubb med OPPO Watch, och Xiaomi har tillkännagivit sin första Wear OS-smartklocka, vilket utökar dess räckvidd utanför Kina.

Priset på Wear OS Smartwatches

Det är värt att notera att smartklockor utrustade med Wear OS tenderar att komma med en högre prislapp jämfört med de utan. Prisskillnaden kan vara betydande. Till exempel kan du hitta klockor som Redmi Watch 3 Active för mindre än 50 euro, som erbjuder funktioner som Bluetooth-samtal, en stor skärm och en 12-dagars batteritid.

originalslitagesfärer

Däremot börjar ingångspunkten för en smartklocka med Wear OS vanligtvis på cirka 150 euro, om inte högre. Även om enstaka rabatter kan vara tillgängliga, är denna prisklass i allmänhet normen. Dessutom tenderar Wear OS-enheter att ha kortare batteritid, eftersom operativsystemet kräver mer ström, vilket resulterar i en autonomi på cirka två dagar. För närvarande rekommenderar vi starkt Samsung Galaxy Watch 4, som är tillgänglig till ett reducerat pris på bara 133 euro. Missa inte denna möjlighet.