Varför Àr alla bokstÀverna F och J pÄ tangentbord skÄrade?

0 Shares

Tangentbordet Àr ett element som har blivit nÄgot av sÄ daglig och utbredd kommersiell anvÀndning att dessa detaljer ofta gÄr obemÀrkt förbi. SkÄrorna pÄ F, J och 5 tangenter pÄ numeriska tangentbordet pÄ tangentbord har alltid funnits dÀr, och vi anvÀnder dem dagligen utan att inse eller veta vad de finns för, men nÀr du vÀl vet det kan de Àndra sÀttet i den du anvÀnder denna extremt vanliga kringutrustning.

Varför har tangentbord dessa skÄror pÄ vissa tangenter?

Muescas Teclados

Om du tittar pÄ QWERTY-tangentbordet som du anvÀnder varje dag med din PC, kommer du att mÀrka att det finns totalt tre tangenter (som vi har sagt tidigare, F, J och 5:an pÄ nummerlappen) som har smÄ skÄror resp. snarare utsprÄng. Oavsett vilket tangentbord du har, om du anvÀnder en bÀrbar dator eller har en Apple Mac , de skÄrorna kommer att finnas dÀr, och du har förmodligen aldrig undrat varför.

Dessa tre nycklar Àr en del av mittlinjen av tangenter pÄ QWERTY-tangentbord , kÀnd som startraden. Syftet med dessa skÄror pÄ F- och J-tangenterna Àr att vÀgleda anvÀndaren att korrekt placera sina hÀnder enligt skrivstandarder, sÄ att de kan placera dem korrekt pÄ tangentbordet för att nÄ alla tangenter lika utan att titta, som om det vore en punktskriftskod.

Enligt dessa skÄror mÄste vi placera vÀnsterhands pekfinger pÄ F-tangentens skÄra, medan högerhands pekfinger ska placeras pÄ J-tangenten, sÄ att resten av fingrar pÄ de tvÄ hÀnderna förbli ordnad pÄ ett organiserat sÀtt för att kunna nÄ resten av tangentbordstangenterna utan problem.

DisposiciĂłn dedos en teclas muescas

Faktiskt, för de flesta mÀnniskor Àr dessa skÄror till liten anvÀndning i vardaglig tangentbordsanvÀndning. Detta beror pÄ att de flesta aldrig har gÄtt pÄ skrivkurser och snarare förlitar sig pÄ sin erfarenhet efter att ha anvÀnt tangentbord lÀnge; Av denna anledning har mÀnniskor under Är och Är av sjÀlvutvecklade skrivvanor sitt eget sÀtt att anvÀnda tangentbordet och du skulle bli förvÄnad över hur snabbt en person kan skriva som aldrig har undervisat skriver klasser men vem Han har anvÀnt sitt tangentbord i flera Är, inklusive att skriva utan att titta pÄ enheten (vilket Àr avgörande för hög skrivhastighet).

Men och med allt, en professionell maskinskrivare kommer alltid att ha en högre hastighet men framför allt en större precision nĂ€r du skriver (du kan till exempel konsultera databasen 10FastFingers, dĂ€r du kommer att se att en “genomsnittlig” anvĂ€ndare kan skriva 80 PPM (ord per minut), medan en professionell kan överstiga 200.

Och det har visat sig att oavsett hur mycket erfarenhet du har att anvĂ€nda ett tangentbord, kan de som har gĂ„tt skrivkurser skriva mycket snabbare och har mycket mindre fel Ă€n de som inte gör det … och för detta finns det dessa skĂ„ror pĂ„ tangentbord, eftersom a En av de viktigaste sakerna nĂ€r man lĂ€r sig skriva Ă€r att placera hĂ€nderna rĂ€tt pĂ„ tangentbordet för att kunna skriva utan att titta pĂ„ det; Dessa skĂ„ror Ă€r helt enkelt för det, för att veta att du mĂ„ste placera pekfingrarna pĂ„ skĂ„rorna kommer du att kunna göra det utan att behöva titta tack vare kĂ€nseln.

Undantagen som bekrÀftar regeln

Teclado KALQ

Visst, i den vÀrld vi lever i finns det fÄ saker som Àr helt universella och dÀrför hittar vi Àven undantag gÀllande tangentbordsskÄror. Till att börja med har de ingen anvÀndning i tangentborden pÄ pekskÀrmsenheter som smartphones som Àr sÄ utbredda idag; I vÄr smartphones och surfplattor vi anvÀnder frÀmst tummarna för att skriva, och Àven om vi kan skriva vÀldigt snabbt pÄ detta sÀtt har forskare börjat kÀnna behovet av att skapa ett snabbare tangentbord Àn det mest anvÀnda QWERTY.

Uppenbarligen, pÄ en smartphone skriver vi inte som pÄ ett PC-tangentbord: vi har inte hÀnderna vilande pÄ bordet eller bÄda hÀnderna redo med alla fingrar redo att trycka pÄ tangenter, men som en allmÀn regel skriver vi genom att hÄlla enheten med bÄda hÀnderna och att skriva bara med tummarna. Detta skapar svÄrigheter pÄ tvÄ sÀtt: skrivhastigheten Àr begrÀnsad och naturligtvis Àr den suverÀnt lÀgre Àn vad vi kan uppnÄ pÄ ett PC-tangentbord, och Ä andra sidan, med skÀrmarna pÄ allt större enheter, Àr det ganska svÄrt att nÄ nycklar som finns i mittomrÄdet.

Av dessa skÀl har forskare skapat en ny typ av tangentbord som heter KALQ , med en ganska ovanlig layout som flyttar de vanligaste tangenterna till kanterna pÄ skÀrmen, vilket lÀmnar mittomrÄdet praktiskt taget tomt eller bara med en numerisk knappsats dÀr. För nÀrvarande Àr denna typ av tangentbord inte utökad och kan endast anvÀndas genom att installera tredjepartsapplikationer, men avsikten Àr att utöka anvÀndningen för att göra det till en standard pÄ pekskÀrmar.

Teclado KALQ movil

PekskĂ€rmar har uppenbarligen inte de skĂ„rorna som Ă€r karakteristiska för PC-tangentbord eftersom det inte finns nĂ„gon fingerpekningskĂ€nsla, men det finns andra undantag ocksĂ„, sĂ„som icke-QWERTY-tangentbord; Även om det Ă€r sant att QWERTY-nyckellayouten (och dess varianter som AZERTY) Ă€r de mest typiska och utbredda över hela vĂ€rlden, sĂ„ finns det andra distributioner som t.ex. DVORAK eller TypMatrix tangentbord som ocksĂ„ anvĂ€nds flitigt och som i vissa fall inte rĂ€knas. med dessa skĂ„ror eller, om de har det, sitter de pĂ„ olika nycklar.

0 Shares